Yummy Mammy -> RE: Бебиситерка (15.3.2012 11:35:33)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: katemarkov Zdravo Na site mamicki Jas sum nova na forumot, i cestopati se soocuvam so nekoi problemi koi vie veke ste gi imale, i vasite soveti ponekogas mi imaat pomognato, pa poradi toa, sakav da se zaclenam i da pobaram pomos od vas i ovoj pat. Imam detence 8 meseci i za eden mesec trgnuvam na rabota. Potrebno mi e zana za da mi go cuva no nekako tesko mi odi so baranjeto. na nekolku im se javiv i pod 10.000 denari ne prifakjaat. Sakam da ve zamolam dokolku nekoj od vas znae zena koja sto vi go cuvala vaseto detence i dobro se grizela za nego, a sega nema potreba od nejze da mi preporacate. Vi blagodaram odnapred i se nadevam na vasata pomos. Dogovorot so zenata ke si go napravis kako sto ti odgovara tebe. Cenata zavisi od toa so sto vsusnost sakas da ti pomaga taa. Ako e samo cuvanje na dete i apsolutno nisto drugo, mislam deka mozes da najdes za 8.000-10.000 no, pobaraj nekoja zena vo tvoeto maalo, samo taka ke i se isplati i nea. A ako sakas da ti prizavrsi nekoja lesna domakinka rabota, kako sadovi ili pruzanje alista i sl, togas ne se nadevaj na pod 10.000 den. Mene na intervju mi bea nekolku i site pobaraa 10.000 + prevoz samo za deteto. Duri imase edna sto pobara 13.000 i koga ja prasav dali ke i preci ponekogas da podraskrene igracki ili sadovi ako ostanale (imam cistacka za poveke) ona mnogu kulturno mi objasni deka ne mozelo istiot covek i da vi go cuva deteto i da vi cisti, ako sme sakale posvetenost na deteto ona ne mozela drugo da raboti. (Samo ne znam kolku e posvetena na deteto vo tie 2-3 saati koga spie?!?!) Kako i da e, odluci si sto ti e bitno i ponudi i na zenata, ke vidis dali ke se najdete na sredina.
|
|
|
|