Bethany -> RE: Родителска средба (во градинка) (6.10.2014 17:30:27)
|
Пред некој ден имавме родителска (прва) средба, заборавив да пишам, а ми беше едно ново, посебно мило, искуство. Па прва родителска средба де [sm=smiley1.gif] Воглавно, траеше кратко, некои 20 минути, учителката ни објасни што треба да донесеме, ни даде некои инструкции за нас како родителите, ги пофали децата, поставивме по некое прашање и тоа. Нема да имаат децата англиски бидејќи за тоа треба конкурс да се распише, па да се активира некој волонтер или како и да функционираат работите, а инаку имаше пред некоја година и други активности, сега нема освен што ќе учат од уџебникот: математика, песнички итн... Учителката ја нагласи достапноста, дека секој родител може секогаш да се распраша подетално за детето, и не охрабри нас родителите, да ги прашуваме децата што правиле, што училе во градинка, да активно учествуваме во се. После средбата прашав за Јаков конкретно, и учителката ми вика дека е добар, заинтересован, се гледало дека работиме со него (а јас се гордеев, хехе, да даде Господ секогаш само пофални зборови да слушам [sm=smiley36.gif]), дека знае математички форми, англиски зборови итн. А јас како родител, можам да ги пофалам и другите деца од групата (од 3-4 години) дека навистина се сите умни и културни деца. [sm=bravo.gif]
|
|
|
|