haley -> RE: Што да се понесе во болница? (13.7.2009 21:35:07)
|
Леле 10дена доцнам со одговор, срамотилаци(ама стварно имам оправдување) :) Елена, гледам mami веќе ти дала информација што да се носи, еве јас сега ќе ти напишам што пишува во ова мојов лист што ми го дадоа од клиниката па може да ти послужи, даде идеа.. -удобна пиџама, маица-блуза со доста отворен V деколте во колку доите -пењоар краток или долг + папучи - долен веш памучен или за еднократна употреба - по ваш избор хигиенски влошки - во Летно време , спреј со вода (многу помага за надворешна хидрација на кожата) - по ваш избор: јастуче за доење + прслуче за доење - мп3 плејер и сл. , пенкало,тефтер, книга, саат + мини лампичка (во колку ја делите собата) Листа за бебето - пешкири за бебето + пакувања со памук (за бебиња што се, оние коцкасти , ко за симнување шминка) - пењоар за бебе (се мисли на онакво со капуљача што е) - 5 до 10 памучни бодија - 5-10 пиџами или сл. - 6 пара чорапки + 1 пар “кондури“ (за дента кога излегува) - летно време, доволно е едно вакво http://boutiquebaby.unblog.fr/files/2008/12/petitgiletenlaine.jpg -една бебешка покривка -една капуљача памучна Е сега, баш зборував таму со тие акушерките и викаат дека секако не е потребно толку бодија+пиџами , но по правило два пати дневно се менува облеката.. па во зависност колку дена си таму... Инаку во таа клиника , бебето е во твоја соба од самото раѓање и затоа секој си носи облека за своето бебе, ем нема баш шанси да го заменат со друго ем некако похумано е.. Читам дека во нашите болници го облекуваат со таа нивна облека мене тоа ич не ми се допаѓа ама ако не даваат во свое да го ставиш тогаш ај ,нема везе. не е страшно ионака...:)
|
|
|
|