RE: Не сака да јаде! (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Дохранување со густа храна

Порака

Mihaela 2010 -> RE: Не сака да јаде! (17.4.2012 15:48:35)

Eh jas stalno si go imam ovoj problem,ama sto da pravam ednostavno takvo si e deteto i so trista sirupi i b kompleksi sum probala i toa ti e..bevme na lekar,krvna slika top,od januari do sega stavila samo 700 gr a se izvisila 4 sm.Mi vika malku stavila na kilaza..Epa jas kolku sto citav negde periodot od prva kon vtora godina usporuvaat so kilaza.I primetiv vikend slabo mi jade izvodi,se ligavi a od ponedelnik do petok zenava sto ja cuva epa nejze i jade,ima nekoj strav od nea i kao rabotava zakon ,mora da jade,pa toa me tesi..inaku momentalno i iskacaat tri trojki pa moze i od toa da e..samo neka se zdravi i zivi

AnnaMolly RR -> RE: Не сака да јаде! (17.4.2012 20:10:10)

Михаела, не се секирај ако е се во ред со крвната слика и здравјето. Филип од јуни лани до сега се има поправено само 3 кила, а пред да наполни година по кило месечно скоро се поправаше.

Maca25 -> RE: Не сака да јаде! (17.4.2012 20:28:00)

Михаела не се секирај, ќерка ми од една година до сега се има поправено 3 кг. Сега има 3 години и 3 месеци. Значи годиншно некаде по 1,5 кг.

light -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 10:28:12)

Pozdrav
Veke dva dena mojata k ne saka da jade samo sto ke vidi lazica pocnuva da bega ,ja zatvara ustata ne znam zosto jadese i po 150 gr na eden obrok imame 7 meseci i 2 dena ve molam za sovet
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Calypso -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 10:43:53)

Заби да не вади? Може од тоа е. Пробај да и даваш корки од леб, сама да гризе, и избегнувај топла храна.

rina13 -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 10:45:10)

I nie imavme takvi periodi, koga ni niknuvaa zabi se slucuvase po nedela dena da ne saka da jade da odbiva hrana a posle toa si prodolzuvase po staro pak si jadese se.Vo toj period za da kasne kolku tolku nesto I ja davav omilenata kasicka nea ne mi ja odbivase.

Natuska85 -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 10:46:26)

Лајт да не ја гребе грлото нешто(црвено да не и) или може има афтичка некоја во устата види провери од тоа да не одбива да јаде[sm=smiley13.gif]

Beatris -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 10:48:00)

Сигурно и е поради некој скок во развојот, заби... Во секој случај запазувај си го редот на оброците, пробај со занимавање па колку изеде толку, битно да не ја изгуби навиката за хранење... Зошто ако ги оставиме да не командаат тешко нас ќе биде.

light -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 12:35:28)

Moze da se zabite i zedov eden gel za nepcata pa ke vidime aka prodolzi vaka uste nekolku dena ke ja odnesam,da da pazam na obrocite i spremav spanak so oriz ako i toa ne go jade a omileno i e i po 200 gr moze da jade togas. Ne znam ke ja odnesam na lekar

Ikana -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 20:32:35)

Мојава денес кровот го дигна од вриштење, не сакаше млеко со очи да види па камоли да проба....инаку поминува низ скок во развојот сега, и кога и дадов сокче од јаболко без око да и трепне пиеше....мене ми е некое запче да не и пробива ама рано и е 4 и пол месеци има[sm=zmeden.gif]

mamicka77 -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 20:41:03)

period e a moze i mnogu sok pie mojata mnogu i davav sok po pola kilo na den i mlekoto mi go odbivase i denje i noke  i prestanav da i davam sok samo 250 gr i dadam i toa e i caj becutan 100gr i toa i sega si pie mlkeo i denje i noke super e

Ikana -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 21:13:01)

Neee mamicke ne e od sokot pie samo 50 ml vo denot, uste sme na vkusovi probuvanje, ama ne sakase ic da jade denes.

mamicka77 -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 21:23:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Neee mamicke ne e od sokot pie samo 50 ml vo denot, uste sme na vkusovi probuvanje, ama ne sakase ic da jade denes.

valjda e period ke mine

miana -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 21:24:07)

Duso,i jas posle sokce ne bi sakala mleko [sm=zmeden.gif]
I mojava znae taka da mi pravi..Sokceto ne e toplo kako mlekceto,ja osvezuva a moze i posle sokceto da i se pie vida ( zosto e blago sokceto)I moeto bebe pie dva pati po 50 ml sokce vo denot ama nekogas ne go saka mlekoto pa ni ciceto bogami...Ke i pomine..Moze ima i grcevi od sokceto...se e mozno[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ikana -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 22:12:14)

