RE: РР дневна соба (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

bombica -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 11:18:12)

Добар ден женски.Ние сабајле станавме, спремив торба да одиме кај моите и среќа што се јавив пред да тргам брат ми имал температура па се распакував и си останавме дома.
Мацо и јас сум катастрофа од времево секоја коска ме боли едвај го држам П. а он се повеќе сака во раце[sm=smiley13.gif]

mama_sk -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 11:58:03)

Kaj mene ne e dijagnosticirano tocno sto e zatoa sto ne sum bila na lekar poradi toa, ama vekje 10 godini si go imam problemov i si znam deka ako me bolat koskite deka ke se menuva vremeto [sm=jezicek.gif] Zagarantirana 100% tocna vremenska prognoza, koga vrne posebno [sm=smiley36.gif] Inaku mene mi seta bolkata od zglob na zglob a najmnogu mi pomaga so blaga masaza da go namackam mestoto i da go pokrijam so nesto volneno i da miruvam.
Se nadevam deka nema cela nedela da bide vakvo vremeto zatoa sto ke zbesnam [sm=smiley35.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Јас имам реуматичен артритис, ни маст ми помага, ни апче.
Се надевам дека ќе затпли следната недела па ќе престанат и болкиве.

kikicka -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 12:17:37)

Добро утроо ние станавме во 11 ч. времево кај нас е супер ама овие маскебал немаат тука за 1 Април туку на 18 фебруар и нема да се маскираме [sm=smiley13.gif] освен ако не ја облечам па така да си шета исите да ја зјапаат. Излажавте ли некој јас уште сабајле мм и мајка ми [sm=smiley36.gif].Ова за реумата и јас имам ама наследно од татко ми кога него го боли и мене ме боли ама не секогаш ,аманекако откако се породив и не честа толку. ај чао одам јас ,бидете поздравени и убаво да поминете на маскембалот.

mamicki -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 12:21:42)

Сакав да го одведам Кими да ги гледа маскираните дечиња, ама дуваше силен ветер, па си останавме дома[sm=smiley13.gif]

vanessa30 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 12:40:28)

Dobar den i od mene, i mene me izlazaa so tortava[sm=jezicek.gif].
Vremevo e bas za nikade a tolku se tocev, za da ve druzam pred car Samoil na plostad.

еееј значи не уништи времево, цела тераса ни е долу пред зградаuser posted image утре ќе си ги барам легените и саксиите
Da se nadovrzam
Znaete za ovoj nekoj nov zakon deka veke nema na terasa susenje na alista gore na zica, nema tresenje carsavi so troski preku terasa, a i besenje na zardinjeri so cveke, (ke imalo kazni)???? Vcera ni stigna izvestuvanje od kuken sovet

Felly RR -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 12:49:40)

Јас дури сега ја отворив тортава.[sm=jezicek.gif]

Ikana -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 13:52:06)

[img]http://www.cross1cafe.witnesstoday.org/wp-content/uploads/2010/04/mccafe-cup.jpg[/img]
[img]http://indielove.biz/wp-content/uploads/2008/04/betz-white-cupcakes-on-cake-plate1-300x267.jpg[/img]

AnnaMolly RR -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 15:18:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Znaete za ovoj nekoj nov zakon deka veke nema na terasa susenje na alista gore na zica, nema tresenje carsavi so troski preku terasa, a i besenje na zardinjeri so cveke, (ke imalo kazni)???? Vcera ni stigna izvestuvanje od kuken sovet

Во зградата кајшто работам речиси една година важи тоа што го спомнуваш. На секој кат и до секој лифт ги има истакнато правилата, едно 20 точки има.
Не смее цвеќе, алишта на тераса, не смее саксии, не смее да се тресе од тераса, не смее од 13 до 16 часот (или 17 беше?) да се прави врева и не знам таму уште милион глупости.

Bogdancanka -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 15:21:37)

devojki sedete doma napijte se kafence eve Ikana napravila nadvor ne se izleguva brrrrrrrrr duva lud i studen veter...jas samo sto gi isprativ vnucinjata denes mi bea nagosti...sega malku da sredam zasto za nekolku casovi kukata ja obrnavme naopaku[sm=smiley36.gif]

vanessa30 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 16:35:17)

Не смее цвеќе, алишта на тераса, не смее саксии, не смее да се тресе од тераса, не смее од 13 до 16 часот (или 17 беше?) да се прави врева и не знам таму уште милион глупости.

