AnnaMolly RR -> RE: спиење во тишина или во врева (28.5.2012 11:58:57)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi Ne mislev konkretno na totalna tisina. Mislev na faktot deka me moze se da bide isto kako i pred da imame bebe, da gledame formula na saraund i da gi slusame gumite kako chkripat, i takvi slicni raboti sto ni bile ritual dodeka bevme sami. E sega so svekrava mi ziveeme vrata do vrata, vo stanovi, i ona se zali ne znaela koga da vleze, spielo bebeto, nie sme sepkale i takvi gluposti. Pa si vikam da ne bevme vrata do vrata nemase ni da doaga do 40 dena. Ne znam sto da kazam, ne go ucam vo tisina, tuku drugite nekako tesko sfakaat deka sega ima uste eden covek ovde, i ako ne zaspie ubavo, na 15 min stanuva i kenka oti ne go faka ubavo sonot, mu treba mir dodeka da zaspie. I da napomenam deka nikogas ne sme se skarale so svekrva mi, ova ni e prva zakacka.Znaci kolku e razlicno koga ke dojde bebe, se nerviram site mi kazuvaat vaka treba taka treba. Е баш можете. Ние со мм додека спие Филип навиваме на утакмици, се караме кога губи некој на јамб, си разговараме со комшиите преку прозор [sm=smiley36.gif] и слично. И тоа уште од првите денови кога дојдовме дома од болница. А тоа што се буди бебето е нормално, додека да воспостави правилен ритам на спиење ќе помине уште време. Пуштај го телевизорот со нормален глас додека го успиваш, а можеш и музика, не мора тивка, туку нормално, како ти што би слушала. Поубаво навикни го да спие во галама, ако спие во тишина нема да можеш да кивнеш дома без да се разбуди.
|
|
|
|