|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Стерилитет кај мажот?
23.8.2011 16:33:25   
taci83
zdravo imam edno prasanje do site sto znaete ve molam za pomos vaka imam kerka 4 god i pred 2 god pravev konizacija a veke 1 god se obiduvame za 2 dete i nemozam da ostanam user posted image maz mi pravese spermogram vo bolnicata kade sto ziveeme vo istocna mak.bese dobar no ovoj rezltat ne go priznavaat vo skpje vo drzavna kade sto se operirav i mi rekoa deka mora toj prv da napravi spermogram a potoa i jas za se ispitam za hsg proodnos na kanalite,mm go prakaat na institut za histologija vo krugot da drzavna bolnica,kade vasite mazi pravele spermogram kako idat procedurite,dali se ispituva samo spermata ili drugi raboti,dali nekoj pravel spermogram vo ovoj institut za histologija ili vi privatni polnic ve molam se sto e povrzano za ova ispituvanje da mi kazete odnapred fala

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 401
24.8.2011 13:07:18   
zagrizena26
Zdr taci83, i nie ne sme od Sk mazmi pravese spermogram kaj mojot maticen gin i bese dobar a koga pocnavme da odime vo Sistina toj spermogram ne go priznaja pa pravese nov kaj niv cini 2000 den i se ispituvaat daleko podobar od kaj nas, a se nadevam deka i vo drzavna go ispituvaat dobro zatoa ne mislite mnogu.Se nadevam ti pomognav.Pozdrav

(Одговор на членот taci83)
Непосредна врска до пораките: 402
24.8.2011 16:13:25   
sladjana ms
ИЗВОРНА ПОРАКА: taci83

zdravo imam edno prasanje do site sto znaete ve molam za pomos vaka imam kerka 4 god i pred 2 god pravev konizacija a veke 1 god se obiduvame za 2 dete i nemozam da ostanam user posted image maz mi pravese spermogram vo bolnicata kade sto ziveeme vo istocna mak.bese dobar no ovoj rezltat ne go priznavaat vo skpje vo drzavna kade sto se operirav i mi rekoa deka mora toj prv da napravi spermogram a potoa i jas za se ispitam za hsg proodnos na kanalite,mm go prakaat na institut za histologija vo krugot da drzavna bolnica,kade vasite mazi pravele spermogram kako idat procedurite,dali se ispituva samo spermata ili drugi raboti,dali nekoj pravel spermogram vo ovoj institut za histologija ili vi privatni polnic ve molam se sto e povrzano za ova ispituvanje da mi kazete odnapred fala

Zdravo TacI!maz mi spermogram pravese na odelot za sterilitet na ginekologija vo drzavna bolnica.Treba da se napravi i sida test pa potoa spermogram,ke ti treba upat od maticen lekar za odelot na srterilitet i mislam deka cinese okolu 250 den.so sini kartoni.Na histologija mislam rezultatite se cekaat mnogu podolgo i zatoa ti e podobro da pojdes vo ambulantite vo novata Gak i da si se rasprasas ubavo.Kako i da e brza i evtina vrijanta e barem jas taka pominav.Pozzuser posted image

Непосредна врска до пораките: 403
19.9.2011 11:15:31   
taci83
dali nekoj znae tel.br. na institutot za histologija

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 404
28.9.2011 18:58:58   
menada
zdravo, i jas sum nova na forumot, i nie veke godina i pol se obiduvame da dobieme user posted image megutoa ima problem kaj mojot soprug, negoviot spermogram e 25% dobropodvizni, 11 %slabo podvizni i 64 nepodvizni, kakvi ni se sansite dali e mozno da ima podobruvanje, momentalno pie speman, dali nekoj mozi da ni kazi, fala odnapred

(Одговор на членот vodolija87)
Непосредна врска до пораките: 405
28.9.2011 19:25:11   
Bogdancanka
dobredojde Menada prijatna druzba na pp...nadezta sekogas postoi,mora da se nadevame i da se borime so problemite sto ni gi zadadel zivotot...se nadevam del od iskustvata na pp ke ti pomognat...ima slucai koj i so pomal procent si dobile user posted image crticki...taka sigurna sum deka i kaj vas ke se sredi...osven spermogram drugi pregledi ima praveno mt?i osven speman druga terapija nema?

