|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кога да се пробушат ушињата за обетки?
9.4.2012 21:54:32   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Мене ми е језиво на мало бебе да му дупнам уши. Јас кога имав 12 години, тогаш изразив желба да ми ги дупнат ушите и мајка ми ме однесе во златарската уличка и таму во една златара ми ги дупнаа, и бев многу среќна. Така што и моето бебе кога ќе порасне, сама ќе одбере дали сака да има дупнати ушиња.

Moe mislenje e deka barem do godinka - dve ne treba da im gi bushime user posted image usinjata...mali se, se cepkaat ne daj boze kje inficiraat neshto..a i nema bre potreba tolku mali...moe mislenje

< Поракaта ја уредил Andriance -- 9.4.2012 21:55:31 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 126
10.4.2012 7:41:28   
Annet
nie zdravje na esen izgleda,da pomine leto....zesko da ne ne fati,ama baska i se tetne na usite. c c c ne stavam zasega

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 127
10.4.2012 9:21:53   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Никогаш! Т.е, кога детето ќе изрази желба како повозрасно.

user posted image

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 128
10.4.2012 9:54:32   
Beatris
Кога ќе биде доволно голема за да разбира и да каже сакам или не сакам! Тогаш! Не сакам да навредам никого, ама кога ќе видам бебе што нема ни годинка (па и да има) со менѓуши на уши никако не ми иде. Кое е значењето на дупнатите уши на 1 годинка, желба на родителите, бабите, мода? Што? Не можам да разберам. Тогаш што не и ставите и кармин и витлери user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 129
17.4.2012 12:01:14   
bliznaci 007
user posted image najdobra vozrast za obetki e na 6 meseci kako strucno lice vi go kazuvam toa zatoa sto na pomala vozrast nesmee da se stava bidejki ne e zajaknati muskulite na usinjata i ima sansi da pukne usnata resicka pri stanaje so pistolot ,na 6 meseci e najbezbedno i poradi toa sto moze cvrsto da se drzi deteto i da se stavat ramnomerno i na dvete usinja da ne se izmrda a posle toa koga ke bide pogolemo e poloso ,deteto mrda i nemoze da se stavat ramnomerno obetcinjata,,,pozdrav na site mamicki i ako imate prasanja pisete

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 130
17.4.2012 12:13:58   
kuklicka26
Ние ставивме обетки на Благовец на 7 ипол месеци и супер е.Поминавме добро и не се чепка за обетките.Еве ја како изгледа http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/524454_2576292385363_1795964991_1499769_1536513384_n.jpg

(Одговор на членот bliznaci 007)
Непосредна врска до пораките: 131
17.4.2012 13:45:16   
lilicka
Ние пред 10дена гу пробушивме ушињата тоа беше моја желба мм и домашните беа против...мене ми е многу слатка со обетчињатаuser posted image

(Одговор на членот kuklicka26)
Непосредна врска до пораките: 132
17.4.2012 14:26:17   
prettygirl
nie na 2 meseci stavivme obetcinja mnogu ni e slatka i ne gledam nisto loso vo toa da se dupat usinjata 

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 133
17.4.2012 15:09:11   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

nie na 2 meseci stavivme obetcinja mnogu ni e slatka i ne gledam nisto loso vo toa da se dupat usinjata 

lle kako be na 2 meseci pa na nas ne sakaa da ni stavat na 3 ipol meseci mala bila neznam sto a kolku imav zelba da i stavam

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 134
18.4.2012 13:43:51   
beti kostovska
mojata kerka ke napolni 5 godini vo juni.ovoj blagovec i gi dupnavme usite...bese mnogu radosna...no i placese...problemot nastana sega...tri dena po reda se molime da i gi izvadime medicinskite obetki i dai stavime zlatni....nisto ne pomaga..se iscrpivme site a taa nedava nitu da se podrat uvcinjata..neznam sto da pravam,,,

(Одговор на членот Mamickaa)
Непосредна врска до пораките: 135
18.4.2012 14:17:34   
mamapi
Бети пробајте кога спие да и ги ставите златните!На ќерка ми на 8 месеци и ги дупнавме ушињата и златарот рече,па ај носете ги медицинскиве 1 месец,после тоа дојдете да и ги наместам златните!Маки измачи човекот,ама важно и ги стави златните,тој самиот кажуваше,моите деца воопшто не даваа,рикаа се дереа кога требаше да им ги местам златните обетчиња,па затоа во сон пробав и навистина функционираше!Пробај така можеби ќе успее и кај вас!

