|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: РР тераса
4.5.2012 0:21:13   
Andriance
Boze boze eden kup brfe novosti i castenki...ja zivo nepribrano po doma, poleka se spremame za nedela za krstevka, a usput i godishnina ni e i toa prva ahahhaha...ajde koj kje ide utre za saem??

ja kje bidam tamu od kaj 16:30 kje se natprevaruvame user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 851
4.5.2012 7:45:59   
dzigimigi

Dobro utro zenski ajde da ve pocastam za ubav den iako sekoj den po 5 pati ve citam ama nikako da se priklucam na muabet pozdrav

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 852
4.5.2012 7:48:47   
dzigimigi

ИЗВОРНА ПОРАКА: dzigimigi

Dobro utro zenski ajde da ve pocastam za ubav den iako sekoj den po 5 pati ve citam ama nikako da se priklucam na muabet pozdrav

(Одговор на членот dzigimigi)
Непосредна врска до пораките: 853
4.5.2012 7:52:33   
dzigimigi
user posted image

< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 4.5.2012 8:32:24 >

Непосредна врска до пораките: 854
4.5.2012 7:56:09   
Snowhite RR
Е ај накратко кажете што е старо ново, што има за частење, за фалење или за жалење, оти одамна не сум ве читала, а и сега немам време, само да ве поздравам се приклчив, ми фалитеuser posted image user posted image user posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 855
4.5.2012 8:52:14   
sitalia

Tanjat7880 jas kolku sto sum upatena postoi i zakon za arhivsko rabotenje i da si arhivar ne e samo stavanje na brojcinja i redenje dokumenti. Treba da se znae i pocituva zakonot zosto moze da nastanat mnogu problemi (sudski tuzbi ako nekoj dokument ne e cuvan soodvetno broj na godini). Za sekoj dokument treba da ima posebna klasa na brojcinja sto e vlez sto izlez, kolku treba da se cuvaat itn. Ne velam deka e tesko no treba znaenje. E sega bas fakultet za toa mene ne mi e bas logicno, ama ti procitaj go zakonot i reci deka po nego ke se rakovodis. Najverojatno vo gradezna firma ima mnogu dokumenti, pa vadi se na iskustvo. Ako ne im e so zakon nalozeno da imaat takov profil na kadar togas imas sansa da se vadis na iskustvo, samo zakonot mora da go znaes. 
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880

Moja greshka,na folozovski e toa ISTORIJA SO ARHIVISTIKA i eve go ima mi pomogna Teacher Mom da go najdam a za firmata...toa e privatna gradezna firma a vo takva slicna i jas rabotev dolgo i pomagav vo arhivata koga imashe potreba za toa i (ne navreduvam nikogo) tvrdam deka za taa rabota ARHIVAR ne ti treba ni pismen da si ednostavno mozesh i nepismen da bidesh i da zaveduvash brojcinja i redish dokumenti...no eve sega mi baraat za toa istoto i FAKULTETSKA DIPLOMA PO STRUKAuser posted image KE SI PUKNAM,EDNOSTAVNO KE SI PUKNAM

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 856
4.5.2012 9:08:05   
Mihaela 2010
Dobro utro i od mene...Tanja 7880 jas prv pat slusam deka za da rabotis vo arhiva treba da imas fakultet...vo mojava institucija koleskite sto rabotat vo arhiva se pred se so sredno obrazovanie,i nikakvo prethodno rabotno iskustvo vo taa oblast...e sega ako ima nekoi izmeni vo zakonot,no ne mi se veruva,ke stignese i do nivni usi pa ke bea vo panika...vo sekoj slucaj ubavo rasprasaj si se..

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 857
4.5.2012 9:08:07   
vanessa30
Dobro utro i od mene,
Fala za kafence, a kroasanceto ke preskoknam mora linijava da si ja sredamuser posted image , slabej slabej ama stomakot pak visnatuser posted image .
Andriance vo koja crkva ke pravite krstevka???, nie prvin mislevme Bt da pravime ama se predomislivme, i zakazavme sega za 13 maj vo sv Dimitrija vo Sk.

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 858
4.5.2012 9:25:56   
Viktori

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Dobro utro i od mene...Tanja 7880 jas prv pat slusam deka za da rabotis vo arhiva treba da imas fakultet...vo mojava institucija koleskite sto rabotat vo arhiva se pred se so sredno obrazovanie,i nikakvo prethodno rabotno iskustvo vo taa oblast...e sega ako ima nekoi izmeni vo zakonot,no ne mi se veruva,ke stignese i do nivni usi pa ke bea vo panika...vo sekoj slucaj ubavo rasprasaj si se..

архивистика немаше порано. Едно десетина години е отворена таква група на Филозофски факултет. Сигурно е предвидено за архивар-архивистика, ама дали ќе почне од одма да се спроведува, тоа е дуг муабет. Прво во сите државни фирми архиварите се со средно, што ќе им прават на тие луѓе?user posted image
Ете барем како нова релативно нова група нема да има вишок кадар со таа струка. А не удри запишувај по 1000 социјални работници/психолози, за педагози и наставници да не праам муабет...

