|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Не сака да јаде!
17.4.2012 15:48:35   
Mihaela 2010
Eh jas stalno si go imam ovoj problem,ama sto da pravam ednostavno takvo si e deteto i so trista sirupi i b kompleksi sum probala i toa ti e..bevme na lekar,krvna slika top,od januari do sega stavila samo 700 gr a se izvisila 4 sm.Mi vika malku stavila na kilaza..Epa jas kolku sto citav negde periodot od prva kon vtora godina usporuvaat so kilaza.I primetiv vikend slabo mi jade izvodi,se ligavi a od ponedelnik do petok zenava sto ja cuva epa nejze i jade,ima nekoj strav od nea i kao rabotava zakon ,mora da jade,pa toa me tesi..inaku momentalno i iskacaat tri trojki pa moze i od toa da e..samo neka se zdravi i zivi

(Одговор на членот ivana89)
Непосредна врска до пораките: 326
17.4.2012 20:10:10   
AnnaMolly RR
Михаела, не се секирај ако е се во ред со крвната слика и здравјето. Филип од јуни лани до сега се има поправено само 3 кила, а пред да наполни година по кило месечно скоро се поправаше.

Live and let live

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 327
17.4.2012 20:28:00   
Maca25
Михаела не се секирај, ќерка ми од една година до сега се има поправено 3 кг. Сега има 3 години и 3 месеци. Значи годиншно некаде по 1,5 кг.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 328
26.4.2012 10:28:12   
light
Pozdrav
Veke dva dena mojata k ne saka da jade samo sto ke vidi lazica pocnuva da bega ,ja zatvara ustata ne znam zosto jadese i po 150 gr na eden obrok imame 7 meseci i 2 dena ve molam za sovet
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 329
26.4.2012 10:43:53   
Calypso
Заби да не вади? Може од тоа е. Пробај да и даваш корки од леб, сама да гризе, и избегнувај топла храна.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 330
26.4.2012 10:45:10   
rina13
I nie imavme takvi periodi, koga ni niknuvaa zabi se slucuvase po nedela dena da ne saka da jade da odbiva hrana a posle toa si prodolzuvase po staro pak si jadese se.Vo toj period za da kasne kolku tolku nesto I ja davav omilenata kasicka nea ne mi ja odbivase.

Непосредна врска до пораките: 331
26.4.2012 10:46:26   
Natuska85
Лајт да не ја гребе грлото нешто(црвено да не и) или може има афтичка некоја во устата види провери од тоа да не одбива да јадеuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 332
26.4.2012 10:48:00   
Beatris
Сигурно и е поради некој скок во развојот, заби... Во секој случај запазувај си го редот на оброците, пробај со занимавање па колку изеде толку, битно да не ја изгуби навиката за хранење... Зошто ако ги оставиме да не командаат тешко нас ќе биде.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 333
26.4.2012 12:35:28   
light
Moze da se zabite i zedov eden gel za nepcata pa ke vidime aka prodolzi vaka uste nekolku dena ke ja odnesam,da da pazam na obrocite i spremav spanak so oriz ako i toa ne go jade a omileno i e i po 200 gr moze da jade togas. Ne znam ke ja odnesam na lekar

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 334
26.4.2012 20:32:35   
Ikana
Мојава денес кровот го дигна од вриштење, не сакаше млеко со очи да види па камоли да проба....инаку поминува низ скок во развојот сега, и кога и дадов сокче од јаболко без око да и трепне пиеше....мене ми е некое запче да не и пробива ама рано и е 4 и пол месеци имаuser posted image

< Поракaта ја уредил Ikana -- 26.4.2012 20:34:58 >

Непосредна врска до пораките: 335
26.4.2012 20:41:03   
mamicka77
period e a moze i mnogu sok pie mojata mnogu i davav sok po pola kilo na den i mlekoto mi go odbivase i denje i noke  i prestanav da i davam sok samo 250 gr i dadam i toa e i caj becutan 100gr i toa i sega si pie mlkeo i denje i noke super e

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 336
26.4.2012 21:13:01   
Ikana
Neee mamicke ne e od sokot pie samo 50 ml vo denot, uste sme na vkusovi probuvanje, ama ne sakase ic da jade denes.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 337
26.4.2012 21:23:11   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Neee mamicke ne e od sokot pie samo 50 ml vo denot, uste sme na vkusovi probuvanje, ama ne sakase ic da jade denes.

