Pepelaska * -> RE: Снаа (3.4.2012 15:03:45)
|
мамичка77, мислам дека не треба да се нервираш толку за овие работи , не си земај се при срце.Седни ја жената и убаво објасни и ( ако веќе не разбира самата ) дека и твоите сакаат внуката да си ја видат и да и се радуваат барем еден ден во неделата. отворено кажи и дека и да и смета тоа , сепак не е нејзина работа, не си во интернат ти ако си со нив во заедница, и јас имав такви проблеми ехехех, и директно им кажав( мене моите ми се на 5 минути ) и не гледам причина да не одам секој ден таму, иако не сум одела и по цела недела.Им кажав поарно ли ви е да појдам кај нив и да си правам домаќински муабети, да ме посоветуваат и слично или да одам овде низ комшии по улица секој ден ( како некои снаи) и да ве оговарам вас ? Останаа подзинатии двајцата и оттогаш ни се намуртиле ни рекле нешто. Свекор ми повеќе се муртешее а свеки не се замара со такви глупости. А за мебелот па и за тоа малку политички, седни ја кажи и дека сега е во мода друг стил, дека сакате да си се подновите а не мора да го фрлате нејзинипт кревет, преправете го , и нека стои на друго место негде.И ние имавме таков еден јас никогаш не им реков ми пречи туку со мм си го преправивме и сега е преубав си стои во дневна во новата куќа , што има врска дека е стар 30 години?Да не забегуваме многу со темава, ама мислам дека многу се нервираш за ситни работи, уживај и биди смирена
|
|
|
|