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 859
4.5.2012 9:46:01   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Dobro utro i od mene,
Fala za kafence, a kroasanceto ke preskoknam mora linijava da si ja sredamuser posted image , slabej slabej ama stomakot pak visnatuser posted image .
Andriance vo koja crkva ke pravite krstevka???, nie prvin mislevme Bt da pravime ama se predomislivme, i zakazavme sega za 13 maj vo sv Dimitrija vo Sk.

Vo SV.Petka srce vo crnice kje bideme nie sega u nedela..ajde elate si sk poubo e user posted image

tuku........ da pocastam jas a?? duri edna godina sum popametna user posted image stignav do 29-ka user posted image

aj edno kafesito i torta od mene

user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 860
4.5.2012 9:59:19   
temjana
Среќен роденден Андријанче на 29 само паметни работи се прават а веќе од 30 почнува живототuser posted image Ахххх тортава леллеле се излигавив целатаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 861
4.5.2012 9:59:33   
kikicka
Хелоуу и од мене,Андрианче Среќен Роденден здрава жива па со едно женско user posted image догодина.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 862
4.5.2012 10:07:10   
Ikana
OOO Андрианче, честитки и се најдобро, најсреќен роденден, и на тоа бебулето да му се радуваш цел живот сончко убав!!! user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 863
4.5.2012 10:08:14   
Annet
Sreken rodenden Andrijance se najubavo..
denes e toplo pak ke ima setanje vikendov mmm sto ubavko

Непосредна врска до пораките: 864
4.5.2012 10:09:38   
vanessa30
user posted image Sreken rodenden Andrijance, site zelbi da ti se ostvarat. Pa moze i edno devojcence za dogodina (kako sto veli kikicka)user posted image .
Fala za tortata, posto e rodendenska ke napravam isklucok, od rodendenska torta ne se fakauser posted image .

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 865
4.5.2012 10:10:56   
Ikana
Еве јас пак по домче, во утринско издание, го чекам ѕверчево да заспие и да му го тутнам шишето со млеко, иначе нема шанси, фала Беатрисче и Кикичка за идејава, не спаси од нервозиuser posted image
Вчера гледав еден филм мнооогу добар, со една женска Џина Карано се вика као ѕвезда во боречки вежтини, девојкава растураше и плус имала факултет по психологија завршено....И онака толку се инспирирав си викам браво бе девојкоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 866
4.5.2012 10:16:55   
Beatris
Ај и тука среќен роденден Андријанче, голема да ни растеш (само у висина нормално) user posted image user posted image user posted image

Иканче, ти реков ја јок нервози, лекот е 5 пари ама кој да го знае user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 867
4.5.2012 10:20:42   
Calypso
Среќен роденден Андрианче, да ти се множат, па догодина и со девојче да си славиш!

Добро утро од мене жени... јас одвај се свестив утрово, само саат и пол сум спиена, малиов мој имаше криза (се одвикнуваме од цицање, ова му беше трета ноќ и ептен му падна тешкоuser posted image ама ќе помине.

Имајте убав ден... јас ќе ве читкам кога ќе можамuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 868
4.5.2012 10:34:37   
Maca25
Андријанче среќен роденден срцка!!! Да си жива, здрава, весела уште 100 години.

Јас се најадов, не можам да дишам. Не бев јадена од вчера од ручек и сабајле кркорење на стомакот ме разбуди.user posted image Да допијам кафе и детево на брис да го носам.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 869
4.5.2012 10:45:40   
annie
ај здраво и од мене 100 год.не сум пишала ама нон-стоп ве читам user posted image

Солзата е нејзин начин да се изрази, нејзината тага, нејзината љубов, нејзината осаменост, нејзината болка и нејзината гордост!!!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 870
4.5.2012 11:13:30   
Mihaela 2010
Sreken Rodenden Andrijance,ziva zdrava i vesela

(Одговор на членот annie)
Непосредна врска до пораките: 871
4.5.2012 11:25:29   
Ikana
Калипсо кај отиде, на камила да не одјава user posted image Се шалам...лелееее ајде нека заспие детево да го наранамuser posted image

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 872
4.5.2012 11:32:32   
arh_diz
Sreken rodenden Andriance
Calypso bravo za odviknuvanjeto od cice , nie si tapkame vo mestouser posted image
,

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 873
4.5.2012 11:47:56   
Calypso
Аааа... камилата ќе почека Икана, уште малку user posted image бевме надвор со малиов, да се свестам малку, ама сонцето уште толку ме заспа... па сега ручкаме јаболки, слушаме музика и се забавуваме.
Арх_Диз, морав - ако чекав, ќе требаше до септември. Мораш да пресечеш... мене ми е тешко што дури ни мм не може да ми помогне... првите две вечери поминавме супер, ама третава - душата ми ја извади...

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 874
4.5.2012 12:13:48   
vezilka RR
Среќен роденден Андријана, жива, здрава весела да ни бидеш user posted image !!

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 875
Страница:   <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?