anaana -> RE: Кога да се пробушат ушињата за обетки? (8.4.2013 15:01:41)
|
niki aman veke... navistina li mislis deka posle videoto kako sto go opisa i otkako kerka ti go videla, ke saka taa obetki??? neli e toa indirekna trauma.. dali e vo red toa video da go gleda taa??? ili sto od mala da uci sto treba a sto ne treba ama toa si e tvoj izbor, i nikoj ne te vregja za toa. ti si imas svoi stavovi, so nekoj mozebi se slagam so nekoj ne. ama toa ne mi dava pravo da se odnesuvam so tebe na forumov kako da si maloumna, pa lele Niki sto pravis so deteto.. jas celo vreme na ovaa tema kazuvam deka nema potreba od fama, i nema potreba od vregjanje. pred malku go citav ova... ne e bas za obetkite ama sepak :))) i ve molam ne me napagjajte za ova sto go prativ :)) Една баба во Веро(Тафталиџе), стои на благајна, и доаѓа на ред да плати. Позади неа во редот стои една нафурана теткица 35-36 години и нејзиното палаво 10 годишно детенце. Синчево мало стално ја гура количката на мајка му и едно 5-6 пати ја удара бабава по нозе. Бабава се врти и и вика на мајкава. "Госпоѓо ве молам,можете ли да му кажете на синчево ваше да не ме удара" Е сеа оваа глупачава и одговара, ладнокрвно - "Не! мојата метода за воспитување му дозволува слобода да прави што сака све додека неговата свест не дојде сама и сам да отцени дека тоа што го прави не е добро за него и за другите околу него" И ладно ја одјебува кутрата бабичка. Позади уфуранава теткица стои еден младич, 25-26 години и пажливо го слуша целиот тој муабет, кога "дамата" заврши со својот муабет за воспитување на деца, младичов отварање теглата со мармалад која ја држеше предходно во рака со намера да ја купи, и и ја истресе од глава, ладнокрвно без никаков збор и нагли потез. Женава цела бесна, ван себе, му се врти на младичов и му се дере ко луда, а младичов ладнокрвно и одговара. "Знаете госпоѓо, ја сум воспитан слободно, баш на ист начин како и вашево синче" Бабава у тој момент и вика на касиерката "Ве молам,ставете ја теглава на моја сметка"
|
|
|
|