|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кравјо млеко
4.5.2012 20:57:49   
majka na eva
мајки јас сакам да ве прашам нешто,почнав на ќерками да и давам кравјо млеко веќе неколку денови,и треба да и го разредувам,ама не знам како е подобро да правам.сега читајте внимателно.ДАЛИ ТРЕБА например 1литар млеко да го сварам,и млекото да стои во фрижидер,па кога ќе и давам на малата да јаде само да го стоплам и да го разредам во шишето со веќе превриена вода и да и давам,ИЛИ ПАК да го чувам во фрижидер неварено,а кога ќе треба да јаде да го разредам тогаш со вода и да и давам свежо варено.не знам.а велат кога е сварено дека повеќе стои во фрижидер,а за неварено не знам.вие што велите?како да го давам

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 476
4.5.2012 21:07:16   
eleonorastrumica
Јас на моето малечко му давам тетрапак битолско млеко,не го варам целото кило туку толку колку мислам да му дадам ,а водичка повеќе превривам за да ми се најде и за друго шишенце

(Одговор на членот majka na eva)
Непосредна врска до пораките: 477
4.5.2012 21:09:40   
mila mama

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva

мајки јас сакам да ве прашам нешто,почнав на ќерками да и давам кравјо млеко веќе неколку денови,и треба да и го разредувам,ама не знам како е подобро да правам.сега читајте внимателно.ДАЛИ ТРЕБА например 1литар млеко да го сварам,и млекото да стои во фрижидер,па кога ќе и давам на малата да јаде само да го стоплам и да го разредам во шишето со веќе превриена вода и да и давам,ИЛИ ПАК да го чувам во фрижидер неварено,а кога ќе треба да јаде да го разредам тогаш со вода и да и давам свежо варено.не знам.а велат кога е сварено дека повеќе стои во фрижидер,а за неварено не знам.вие што велите?како да го давам

Ја би ти рекла првата варијанта што ја пишуваш.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 478
4.5.2012 21:13:40   
majka na eva
да и јас сум повеќе за првата варијанта ама кога вака се разредува,сакам да кажам кога не се варат заедно водата и млекото,некако ми е посомнително,незнам да не е убаво разредено или што знам?

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 479
4.5.2012 21:20:44   
mila mama
Немај гајле, чекај само убаво да се олади млекото пред да го разредиш со вода, па после стави го шишето со млеко во сад со вода на шпорет и така ќе се загрее равномерно.

Непосредна врска до пораките: 480
4.5.2012 21:35:07   
majka na eva
фала мила мама,така ќе правам.user posted image

Непосредна врска до пораките: 481
4.5.2012 21:45:02   
majka na eva
а сакам уште нешто да прашам.кога например ќе и остане од млекцето недопиено,колку време може да стои вака на собна температура до 25степени.знам дека адаптираното не стои воопшто и секогаш кога и да и останеше го фрлав,но за кравјото незнамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 482
4.5.2012 22:04:02   
mila mama
Јас до 6 саати го оставам надвор, и адаптираното исто го оставав. Само мајчиното стои до 2 часа.

Непосредна врска до пораките: 483
4.5.2012 22:08:47   
Felly RR
mila mama, не е ли многу 6 саати? Сега времево е топло и јас не би го чувала толку долго.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 484
4.5.2012 22:13:28   
majka na eva
а вака јас мислам тоа што ќе остане да го ставам во фрижидер и потоа повторно да го стоплам за пиење,дали може?или ако два пати се подгрева да не се расипе?што мислите?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 485
4.5.2012 22:24:28   
Felly RR
Па јас сега така правам. Многу често М не сака да го испие млекото што сум и го турила во шишето, и јкас го ставам цело шише во фрижидер, па подоцна и го стоплувам и и` го давам.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 486
4.5.2012 22:28:58   
mila mama
Јас не топлам никогаш два пати ниту млеко, ниту ништо, а дури и да е надвор 6 саати секогаш пробувам пред да и го дадам. Фели колку може да е топло дома, обично 20-22 степени.

Непосредна врска до пораките: 487
4.5.2012 22:59:08   
majka na eva
е сега ме збунивте,едната вели се топли,другата неuser posted image ,па кого да слушам?user posted image

Непосредна врска до пораките: 488
4.5.2012 23:05:31   
Felly RR
Чекај сега да пишат уште неколку рингерајки, па дури тогаш ќе се збунишuser posted image user posted image user posted image
А мила мама, како не го притоплуваш, ладно од фрижидер и го даваш?

Непосредна врска до пораките: 489
4.5.2012 23:14:59   
mila mama
Со мојата кукла Фели немам никаков проблем, пие топло тазе сварено, пие на собна температура, пие директно од фрижидер без никаков проблем. Детето ми е стварно адптабилно. Најчесто го варам млекото непосредно пред спиење и тогаш и го давам се разбира подоладено, не да се изгори user posted image . ако не го испие цело го чувам над глава на креветот до 6 саати, ако се разбуди во текот на ноќта и го давам тоа се разбира предходно пред секое пиење го пробувам. Ако поминат 6 саати, а она се рабуди пак за млеко, станувам, идам до фрижидер, земам шишето и директно и го давам. Го пие без никаков проблем. Е сега никогаш не топлам два пати млеко дури и храна за нас не топлам два пати. Еднаш стоплено млеко не и го давам пак, макар што и многу ретко сум топлела пошо ми пие и ладно.

