gina -> RE: Стерилитет кај мажот? (12.6.2012 20:01:08)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady A ZDRAVO NA SITE NOVA SUM NA FORUMOV,Da go spodelam nasiot problem,na mm mu e dadena dijagnoza azospermia[sm=smiley19.gif] ,paravevme analizi ispita hormoni,napravivme i biopsija,ne se najdeni spermatozoidi,samo spermatociti,mm pie eve veke 2 ipol meseci spermotrend,i c1000,sega ke pravi za pola mesec pak spermogram,najprvo piese proxceed ama nemase niz site apteki niz bitola i zede spermotrend,a i redovno mu go pravam receptot so med i so soncogled semki od tikva itn ,,me interesira dali nekoj se ima izleceno od azzospermia,mm ima vishok kilogrami od mal ,i smetame ddeka toa e problemot,na dieta e ,ali negov blizok rodnina ima duplo poveke kilogrami pa kaj niv se e ok veke decata im se tinejdzeri,kolku vreme se leci azzo,dali nekoj imal slicen problem kako nasiov da ima samo spermatociti da ne se dooformuvaat vo spermatozoidi,[sm=smiley13.gif] ve molam za mislenje,urologot vo bt ne garantira nisto,i dali so genetsko ipsituvanje moze da se doznae od sto e problemot Dobredojde lady A mm ima azoospermija no kaj nas so biopsija najdeni se spermatozoidi dosega 4pati e praven prviot ne bea kvalitetni se slabi eve veke 5 god. kako odime po bolnici sto ne ima prepieno i pak nema podobruvanje trebase da se operira zatnati mu se kanalit kako mal e praven operacija od kila od dveta strani i mu gi zatvorile kanalite no dr. se otkazaa rizicna bila operacijata nas ne prakaa vo belgija kade sto bile eksperti za vakvi slucaevi. Nie se odlucivme da odime so donator no dr. Ne ubedi deka ima sansa i so nasi spermatozoidi deka ne sme za toa pa pak ce probam so nasi. Mila ne se razocaruvaj probajte i so donator ako nemoze so vasi neznam sto da ti kazam ama znam so sigurnost kako vie nas na 1to ivf ni rekoa da posvoime deka nikogas ce nemam deca no dr, tase me ubedi vo sprotivnoto kaj nego se oploduvaat duri i po 4 embrioni.Ti posakuvam mnogu sreka kako sto e gospod nikoj nee e imas celosno mojata podrska.[sm=smiley1.gif] te guskam. Ako moze vo pp receptot so soncogled i med
|
|
|
|