Calypso -> RE: Кравјо млеко (6.3.2012 16:28:19)
|
Na sin mi mu dadov kravjo mleko nekade od 6, 6 i pol meseci oti ne sakase voopsto da pie AD mleko. Mu dadov svezo, ubavo izvrieno i razredeno. I do den denes nema reakcija, edinstveno sto mi rece doktorkata na vakcini deka obrazite mu bile crveni od mlekoto i mi preporaca pantexol. Zedov i go mackav, nemase promeni. A drugi dvajca pedijatri mi kazaa deka toa nema vrska, deka kozata mu e takva. I jas sum bila ista kako mala. Inaku, moze reakcijata e od toa sto ste davale mleko vo tetrapak? Od konzervansite sto gi sodrzi? Ne znam, neka kaze nekoj dali ima iskustvo so reakcija od svezo mleko. Tetrapakot ne e dobar ni za deca, ni za vozrasni - koga ke mu pomine rokot na toa mleko, go vrakjaat i go prepakuvaat povtorno, so nov rok na traenje - i taka mozelo do pet pati. Ako mozam da go najdam linkot kade sto go procitav toa, ke go postiram. Moze nema vistina, moze nekoj si igra igracki i pisuva se si sesto na internet, ama iskreno, i ne bi me cudelo da e vistina... A inaku, kravjoto mleko ne se preporacuva do 6 meseci zaradi bubrezite, a ne tolku zaradi alergijata sto bi mozelo da ja predizvika...
|
|
|
|