Линдра еве ја сега татко и ја рани со млеко па пие, ќе видиме колку ќе испие. Кога видов дека не сака млеко и дадов сок, колку да не дехидрира, да ја држи течноста барем, иначе, мислам дека е до цуцлите, треба поголеми да земеме. Њокчето е поретко од млекото, затоа и го пие полесно, а и поблаго е. Сепак мислам дека е комбинација од скок во развој и потреба за поголеми цуцли.
Гушки Мианке!!!

mamicka77 -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 22:23:03)

Линдра еве ја сега татко и ја рани со млеко па пие, ќе видиме колку ќе испие. Кога видов дека не сака млеко и дадов сок, колку да не дехидрира, да ја држи течноста барем, иначе, мислам дека е до цуцлите, треба поголеми да земеме. Њокчето е поретко од млекото, затоа и го пие полесно, а и поблаго е. Сепак мислам дека е комбинација од скок во развој и потреба за поголеми цуцли.
Гушки Мианке!!!

ikana duso pa sredi vednas so cuclite do utre prosiri i ja so nozicka cuclata i ke pie jas na M i taka napraviv edna nok koga ne sakase mleko vikam  ke i stavam frutolino ama ne mozese da tece sto ke pravam i ja prebusiv so nozickata i sabajleto mm otide i kupi novi ama ne mi se svigaaat kupil od tie na strana so e dupceto i i e tresene ama den niz den ke se navikne

mamicka77 -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 22:23:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

Гушки Мианке!!!

ikana duso pa sredi vednas so cuclite do utre prosiri i ja so nozicka cuclata i ke pie jas na M i taka napraviv edna nok koga ne sakase mleko vikam  ke i stavam frutolino ama ne mozese da tece sto ke pravam i ja prebusiv so nozickata i sabajleto mm otide i kupi novi ama ne mi se svigaaat kupil od tie na strana so e dupceto i i e tresene ama den niz den ke se navikne

a neli cica veke M

Ikana -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 22:24:58)

Ах мамичке кај да одам сега да барам нови цуцли, утре сабајле ќе завршиме тоа...туку еве ја јаде линдра една не ми се верува, а цел ден ме отру мене со плачки!!! Што ли и беше којзнае! Фала мамичке, гушки!!!

mamicka77 -> RE: Не сака да јаде! (26.4.2012 22:30:01)

Ах мамичке кај да одам сега да барам нови цуцли, утре сабајле ќе завршиме тоа...туку еве ја јаде линдра една не ми се верува, а цел ден ме отру мене со плачки!!! Што ли и беше којзнае! Фала мамичке, гушки!!!

da ama na segasnata cucla probusija dupkata za do sabajle a sega e epten ogladena zatoa nokeska ke te zeza pak ako e do cuclata pa ti ke osetis dali tegle i se nervira ako i slabo tece
]

Beatris -> RE: Не сака да јаде! (27.4.2012 10:05:45)

Иканче, поголемите цуцли се за од 6 месеци, колку направи М? Не мора да значи дека е од цуцлите, може едноставно таков и бил денот

Ikana -> RE: Не сака да јаде! (27.4.2012 15:25:37)

Знам дека се за од 6 месеци поголемите цуцли, мојава има 4 и пол. Ни денес не сака да го мисрисне АД млекото, само сокче пие, и и правам финти и мешам сок со АД наизменично од 2 шишиња и така едвај пие по 120 мл млеко и уште 70 мл сок. Ако не ја лажам со сок, млекото не го пие. Вчера и денес душата ни ја вади со јадењево, страв ми е да ја земам во раце колку вришти[sm=smiley19.gif] Само АД млекото не го сака, немам поим што да и правам[sm=smiley19.gif]

Beatris -> RE: Не сака да јаде! (27.4.2012 15:30:02)

Да не си и сменила шише, цуцла пред некое време? Сокче со што и даваш? И јас имав сличен проблем, напишав во темата за шишињата

Ikana -> RE: Не сака да јаде! (27.4.2012 15:36:41)

Ништо бе Беатрисче, ништо ен сум и семнила, се исто, се по старо..... Значи сокот од истото шише го пие, со истата цуцла, а млекото не сака да го помириса. Млеково не сум и го сменила, истиот Аптамил 1, што завчера се тепаше да го пие...многу се секирам ќе ми дехидрира детево[sm=smiley19.gif]

Beatris -> RE: Не сака да јаде! (27.4.2012 15:39:24)

A сокче пиеше претходно, или сега почна да и даваш деновиве???

kikicka -> RE: Не сака да јаде! (27.4.2012 15:51:33)

Икана накрај краева пробај млеко со лажица,или како што ти пишав

Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>