zzaa
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Biljana_Bjanka Zdravo na site. Kolku sto gledam, ne sme sami so problemov, iako najdov slicni repliki,sepak da vi ja opisam nasata situaciaja :) Imame 7 ipol meseci, pocnavme so ovosni kasicki pred eden mesec. Na samiot pocetok ,malata se tepase za da jade,toa traese 10-ina dena, taman dojdovme do momentot da jademe cela kasa i da pocneme so zelencuk, koga ete,naednas, sledniot den nejkeme ni da cueme od ovosje sto prethodno so zadovolstvo go sakase(jablko, sliva,kajsija,praska,krusaka). Sakajki da go zadrzime redot i da prodolzime po planot so zelencukot, i davame ovosna kasica vednas po stanuvanjetoa zatoa sto seuste imame nokjen obrok, megjutoa se mrsti i odvaj uspevame 5-6 lazicki da izedeme so maka. Isto e i kaj zelencukot osven hipovata brokula koja sto ja obozava. Probav so domasni kasicki, deneska pravevme kompir so morkov i malku telesko meso zatoa sto veke ni e vreme za meso. Btw, brokulata veke cela nedela si ja jademe okulu pola kasicka na obrok. Sakam da vi gi postavam slednive prasanja: 1. Dali kupeckite kasicki polesno ke gi prifati kako povkusi? 2. Dali i sto da dodavame vo domasnite za da bidat povkusni(masinov zejin veke stavame malku,sto za puter ili nesto drugo? 3. Na koj nacin da probuvame,dajte nekoj recept neodoliv :) 4. Deneska prv pat proba zitarki za vecera. Dali za dorucek mozeme da gi kombinirame niv so ovosje? 5. Dali gresime sto od koga ke stane provo i davame ovosje, dali mozebi prvo treba mlecen obrok ? Sekoj sovet e dobredojden, pomagajte kako da projademe kako sto treba oti uste malku ke polnime 8 meseci? :) :( :) Ve molam za odgovor, pozdrav do site na forumov,prekrasni ste! ke pocne da jade ne se sekiraj site deca se taka,i mojata bese,eve nekoj sovet od mene mozebi ke vi bide od korist,jas zelencukovi kasicki doma i spremav kupiv nekoj pat no ne gi sakase gi plukase gi probav i jas i imalo pravo deteto stvarno ne se vkusni,a vo zelencukovite i stavam putre,pa napravi palenta mojata mnogu ja jade so malku puter i vagetka kolku za adet da ne bide epten blutkavo znam deka netreba zacini do 1 godina ama pa taka nema ic vkus,posle zitarki so kiselo mleko mozes ima i takvi blagi so vkus na cokolada,ja vaka i davam gi stavam vo mleko da omeknata poto malku u blender nekogas samo zitarki nekogas gi mesam so banana,jabolka sto imam doma,a za od sabajle samo sto stane ja ne i davam odma kasicki prvo mleko si pie 200 grama,koga cicase ke cica pa posle 1-2 saata i davam obrok,eve edna kasicka sto site deca ja obozavat pa i mojata 1 peceno jabolko 1 biskvitka(moze i zitarki)i malku mleko ako cica moze i od tvoeto i vo blender.a mozebi mu niknuvat zabi pa zato ne saka da jade,ista bese i mojata jas zivci si skinava ama pa sega si jade period e veruvaj mi ke pomine.ako nesaka i toa daj i ovosje sam da si gricka na primer kruska, jabolko, banana,svari melen oris so bilo koe ovosje i eve ti kasa.