Ikana -> RE: Мултивитамини за трудници (17.1.2012 0:03:08)
|
Uf pa zasto taka, na dva pati da primas folna?? I tie multivitamiinte mnogu mi se sumnjivi, marketing definitivno....Jas vo bremenosta imav mnogu doktori okolu mene, iskusni, mladi itn...i site mi preporacaa da si gi pijam oddelno vitaminite...najprvin folna, vitamin c i magnezium, pa potoa plus zelezo, B6 vitamin, zgolemena doza magnezium i C vitamin, i na kraj progesteronampuli pa gel crinone 8%....stoznam cleo za mene toa multivitaminite se mnogu nedefinirana rabota...mislam aj sega ke racuname i broime kolku mg od koj mineral illi vitamin sme zele pa ke dodavame ili odzemame...NEZNAM no za mene najgolema rabota zavrsi faktot sto oddelno gi zemav i lesno se adaptirav na promenata....So lesno cleo!!! ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo Zdravo. Jas sum 9ta nedela+3 dena [sm=nosecka.gif] i na poslednoto eho doktorot mi prepisa vitamini Pregnacare, no i da prodolzam so Folna od 5 mg, iako vo vitaminite ima Folna [sm=zmeden.gif]. Malku ova mi e nejasno. Koga ke se napijam od vitaminite posle eden cas mi se losi mnogu i mislam deka mi e od niv, a gi pijam posle glaven obrok, odnosno rucek, kako sto si pisuva na niv. Isto taka mi rece da pijam Magnezium od 250 mg 2x1. Dali nekoja od vas zemala i multivitamini i Folna plus, i do koja nedela se zema Folnata?
|
|
|
|