nadica -> RE: спиење во тишина или во врева (26.5.2012 23:08:25)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi Ne mislev konkretno na totalna tisina. Mislev na faktot deka me moze se da bide isto kako i pred da imame bebe, da gledame formula na saraund i da gi slusame gumite kako chkripat, i takvi slicni raboti sto ni bile ritual dodeka bevme sami. E sega so svekrava mi ziveeme vrata do vrata, vo stanovi, i ona se zali ne znaela koga da vleze, spielo bebeto, nie sme sepkale i takvi gluposti. Pa si vikam da ne bevme vrata do vrata nemase ni da doaga do 40 dena. Ne znam sto da kazam, ne go ucam vo tisina, tuku drugite nekako tesko sfakaat deka sega ima uste eden covek ovde, i ako ne zaspie ubavo, na 15 min stanuva i kenka oti ne go faka ubavo sonot, mu treba mir dodeka da zaspie.I da napomenam deka nikogas ne sme se skarale so svekrva mi, ova ni e prva zakacka.Znaci kolku e razlicno koga ke dojde bebe, se nerviram site mi kazuvaat vaka treba taka treba. znaci moe mislenje e deka ne treba da gledas formula na saraund no moze normalno da si gledas tv i da razgovaras bez razlika dali bebusot ti spie a kako sto ima i pogore veke napisano da go naucis da razlikuva densko od nokno spienje se razbira so pomalku svetlo i potivko ... a za svekrvite vo druga tema [sm=smiley36.gif] ama najcesto kavgite nastanuvaat od nesoglasuvanje vo odgleduvanjeto na deteto pa i toa sto ziveete vrata do vrata (citaj zaednica) ke ti bide se potesko da objasnis zosto ti kako majka imas pravo da odlucis kako ke go odgleduvas, pa nekogas i da zgresis [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|