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 406
29.9.2011 20:02:38   
menada
Ti blagodaram na nadezta sto mi ja vlevas, zasega gi pie samo niv pa za kratko vreme ke pravime kontrolen spermogram da vidime dali ima podobruvanja,zasega site moi analizi se dobri,pricinata najverojatno e kaj nego no se nadevame na podobro, daj Boze da ima podobruvanja, zatoa me interseira dali nekoj gi ima koristeno tie tableti i dali imale nekakvi podobruvanja zatoa sto vo mkd gi nema nie gi poracvame od dr zemja,pozzuser posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 407
30.9.2011 8:41:23   
ana bebe
draga menada, eve jas sum trudnicka so 5% brzopodvizni :)
i nie se macevme, i otkako otkrivme mm piese vitamini e, c, centrum, speman... imase uste nekoj vitamin...
kako i da e, posle 3 meseci zabremeniv

a so vakov spermogram i inseminacija ke bide uspesna. voopsto da ne se panicis, ke bide user posted image

edit - vo mk nema speman? ima, nie pod zegin gi zemavme?

< Поракaта ја уредил ana bebe -- 30.9.2011 8:42:52 >

Непосредна врска до пораките: 408
30.9.2011 11:33:47   
Bogdancanka
Menada nie Speman apcinjata gi zemavme od tuka,gi ima vo site podobro snabdeni apteki....kaj sekoj organizam teratijata reagira razlicno,mm gi piese ama nemase nekoj podobar rezultat....

Непосредна врска до пораките: 409
30.9.2011 12:09:54   
menada
Poslednite nekolku meseci nemalo uvoznik za mkd za speman i nemozevme nikade da gi najdeme, duri i po dr graadovi prasuvavme no za sreka uspeavme da gi najdeme i ni gi prakaat,eve pie veke 3 meseci pa ke pravime spermogram za brzo i se nadevam deka ke ima podobruvanja no imam slusano deka mnogu dvojki ne se zadovolni od ovie tableti pa zatoa sum malku skepticna, no nase e da si se nadevame user posted image pozz

Непосредна врска до пораките: 410
20.10.2011 0:05:57   
keti5
jas sum nova na forumov so mazotmi imame po 28 god 2god se leci od maski sterilite vo pocetokot spermogramot bese 2 mil normalni po lecenje so testosteron i proksid terapija testosteronot go primase na 3 meseci edna inekcija a proksidot tri meseci po dve kesicki na den,koga napravi povtorno spermogram rezultatot bese zaprepastuvacki nemase nikakvi spermatozoidi sega veke tri meseci sme na zdrava hrana i ne sakame da cueme za doktori.ima li nekoj sto se lecel so testosteron i proksid i kakov bil rezultatot nie veke ne znaeme kaj koj doktor da se obratime doktorite se zacudeni od rezultatite .Na kraj pravese dva spermograma i dvana pokazuvaat sterilnost

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 411
20.10.2011 1:09:38   
Olivia
Dobredojde Keti5, dali vi odredija dijagnoza na sterilitetot , se nadevam deka zdravata ishrana ke pridonese podobruvanje na sterilitetot i pobrzo ti posakuvam da bides nasata sledna user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот keti5)
Непосредна врска до пораките: 412
20.10.2011 16:39:37   
keti5
prvata dijagnoza bese oligo-asteno-teratozoospermija so 2mil a potoa koga ja zavrsivme terapijata bese azoospermicen ejakulat so predlog za eho na testisi i prostata i biopsija na testisite.megutoa ne otidovme se nadevame na zdravata ishrana pa so gospod napred nie po nego samo bez bolnici

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 413
26.10.2011 21:50:49   
taci83

ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizena26

Zdr taci83, i nie ne sme od Sk mazmi pravese spermogram kaj mojot maticen gin i bese dobar a koga pocnavme da odime vo Sistina toj spermogram ne go priznaja pa pravese nov kaj niv cini 2000 den i se ispituvaat daleko podobar od kaj nas, a se nadevam deka i vo drzavna go ispituvaat dobro zatoa ne mislite mnogu.Se nadevam ti pomognav.Pozdrav

zagrizena26 dali spermogranmot kaj tvojot maticen i onoj sto ste go pravele vo sistina pokazaa ist rezultat,ako nekoj pravel spermogram kaj maticen i vo klinika dali rezultatite se isti

