RE: Пролив (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

majka na eva -> RE: Пролив (5.9.2012 16:25:02)

мислам дека без млеко детето ќе ми остане гладно.ако знаете нешто хранливо а може да се дава сега,кажете.а исто и за сокчиња...како ако сега не пие?па може да дехидрира без течности,ни млеко ни ништо.леле се нервирам од кај знам што сега да и правам.сега гладна и заспа,не и дадов ни сок,вода не сакаше да пие,не знаев каков сок[sm=zmeden.gif]лелеееееее пишувајте нешто-кажувајте!!!!!!!!!!!

Natuska85 -> RE: Пролив (5.9.2012 16:30:53)

Давај јогурт,овошен или обичен,а за сок земи на хип има сок од банана,јас таков давав кога лежевме на клиника со пролив.И свежа банана ако јаде давај,бисквити исто...Ајде со лесно па пиши ни како ќе сте[sm=smiley31.gif]

Чајче исто можеш да и дадеш да пие,ако треба стави и малку шеќерче само да го пие,да не дехидрира

majka na eva -> RE: Пролив (5.9.2012 16:32:17)

еден куп активни корисници а никој нема да пише.уште малку ќе стане а гладна е и нема да знам што да и дадам[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley24.gif]

majka na eva -> RE: Пролив (5.9.2012 16:35:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Давај јогурт,овошен или обичен,а за сок земи на хип има сок од банана,јас таков давав кога лежевме на клиника со пролив.И свежа банана ако јаде давај,бисквити исто...Ајде со лесно па пиши ни како ќе сте[sm=smiley31.gif]

прашав и за овошен јогурт ми рече НЕ!А таков и дадов кисело млекце ама не е работата во тоа,туку одбива работи што се јадат со лажиче,не сака да јаде,ја затвара устата и НЕ!нешто друго слично на млеко? или нема?

Natuska85 -> RE: Пролив (5.9.2012 16:43:03)

Јогурт од шише,раствори го со вода ако сака потечен.Банана крши и со раце,не мора со лажичка,бисквити исто.

majka na eva -> RE: Пролив (5.9.2012 16:56:47)

Фала Натушка!!![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Се ќе испробаме.мора.а се мислам за леден чај од течности,и тие се овошни ама си викам може смее да се дава,или?а наѕад на темата прочитав дека некои даваат некакви електролити,на хипп ,на хумана.за смешка е ама ќе прашам зошто се даваат[sm=smiley36.gif]?да земам ли и јас на ева

kikicka -> RE: Пролив (5.9.2012 17:03:23)

Електролити ке и дадеш ако не прима никакви течности,а ,ако си пие нормално течности тогаш нема потребаод електролити. Тие се даваат за да не дехидрира.
Е сега сок од јаболко можеш да даваш и било кој бистар сок.

majka na eva -> RE: Пролив (5.9.2012 17:11:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Електролити ке и дадеш ако не прима никакви течности,а ,ако си пие нормално течности тогаш нема потребаод електролити. Тие се даваат за да не дехидрира.
Е сега сок од јаболко можеш да даваш и било кој бистар сок.

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

kikicka -> RE: Пролив (5.9.2012 23:18:40)

Мајка на ева, колкава е Ева?

majka na eva -> RE: Пролив (5.9.2012 23:21:08)

10 месеци[sm=smiley1.gif] а зошто????????

milo20052011 -> RE: Пролив (6.9.2012 0:16:42)

mozes da dades hipp or 2000 dietalen e,i ne se sekiraj a i elektroliti mozes da dades jas gi davav elektroliti na humana edno kesice se rastvara so 200 ml voda i se dava na 10 minuti po edno lazice,ako ne mozes so lazice so pipeta ti e najubavo.a ima li temperatura ?

kikicka -> RE: Пролив (6.9.2012 10:30:21)

Не деканешто лично, онака прашав дека си напишала неможе без млеко.
Пробај не давај додека да се реди столицата,после нормално продолжи си.Или пак земи АД.

