temjana -> RE: Мултивитамини за трудници (18.6.2012 12:31:03)
|
мама_ск јас денот го започнувам со порција овошје кое подразбира: сега е сезона на јаготки, праски, кајсии, цреши, вишни, и секогаш имам барем еден портокал во порцијата. Потоа наместо кафе пијам од сабајле какао добро е за срцето и една чаша домашен сок од слива мешан со вишни тоа свекор ми прави[sm=smiley36.gif] ама ми ја подобрува столицата. Потоа јадам кисело млеко или јогурт баланс со житарки или пак од дома си носам пиперка свежа, домат, краставица, сирење и варено јајце. Тоа ми е јадењето на работа значи до 16 часот. Дома додека да ми биде ручекот јадам пак овошје моментално кајсии и праски ми се фаворит, па ручам гледам ручекот секогаш да ми содржи и салата и до крај на денот сигурно уште 2-3 пати ќе каснам некое овошје[sm=smiley36.gif] Пред да забременам не бев многу по овошјето ама сега како спобудалена сум, осеќам ќе родам некое атомско мравче[sm=smiley36.gif] а да забораив да кажам и дека во водата цедам лимон, а гледам и секој ден да каснам по една рака јадки бадем, лешник, индиско оревче зависи што имам ама не смееш со тоа да претеруваш зошто е калорично многу.
|
|
|
|