valjda e period ke mine

Непосредна врска до пораките: 338
26.4.2012 21:24:07   
miana
Duso,i jas posle sokce ne bi sakala mleko user posted image
I mojava znae taka da mi pravi..Sokceto ne e toplo kako mlekceto,ja osvezuva a moze i posle sokceto da i se pie vida ( zosto e blago sokceto)I moeto bebe pie dva pati po 50 ml sokce vo denot ama nekogas ne go saka mlekoto pa ni ciceto bogami...Ke i pomine..Moze ima i grcevi od sokceto...se e moznouser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 339
26.4.2012 22:12:14   
Ikana
Линдра еве ја сега татко и ја рани со млеко па пие, ќе видиме колку ќе испие. Кога видов дека не сака млеко и дадов сок, колку да не дехидрира, да ја држи течноста барем, иначе, мислам дека е до цуцлите, треба поголеми да земеме. Њокчето е поретко од млекото, затоа и го пие полесно, а и поблаго е. Сепак мислам дека е комбинација од скок во развој и потреба за поголеми цуцли.
Гушки Мианке!!!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 340
26.4.2012 22:23:03   
mamicka77

Линдра еве ја сега татко и ја рани со млеко па пие, ќе видиме колку ќе испие. Кога видов дека не сака млеко и дадов сок, колку да не дехидрира, да ја држи течноста барем, иначе, мислам дека е до цуцлите, треба поголеми да земеме. Њокчето е поретко од млекото, затоа и го пие полесно, а и поблаго е. Сепак мислам дека е комбинација од скок во развој и потреба за поголеми цуцли.
Гушки Мианке!!!

ikana duso pa sredi vednas so cuclite do utre prosiri i ja so nozicka cuclata i ke pie jas na M i taka napraviv edna nok koga ne sakase mleko vikam  ke i stavam frutolino ama ne mozese da tece sto ke pravam i ja prebusiv so nozickata i sabajleto mm otide i kupi novi ama ne mi se svigaaat kupil od tie na strana so e dupceto i i e tresene ama den niz den ke se navikne

Непосредна врска до пораките: 341
26.4.2012 22:23:40   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

Гушки Мианке!!!

ikana duso pa sredi vednas so cuclite do utre prosiri i ja so nozicka cuclata i ke pie jas na M i taka napraviv edna nok koga ne sakase mleko vikam  ke i stavam frutolino ama ne mozese da tece sto ke pravam i ja prebusiv so nozickata i sabajleto mm otide i kupi novi ama ne mi se svigaaat kupil od tie na strana so e dupceto i i e tresene ama den niz den ke se navikne

a neli cica veke M

Непосредна врска до пораките: 342
26.4.2012 22:24:58   
Ikana
Ах мамичке кај да одам сега да барам нови цуцли, утре сабајле ќе завршиме тоа...туку еве ја јаде линдра една не ми се верува, а цел ден ме отру мене со плачки!!! Што ли и беше којзнае! Фала мамичке, гушки!!!

Непосредна врска до пораките: 343
26.4.2012 22:30:01   
mamicka77

Ах мамичке кај да одам сега да барам нови цуцли, утре сабајле ќе завршиме тоа...туку еве ја јаде линдра една не ми се верува, а цел ден ме отру мене со плачки!!! Што ли и беше којзнае! Фала мамичке, гушки!!!

da ama na segasnata cucla probusija dupkata za do sabajle a sega e epten ogladena zatoa nokeska ke te zeza pak ako e do cuclata pa ti ke osetis dali tegle i se nervira ako i slabo tece
]

Непосредна врска до пораките: 344
27.4.2012 10:05:45   
Beatris

Иканче, поголемите цуцли се за од 6 месеци, колку направи М? Не мора да значи дека е од цуцлите, може едноставно таков и бил денот

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 345
27.4.2012 15:25:37   
Ikana
Знам дека се за од 6 месеци поголемите цуцли, мојава има 4 и пол. Ни денес не сака да го мисрисне АД млекото, само сокче пие, и и правам финти и мешам сок со АД наизменично од 2 шишиња и така едвај пие по 120 мл млеко и уште 70 мл сок. Ако не ја лажам со сок, млекото не го пие. Вчера и денес душата ни ја вади со јадењево, страв ми е да ја земам во раце колку вриштиuser posted image Само АД млекото не го сака, немам поим што да и правамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 346
27.4.2012 15:30:02   
Beatris
Да не си и сменила шише, цуцла пред некое време? Сокче со што и даваш? И јас имав сличен проблем, напишав во темата за шишињата

Непосредна врска до пораките: 347
27.4.2012 15:36:41   
Ikana
Ништо бе Беатрисче, ништо ен сум и семнила, се исто, се по старо..... Значи сокот од истото шише го пие, со истата цуцла, а млекото не сака да го помириса. Млеково не сум и го сменила, истиот Аптамил 1, што завчера се тепаше да го пие...многу се секирам ќе ми дехидрира детевоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 348
27.4.2012 15:39:24   
Beatris
A сокче пиеше претходно, или сега почна да и даваш деновиве???

Непосредна врска до пораките: 349
27.4.2012 15:51:33   
kikicka
Икана накрај краева пробај млеко со лажица,или како што ти пишав

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Марија
срцуш

Дали ви се допаѓа името Марија ?

Го обожавам тоа име. (24%)

Даааа... (28%)

Па да. (24%)

Па не ми се допаѓа многу. (13%)

Па нее. (10%)

Го мразам тоа име. (2%)

Број на сите гласови: 123

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!