RE: Одбивање од шишенце (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

Felly RR -> RE: Одбивање од шишенце (23.2.2014 10:32:52)

Принцеса, ако не сака директно од чаша да пие, пробјате со цевче. Ние така се одвикнавме од шишенце. Прво и јас и давав од чаша, не сакаше да пие, па почнавме со цевка. И шишенцето кажи и дека се скинала цуцлата и така не може да пие. Јас така имав скриено една цуцла резерва, а и ја покажував скинатата. И за брзо време го заборави шишенцето.
5 и пол години според мене е многу за шишенце.

Defne90 RR -> RE: Одбивање од шишенце (23.2.2014 14:43:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR

Ќерка ми пиеше млеко од шише до 5 и пол години,т.е пред да тргне на училиште.Поради стравот да не прекине да го пие млекото и дозволив до тогаш да пие од шише,никогаш не запнав да го откажеме шишето.Едноставно знаев дека кога ќе му дојде времето сама ќе го батали.Кое задоволство и причинуваше наутро да си кулира додека го пие млекцето од шише и се превртува во кревет,а истовремено гледа цртани на тв[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Стварно убава глетка,во која уживав секое утро,и до ден денес си спомнувам на тие мигови[sm=smiley1.gif]Летото пред да тргне на училиште во прво одд. Со мм и купивме несквик со подарок чаша и порцеланска лажичка,пресреќна беше,така си почна од чаша да си пие,а кога ќе ја фатеше носталгија и шишето го бараше.Тогаш почнавме да ја зафркаваме,дека кога ке тргне на училиште шишето со млеко ќе и го ставаме во ранецот(на местото каде што носат шишенце за вода[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]).И толку беше од шишето,си го чува до ден денес,си ги храни куклите бебиња со него[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

И јас исто не го форсирам моето да го остави шишенцето,како што реков пробавме со чаша и некое време пиеше од неа ама навечер никако не сакаше да го остави.Така да и јас мислам дека кога ќе дојде времето тие самите ќе си го баталат шишенцето.[sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: Одбивање од шишенце (23.2.2014 18:28:25)

ne ja najdov temata zasto ja barav vo forumot deca i ja napisav na prebaruvacot onaka kako sto ja imav formulirano ma da ne mi ja dade kako postoecka[sm=smiley1.gif]
Ke se obidam da napravam nesto od sovetite sto mi gi dadovte[sm=smiley1.gif]. Inace i taa sokce i voda pie od casa uste koga napolni 1 godinka, klunce malku koristevme-mnogu me nervirase sto ne se cistese dobro[sm=zmeden.gif]. Neznam i mene ne mi e jasno, na gradinka zaspiva bez mleko a doma nema sansi ni porucek ni navecer. Tamu i ostaviv sisence ama izgleda i bilo sram pred decata zasto najverojatno nikoj ne piel mleko pa mi go vratija. Ili pak ne sakala da si ja ima istata rutina kako doma.
Ajde i taka samo ednas dnevno go upotrebuva i toa za 5 minuti go prazni[sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4]