Непосредна врска до пораките: 490
6.5.2012 16:19:09   
AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Па јас сега така правам. Многу често М не сака да го испие млекото што сум и го турила во шишето, и јкас го ставам цело шише во фрижидер, па подоцна и го стоплувам и и` го давам.

Исто и јас. На пладне кога спие ако не го допие му го ставам цело шише во фрижидер и после вечерта го дополнувам и пак го топлам. Ако и тогаш не го допие, го ставам во некое ѓезве или лонче и го ставам пак во фрижидер, ама после ние го пиеме. Значи трет пат нема веќе топлење.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 491
6.5.2012 16:43:55   
Maca25
Како бе ви се будат децата навечер за млеко? Н. не сака да види млеко во последно време, па и тоа пред спиење го пие со плачки. Ни сирење јаде, ни млеко или јогурт пие, кашкавал ретко јаде...не знам дали и е некоја фаза или па стварно не сака млечни прозиводи?!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 492
6.5.2012 17:52:28   
kikicka
Јас не коментирам ништо оти секогаш а ја пофалам се се менува така да ке кажам дека е добра сега се сега спиеме user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 493
6.5.2012 20:05:19   
AnnaMolly RR
Не се буди за млеко Филип, ова за преку ден. А млекото му е само за заспивање, онака ако му дадам преку ден ми вика „Не сакам спијам“. А друго се јаде, сирење се дави, јогурт по 200-300 мл пие со јадење... Нема гајле.

Live and let live

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 494
11.5.2012 8:57:37   
majka na eva
мамички а да ве прашам уште нешто...испадна дека ева е алергична на кравјо млеко.најпрвин и давав еднаш дневно-4дена по ред,и исфрли по лицето брумчиња.потоа направив пауза една недела,си викам може не е од млекото и пак почнав да и давамкравјо,два пати дневно,без да воведувам нови состојки во исхраната.и по 3дена,пак и се појавија.најпрвин на едното обравче,потоа другит ден и дадов и сега лицето и е целото за никаде.овие два дена не и давам повеќе,а и не планирам да и давам,само ме интересира тие брунчињата што се како ќе исчезнат.2дена веќе не пие кравјо,а уште има,ем тоа ја мачкам со афлодерм крема и не и поминуваат.не знам дали ќе исчезнат сами или треба да ја мачкам со нешто...

Непосредна врска до пораките: 495
15.5.2012 17:14:34   
Annet
dosega sme na bitolsko za varenje,ama go pocnavme 10ot mesec sakam da premineme na tetrapak mleko.mozebi e rano,neznam.kazete mi koe tetrapak mleko mi go preporacuvate?

Непосредна врска до пораките: 496
17.5.2012 8:45:57   
jana81
nie pocnavme so mleko za varenje ama nejkese nikako da go pie i samo vo kasicki mu go davav. Posle toa preminavme na Alpsko tetrapak 3,5 maslenostost i super go prifati. Nemase nikakva reakcija duri i stolicata mu se izregulira. E sega neznam da ne e mnogu jako ova mleko, jas sekako mu go davam razredeno so voda ( 110 ml mleko + 40 ml voda) ama vo sekoj slucaj go pie, i kade kade e povkusno od toa za varenje

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 497
21.5.2012 11:19:36   
vezilka RR
Дечки да ве прашам колку најмногу млеко може да испие детево на 18 месеци. Никола почна многу млеко да пие, може едно литро му се собира во денот и тоа не 200 по 200 па така цел ден, туку по две шишиња од 250 одеднаш, пред спиење. Синоќа испи 500 мл пред да заспие, и уште едно во текот на ноќта, и замислете уште бараше ама јас не му дадов, му дадов чај. И имаше грчеви во текот на ноќта и гасови, кутрото се сокина од плачење и нон-стоп се будеше. Можно ли е да е од млекото? Јас не знам што му стана, само „мецке“ сака user posted image

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 498
21.5.2012 12:09:09   
AnnaMolly RR
Везилка, јас читав дека во втората година од животот не треба да се пие повеќе од 600 мл млеко во 24 часа зашто тоа доведувало до слабокрвност.
Вака беше објаснето. Колку повеќе млеко пие, помалку му се јаде, па автоматски со нејадење слабее и крвта.
А Филип пие по 500 мл млеко дневно, двапати по 250 пред спиење (попладне и навечер). А кога оди во градинка само по 250 мл дневно. Ама во текот на денот внесува сигурно едно 150 мл јогурт (дали овошен или обичен), што сепак се смета како млечен оброк, нели?
Ако испие едно шише пред спиење, гледај залажи го со вода или чајче, што знам? Ама сепак мислам дека литро во денот е многу.

Live and let live

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 499
21.5.2012 12:15:46   
Mihaela 2010
Da da definitivno po 600 ml dnevno,mnogu mu e toa vezilka...jas na M i davam dva pati vo denot koga otspiva preku den,okolu 200 ml i pred legnuvanje navecer isto...ili nekogas vecera neli biskviti i mleko...jas dolgo vreme i davav na Dukat so 7 vitamini,ama 2.8 maslenost,pa sega i go smeniv i davam Alpsko 3.5 maslenost

Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Лекарите.
пеперутка16

Дали им верувате на лекарите?

Да. (100%)

Не. (0%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!