slavicav -> RE: Месо (12.11.2010 18:49:17)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami2 Месото го сечам на парчиња колку за еден оброк, ги замрзнувам па ги варам посебно за секое јадење. За првото дете целото месо кое го купував еднаш неделно го варев, го сецкав во блендер колку што може бидејќи е суво, и го замрзнував во сад за мраз. За секое јадење пред крај на варењето ставав по една коцка. Вака е многу полесно, пократок е периодот на подготовка зеленчукот брзо се вари. Овој начин читав дека е подобар ама сега не правам сеуште така незнам зошто. И онака месото свежо или варено мора да се замрзне. Фели, јас давам покрај телешкото, еднаш неделно темно пилешко од седум месеци, покорисно е од белото за превенција на анемија. Mene mi rekoa vaka:da go iseckam na pomali parchinja,da go svaram i taka da go zamrznam so se vodata na pr. edno parchence meso ili dve zavisi i malku od vodata.Ne sum bash sigurna kako e pozdravo dali svezo da se zamrzne ili pa potoa da go varish.Taka mnogu vreme se troshi.Inaku kupiv kocki baby fresh bash za taa namena. Nas dr. ni reche sekoj den da jademe meso,ama mnogu nekako mi se gleda toa. Inaku nie ich ne jademe ni meso ni zelenchuk,iskluchok denes i vchera po malku pochnavme pak zelenchuk,najverovatno i se dopaga zoshto pochnav od vchera jogurt da i davam.
|
|
|
|