Pepelaska * -> RE: Од која возраст вашите деца јадат сами (6.1.2013 0:29:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany ИЗВОРНА ПОРАКА: TARA1 MIslam deka e prerano na 1,5 godina da jadat sami. Uste koordinacijata na racete ne e dovolno precizna za da moze ubavo da go pravi toa. A plus ima vrem,e ke naucat, pa koj ne naucil[sm=smiley1.gif] Е така е... јас за се нешто викам има време... не џвака- па кој не проџвакал, не сака да јаде сам- па ќе научи... Ама, треба да се тренираат секако, не очекувам да биде професионалец, ама како ќе стане ако не вежба. Ако на година и пол почне да се вежба, веќе до 3 години треба да си јаде се сам, така во мојта глава некако, да оди полека се. На една пријателка дете, има 16 и пол месеци, цел копан зема во рака и јаде сама, шпагети сама јаде, да не видов со свои очи немаше да верувам, ама па детето си обожава да јаде, затоа си и е и извежбана. Секој напредува во област која сака, а јас гледам дека син ми е слаб на тоа поле, па веќе сега се припремам полека да оди читав процес. И моето јаде само , значи и месо, и шпагети или нешто друго.Сега му е хит да јаде со виљушка.Не дека е некој јадач ама битно знае и сака да јаде сам.Ама има денови кога го мрзи и вика давај ми.А за чистота исто како Филип на Анамоли, аман веќе[sm=smiley36.gif]. Мислам дека немаш потреба од грижа и мислам дека подобро е прво да му даваш со рака да јаде ,како што те читав не сакало да допре храна, мора прво тоа да научи , да осети на рачињата што би се рекло ,па постепено на лажица да преминете.
|
|
|
|