eli07 -> RE: Дневна рутина (распоред) кај бебе (26.8.2012 21:47:17)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07 Edno prasanje do site poiskusni mamicki (od mene :) Mojov bebus ima 40 dena i od samiot start e neviden placko.Znaci vo bukvalna smisla non stop place bez prestan (samo koga spie ne place).Od site slusam samo soveti deka ke smeni bebeto deka ke se smiri itn..... ali ne sum bas sigurna se plasam deka bebcevo moe ke bide placko i ponataka.Ne mozeme da mrdneme od doma sekade urla,vristi so da vi kazam.Dali vasite bebinja smenija so tekot na vremeto .Ajde piset_e ve molam iskustva vasi i uteset_e me [sm=smiley13.gif].Ne znaev kade da go pisam prasanjevo.Se nadevam ne napraviv utka.Pozz Ели, едноставно детето си е плачко. Мојот син плачеше од 9 сабајле до 9 навечер, во меѓувреме спиеше по 15-20 минути на 3-4 саати. Најаден, напиен, пресоблечен, во раце, на релаксатор, на кревет, на тераса... На глава да се превртев пак ќе плачеше мислам. Ај грчевите му беа од кај 5 до кај 9 навечер, и тоа хорор епизоди, ама па остатокот од денот навистина не знам зошто плачеше. Ни лажалка не прифати, барем со тоа можеби малку ќе се смируваше. Се смени кога наполни 6 месеци. Не сакам да те плашам, сите, буквално сите деца се различни, само ти го кажувам мојот случај. Единствената светла точка беше што од 9 навечер спиеше до 9 сабајле само со едно будење за млеко, пиеше млеко и пак спиеше. Мислам дека тоа само направи да не побудалам. И ние не шетавме, не излегувавме на гости. Неколкупати кога бевме излезени се враќавме назад за 20-30 минути и веќе се откажавме од шетање. А излезевме од дома, вреска, плаче. Ма ништо не го смируваше. Нема друго решение, ќе мора да издржите. E bas kako sto go opisa e i mojot bebus.Znaci najaden,napijen,so cista pelena, tusiran koga mu e toplo, vo race e non stop ,relaksator,transporter nema nikakvi sansi ,race i kicma mi padnaa uste sega (a kamoli ponataka)[sm=smiley19.gif]Znaci jas ne baram da bide bubalka non stop ama pa barem malku od malku da bide miren covek ne moze do wc da otide i osnovnite raboti da gi zavrsi po doma (a sama sum normalno).Ali toa e ti e takva sreka sme imale ke si trgame do koga samo ne znam[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|