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 414
26.10.2011 22:06:40   
zagrizena26
zdr taci spermogramot najdobro da si go napravite po privatnite bolnici,nie koga napravivme kaj maticniot toj ne ni dade nikakov list crno na bel samo ni rece super e i tolku a koga napravivme vo Sistina ni dadoa cel list vrednosti pak bese dobar ama se ima napisano so kako barem si znaes plus mu dadoa nekoi vitamini za uste podobar da bide kako nie sto ja pieme folnata.Jas sum epten pozadovolna od Sistina a cenata e tuka nekade kaj maticniot ne kostase 1000 mislam a u Sistina 2000 ama barem imas crno na belo.Mislam deka ti pomognav.Pozz

Непосредна врска до пораките: 415
27.10.2011 11:51:22   
taci83
zagrizena kako idat procedurata vo Sistina za spermogram i za kolku vreme se ispituva i sto ispituvaaat

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 416
27.10.2011 12:20:08   
zagrizena26
Taci vajda samo se javuvas i zakazuvas za spermogram oni ke ti kazat koga imaat sloboden termin i odi mm tamu ima se soba i ostava materijal i za 2-3 saata imas rezultat javi se i se ce ti objasnat.Nie oti tamu ideme kaj dr.Lazarevski i on cela procedura ja istera.Samo treba 2-3 dena apstinacija od odnosi da imate.Javi se  ce ti objasnat.Milsam deka ti pomognav.Mnogu uspeh.Pozzz

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 27.10.2011 19:37:35 >

Непосредна врска до пораките: 417
17.11.2011 12:39:45   
menada
Mojot soprug piese speman tri meseci po red i koga nparavivme nov spermogram rezultatot bese poslab od prethodniot , vkupniot broj e 4 mil pa duri doktorot ni rece so vakov spermogram nema da bide uspesna ni inseminacijatauser posted image , mislam deka pocnuvam da gi gubam site nadezi, dajte ve molam nekoj sovet

(Одговор на членот aksor82)
Непосредна врска до пораките: 418
30.11.2011 10:07:36   
LUBA
Menada ne se sekiraj ke odite kaj urolog i na celosno ispituvanje vo nekoja od privatnite kliniki i ke mu dadat tarapija i mojot soprug e so slab spermogram eve veke so meseci pie eden kup vitamini i tribestan ima epten malku podobruvanje,ama zaprirodno ne e dovolno i za inseminacija ne biva pa bevme na 1 in vitro zazal neuspesno sega zdravje ke se spremame za vtoro i daj boze ovoj pat da se izraduvame.POZDRAV 

Непосредна врска до пораките: 419
30.11.2011 12:51:53   
cvetce4
Zdravo na site...... jas sum nova na forumov. Bravo za medjusebnata podrska sto si ja davateuser posted image . Mnogu prakticni raboti za m sterilitet, koi ne mozat da se najdat na drugo mesto gi najdov tuka. Go delam istiot problem so vas.user posted image .  Dijagnozata na mm e oligoatenoteratozoospermija. no nema otkazuvanje.   Pred 5-6 godini koga prvpat se soocivme so problemot bese mnogu tesko......znam niz se sto treba da se pomine do sakanata cel.  Terapijata koja ja primase mm se Speman , Vitamin E , Ce Sumleti i Selen Sumleti (sumletite se so maticen mlec, od srpsko proizvodstvo) i iako dijagnozata ostana ista , spermogramot mu se podobri  (koncentracija: od 7 mil na 27 mili , progresivno podvizni od 13% na 30%; zivi od 40% na 65% morfologijata ostana 5%normalni).  Po 4-5 m ja napravivme prvata inseminacija i ostanav user posted image   . 
Sega se borime za vtoro user posted image .  Samo sto ovoj pat e uste potesko zatoa sto spermogramot e uste polos. 
Menada za  inseminacija treba da ima min 1mil preraboten materijal. Treba barem malku da go podobrite spermogramot. Ako kaj vas  Speman-ot ne dava rezultati probajte so druga vitaminska terapija.  Nie sega go imame istiot problem i  ni sovetuvaa IVF. Ima li nekoj iskustvo so  inseminacija so
< 1mil (prepaboten materijal)? Pozz