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva

10 месеци[sm=smiley1.gif] а зошто????????

majka na eva -> RE: Пролив (7.9.2012 22:59:25)

овие 2дена едвај издржавме[sm=smiley13.gif].не сакаше да јаде,не сакаше да пие-ни вода ни сок,па згора на тоа и млекцето ни беше забрането...ама мама денес купи адаптирано млеко ХУМАНА-9,малку беше скапичко[sm=hudicek.gif]ама те божем било специјално за деца кои имаат пролив[sm=ocala.gif],и некако ја стабилизиравме малку работата и со каката[sm=smiley1.gif],и со нејадењето...па од утре ќе видиме како ќе сме[sm=smiley17.gif]

Maca25 -> RE: Пролив (8.9.2012 18:57:17)

Мајка на ева, а од кога и даваш козјо млеко? Не е малце јако за бебешко стомаче?
Ќерка ми кога има пролив гледам да пие многу вода, и давам сок од јаболко (бистар), ориз и компир не јаде, ама копирот некако успевам да и го замаскирам со кисело млеко. Двопек и давам да грицка или пак и земам ѓеврек. И така неколку дена. Не ја терам да јаде многу, за да се смират цревата. Што полесно и по малку толку подобро.
Нормално, про лајф, линекс и хумана електролити (ако не пие течности).
Никако благо, освен банана никое друго овошје (може само печена јабука), млеко никако.

lina8 -> RE: Пролив (17.9.2012 14:31:48)

kazete nesto za ovaj prolivot eve veke 3 den ima proliv 3 pati vo denot po mnogu pie lineks ama nema efekt malku temepratura do 38 najpoke i niiiiiiisto ne jadi

kikicka -> RE: Пролив (17.9.2012 14:39:18)

Лина земи и го прашокот на др.волц против пролив и давај цврста храна бискоти,компир,ориз,двопек можеш ако јаде,соленки исто. Млеко немој мнг ,уствари ич и млеко и млечни производи избегавај. Чај давај,вода многу.

Beatris -> RE: Пролив (17.9.2012 15:31:28)

Или сируп Ентерофурил (така некако), на нас доста ми помага

lina8 -> RE: Пролив (18.9.2012 8:38:05)

и давам прасак од др волц и суруп ентерофурил ама нема подобруванје сега дури и поврака и ниииииишто не јади до вцера барем чај си пиеше сега ништо,,,,,, помош, или треба да ја носам на инфузија да не дехидрира??????????????

kikicka -> RE: Пролив (18.9.2012 9:39:33)

Носи ја ,чим 3 дена не престанал проливот и почнала да повраќа. Инаку на сите лекови против пролив пишува акоза 3 дена не престане веднашна лекар. А млеко и даваш?

lina8 -> RE: Пролив (18.9.2012 13:43:49)

ne be kakvo mleko, samo banana, grizini,supa,kompir varen ama nisto od ova ne jadi edno zalace i vtoroto go pluka, a i sega cajot ne mi go pie

kikicka -> RE: Пролив (18.9.2012 13:46:44)

Носи ја ич не и се мисли,ке ти ослабне детето.

Ljubovce -> RE: Пролив (12.1.2013 14:53:54)

Дали некој знае прашокот Дармфлора на dr.Wolz како треба да се дозира за дете од месеци?

Ljubovce -> RE: Пролив (12.1.2013 16:12:54)

15 MESECI.

lekokrila -> RE: Пролив (2.4.2014 22:55:46)

majki jas od koga pocnav da mu davam na moeto bebe kravjo mleko fati proliv kaka po 3/4 pati na den i mirisa na kiselo i dadov ednas linex i malce na dieta se normalizira 2/3 dena isto 4 pati vo denot se pokaka ama po tvrdo bez kiselkast miris znaci ne prolif eve sega pak sto da pravam inaku za ovie 10 dena otkako go pie kravjoto mleko ima kaceno na kilaza samo 50g zboruvam za bebe od 6 ipol meseci sto da pravam?

MMM27 -> RE: Пролив (3.4.2014 8:35:21)

lekokrila, прво треба да се почне со кисело млеко,па да видиш како ќе реагира на лактоза. Мислам дека треба да прашаш педијатар за кравјото млеко и дека било кој педијатар ќе те советува да не даваш кравјо млеко до 1 година. Доколку не си финансиски во можност за вештачко млеко, тогаш посоветувај се со докторот. При воведување на кравјо млеко се дава прво разредено со вода, мислам дека беше 50:50. Јас до 18 месеци му давав само кисело млеко, а после кравјо, бидејќи го доев.

Страница: <<   < Претходна страница  6 7 8 [9] 10   Следна страница >   >>