Pa dobro be kaj da susam alista???? Aj vo zima po radiatori, a na leto???? Gluposti samo prepisuvaat od EU nekakvi zakoni bez da razmislat, tamu vo zgradite imaat posebni prostorii za perenje i susenje na alista vo masini.

arh_diz -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 16:53:38)

Neznaat veka kakov zakon da donesat, i sto ako susam alista ke mi naplatat kazna ili?Okolu tresenje i vrlanje od balkon se soglasuvam .Cvekinja da ne se stavaat da ne se usnistuva arhitekturata na zgradata, ama zatoa ima kondicioneri satelitski anteni na zgradite

mamicka77 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 18:12:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Dobar den i od mene, i mene me izlazaa so tortava[sm=jezicek.gif] .
Vremevo e bas za nikade a tolku se tocev, za da ve druzam pred car Samoil na plostad.

еееј значи не уништи времево, цела тераса ни е долу пред зградаuser posted image утре ќе си ги барам легените и саксиите
Da se nadovrzam

Epa ako ne na terasa kade ke se susat vo spalna kade sto spijam ili vo kujna kade sto gotvam GLUPOSTI  ovaa vlada samo izmisluva

Viktori -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 18:58:30)

на тераса смее да се пружаат, ама не смее да излегуваат од тераса, онака жици на шипки што висат и што капат на комшиите.
А искрено за трошките, требаше уште одамна, а не кој како стигне треси трошки, фрлај лушпи од лук и кромид... срамота.

Инаку во ѕидовите на терасата, може да си пружаш и што сакаш да правиш.

Maca25 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 19:09:33)

Најмногу се нервирам за тоа што тресат се и свашта од тераса. Кога Н. беше бебе, ќе ги ставев алиштенцата да се сушат надвор и кога ги собирав наоѓав: прљави крпи со кои се бришело прашина, трошки и остатоци од храна нормално, лушпи од кромид, прашак за пециво еднаш [sm=smiley36.gif] - ова ми текнува сега за сега.
Се надевам дека ќе се почитува законот, за еднаш бар да имам чиста тераса и чисти алишта.

mamicki -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 19:15:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR
Инаку во ѕидовите на терасата, може да си пружаш и што сакаш да правиш.

Да, може, но само до висина на оградата.
Еве, за подетални информации консултирајте го Законот за домување:
http://www.komoraoai.mk/gallery/pdf/domuvanje/prtext.pdf

tinush -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 19:37:38)

Луѓе ова не е првоаприлска шега, ама овде кај нас врне снег. И тоа лапјце паѓа-а, што би се рекло е пукнав . До сега врнеше дожд и беше мн ладно а еве го свтре на снег

Snowhite RR -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 21:20:25)

Си најдов Паро чистач и дома се си светнав трала лала ла[sm=smiley36.gif]

Tanjat7880 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 22:53:22)

A kaj mene beshe MAZO CISTAC najden i ne ni se pogodi vremeto za glancanje prozori pa zatoa cela staklarija od dnevna i terpezarija ja glancavme,dali e moznno tolllku gluposti da se ima samo za da licat ili podobro kazano  prashina da sobiraat i da se mijat[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564374_316018425132008_100001715609157_850080_860544561_n.jpg[/image]
Ajde da se osvezime i zablazime malku(ej dietalki,misleF na vas)

Maca25 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 22:55:51)

Како да си легнале диеталките [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Tanjat7880 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 23:01:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Како да си легнале диеталките [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Sega Maco ke se navrtat na blagovo odma ke go namirisaat e samo ne mi e jasno tuka shto bi mozelo da bide ova belovo A?!

bombica -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 23:04:48)

Еве една диеталка ќе се послужи од овошјето на Тањат[sm=smiley36.gif]
Женички од утре почнувам на работа и срцево ми се кине што ќе го оставам П [sm=smiley19.gif]Знам дека седи со свеки не е проблем ама до сега не сме биле одделени повеќе од 1-2 часа и многу ми е тешко[sm=smiley13.gif]

Maca25 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 23:11:24)

Белово како сирење да е?!?!

Bogdancanka -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 23:15:27)

eve uste edna dietalka zagreana za blago mmmmmmm dobro mi dojde sega mozam mirno da spijam[sm=smiley36.gif]

Tanjat7880 -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 23:15:45)

Taka e Maco ali od ona celoto obezmasteno i skroz dietalno i se toa taka,bombica posluzi se slobodno a za razdelbata tebe te zalam a deteto ne,ke uziva i napreduva i raste i za vreme na tvoeto otsustvo,primer mojot tatko go cuvashe G od 7,5 meseci i iskrena da bidam nekogash se fakjav sama sebe deka on podobro go cuva od mene[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ananikol -> RE: РР дневна соба (1.4.2012 23:17:52)

I jas sum djoa na dieta ama denes mu bese na mm rodenden taka da eve i pokraj laptop se mezam a toa beloto mi se cini ke e feta ..

Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>