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 420
30.11.2011 16:01:18   
ss87
zdravo na site! jas sum nova ovde no bez razlika sto ne bev zacleneta redovno ja posetuvav stranicava.. i iskreno se sozivuvav so site onie koi se trudat da najdat odgovor na svoite prasanja no eve dojde red da se zaclenam i jas barajki ja svojata uteha kako i site vie ovde... so soprugot sme edna godina vo brak i eve nikako da zabremenam no megutoa se pojavia poveke faktori prvo kaj mene pa potoa kaj mojot soprug...napraviv PAP test i rezultatite bea super no brisot pokaza deka pozitiven na Clamidia so sto i dvajcata pievme vibramicini i povtorno ke treba da napravam da vidime dali infekcijata celosno isceznala a dokollku ne so vtora terapija ke bide se ok.. momentalno piam apcinja bromergon i doktorot mi kaza deka se ke se sredi so niv prethodno napraviv hormonski status i rezultatite mi bea katastrofalni... tiroidnata zlezda slabo laci a prolaktinot mnogu pokacen no so istava terapija ke se sredi poleka poleka.. dodeka kaj mojot soprug spermogramot e premnogu slab.. zamislete samo 2% dobro podvizni, 3% slabo podvizni i 95% nepodvizni a vo 1ml ima samo 2.000 000 spermatozoidi.. toa e mnogu malku doktorot ni kaza deka treba da odime direktno na in vitro zatoa sto so tolku slab spermogram nema nikakva nadez da zabremenam po priroden pat...momentalno pie vitamini na prirodna baza tribestan i speman, doktorot mu rece a gi pie 3 meseci pa povtorno da napravime spermogram i dokolku nema nikakvo podobruvanje da zapocnime so podgotovkite za in vitro ... se nadevame deka se ke bide vo red i sega vo ovie momenti svativme deka najveke sme si potrebni eden na drug poveke od bilo koga, so verba vo Boga se ke bide se nadevam deka na site ke ni se ispolnat nasite sonista eden den...

(Одговор на членот cvetce4)
Непосредна врска до пораките: 421
30.11.2011 16:13:21   
Bogdancanka
dobredojde mila ti posakuvam prijatna druzbauser posted image user posted image user posted image kako sto si napisala smepmogramot e mnogu slab se nadevam ke ima nekoe podobruvanje od vitaminite,inaku ne e loso da posetite endokrinolog za da odkriete sto e pricinata za slabiot spermogram i kako najlesno moze da se pomogne vo podobruvanje na nego...pozzz

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 422
30.11.2011 16:31:52   
ss87
dobro ve najdov i vam mila, mnogu mi e drago sto eve vaka ke si pisuvame ova navistina mi znaci... doktorot rece deka pricinata verovatno bila clamidiata deka mazotmi ja nosel poveke godini so sto go dovede i do vakviot slab spermogram, no barajki niz forumive nekade naidov deka pricina za sterilitet moze da bide i kila so sto mojot soprug bil operiran od nea koga bil dete go prasav mojot doktor ne mi dade nekoj odgovor no kaza zavisi za kakva kila se rabotela deka mozno e i od toa covek da ne znae sto da misli.. :(

Непосредна врска до пораките: 423
30.11.2011 16:40:14   
Bogdancanka
taka e kaj sekoj covek e razlicno,no stom e od clamidia najverojatno koga ke se resite od toj problem ke ima podobruvanje na spermogramot....vi posakuvam nabrzo da go resite problemot i da si gi docekatauser posted image crtki

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 424
30.11.2011 16:46:29   
ss87
no mila doktorot kaza deka iako infekcijata ke se izleci ostavala posledici so sterilitet vo zavisnost od toa kolku godini ja nosel a daj Boze narednite rezultati od spermogramot da bidat nadaleku podobri od ovie prvite... no i da nema se tesam so ovaie 2% podvizni user posted image

Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.