niki -> RE: Дневна рутина (распоред) кај бебе (4.12.2012 11:52:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07 Eve i jas konecno da pisam na temava so ogled na toa deka do sega (4 meseci) i nemavme bas nekoj red.Stanuvame so petlite 6/6.30.Preku den spieme na sekoi 2 casa (3 dremki vo prosek po 45 min do 1 cas), a cicame na sekoi 2.5/3 casa.Navecer se banjkame 20.30 i vo krevet 21 h.E sega vaka zvuci idealno ama daleku od idealni sme.Ne znam zasto ama preku den detevo na sekoe spienje mi se budi po 100 pati.Znaci ako pospie 1 saat vo toj saat se budi 2-3 pati najmalku (i pak vo race niskanje,peenje....) Navecer ako vrze 2 casa bez budenje slavam posle cel den [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] I navecer stanuvame najmalku 3-4 pati, cicame i nekogas zaspivame nekogas ne taka da i vo 3 sabajle se slucuva da si gedame crtani,da vreskame, peeme itn.Ete toa e mojot idealen raspored koj sto ne znam da si go sredam veke dolgo vreme[sm=smiley13.gif] se ok e sto pravite i toa sto se budi, ama sto mu pustas crtani sred nok koga e vreme za spienje toa ti preporacuvam da go isfrlis od upotreba prvo zatoa sto e premalo bebeto da toa mu e od interes, vtoro na toj nacin ne mu pomagas da zaspie tuku go drzis budno i zaedno so nego i ti si budna pa potoa preku den si nenaspana i umorna nokta e za spienje, vo mirno i tivko, ako se razbudi, tivko zboruvaj mu, ako treba da go poniskas i guskas, niskaj go, guskaj go, ako ti e polesno stavi go kaj tebe vo krevet da te cuvstvuva i da zaspie, nacicaj go, smeni mu pelena ako e potrebno, no nemoj da go stimuliras so televizorot nokta deka e za spienje nema da nauci ako ti ne go naucis na toa, a ke go naucis ako toa vreme sekojdnevono mu obezbeduvas tisina, temnica i mirni aktivnosti ako veke mora da gi ima televizor, svetlo izbegnuvaj noke, tvojata blizina i topla pregratka mu se dovolni na bebe od taa vozrast da se smiri, ako place sigurno ne place za crtani
|
|
|
|