(Одговор на членот beti kostovska)
Непосредна врска до пораките: 136
18.4.2012 14:51:50   
Viktori
Јас на ниедна ќерка не ги дупнав ушите.
Еве Ј не ни сака како тетка да била. Мене искрено ич не ми се допаѓаат деца со менѓуши, ланчиња, алки, ко од некоја индиска серија излезни да се. user posted image Па то со злато наредени, бре бре бре user posted image

За машко со менѓуша не сакам ни муабет да праам. Познавам едно детенце има 7-8 годинки и менѓуша бе... греота. На крај краева не знаеш во животот дали твојот филм ќе го тераат или не, а ти веќе си одлучил за него.

Мој став.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот mamapi)
Непосредна врска до пораките: 137
18.4.2012 14:58:43   
dostickage
vidov pred edna nedela u zlatarata kaj so ziveam go fatile za race i za noze devojce okolu 5-6 godinki za greota.i sve za zlatni mIngjusi.

ne mi tekna da pominam posle do frizernicata moze kje go nacekav maloto na minivaluser posted image

sramotilaci

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 138
18.4.2012 15:12:01   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

За машко со менѓуша не сакам ни муабет да праам. Познавам едно детенце има 7-8 годинки и менѓуша бе... греота. На крај краева не знаеш во животот дали твојот филм ќе го тераат или не, а ти веќе си одлучил за него.

Мој став.

А да биде трагедијата поголема има кај син ми во неговата група ЈАСЛИ момче со обетка бљакккккк

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 139
18.4.2012 15:17:19   
Beatris
Е не можам да сфатам никако значи. Детето да се дере, да вика, ама мама и тато наумиле и точкаuser posted image user posted image user posted image  А за што? Што ако нема меѓуши страшна работа. Ако сака кога ќе сака ќе му стават, бог да чува... Никад не би ја однела ќерка ми на сила уши да и бушат

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 140
18.4.2012 15:22:47   
Viktori
ne mi tekna da pominam posle do frizernicata moze kje go nacekav maloto na minival

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

леле бре, од нос ќе ми излезеше кафево. Ме прашаа децата за што се смеам. user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 141
18.4.2012 15:30:44   
dostickage

ne mi tekna da pominam posle do frizernicata moze kje go nacekav maloto na minival

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

леле бре, од нос ќе ми излезеше кафево. Ме прашаа децата за што се смеам. user posted image user posted image user posted image

user posted image

Непосредна врска до пораките: 142
18.4.2012 23:12:44   
suzeto

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Мој став.

А да биде трагедијата поголема има кај син ми во неговата група ЈАСЛИ момче со обетка бљакккккк

bratmi od mal ima obetka no ne radi moda ete i rekle na majkami deka taka treba i umirale decata i nekoj i rekol da mu stavat obetka za da i traat

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 143
21.4.2012 11:39:13   
prettygirl

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

lle kako be na 2 meseci pa na nas ne sakaa da ni stavat na 3 ipol meseci mala bila neznam sto a kolku imav zelba da i stavam

nas na zlatar nikakov oriblem ne mi napravija.Koga majka mi i gi kupuvase obetkite koga se rodi tie sami i rekoa koga ke napolni 6 nedeli mozi da i gi dupnime usinjata.Poubavo e porano, ne znaj i ne ni gi giba

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 144
21.4.2012 16:24:01   
mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

nas na zlatar nikakov oriblem ne mi napravija.Koga majka mi i gi kupuvase obetkite koga se rodi tie sami i rekoa koga ke napolni 6 nedeli mozi da i gi dupnime usinjata.Poubavo e porano, ne znaj i ne ni gi giba

se zavisi do toj kade sto ke ja odvedes imam dve vnucinja od bratucetka edno imase tri meseci na blagovec edno 4,edno zivee vo Bitola edno vo Stip im gi probusija i na dvete a tuka vo probistip eni rodnini bebeto ima 4 meseci ne sakale da i gi probusat na kumata moja na sestrai vo skopje ja odvela ne sakale da i gi probusat imase 5 meseci za blagovec se zavisi do toj kade sto ke ja odvedes da i gi busi

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 145
21.4.2012 16:38:43   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Е не можам да сфатам никако значи. Детето да се дере, да вика, ама мама и тато наумиле и точкаuser posted image user posted image user posted image  А за што? Што ако нема меѓуши страшна работа. Ако сака кога ќе сака ќе му стават, бог да чува... Никад не би ја однела ќерка ми на сила уши да и бушат

Se soglasuvam so Beatris
Dali ste razmisluvale vie majkite sto taka rano im gi busite usinjata sto e se sluci koga decata ke pocnaat da razbiraat , koga moze da se sluci da ja izvadi bebeto mengusata i da ja goltne.Ili vie ke bidete primorani da go storite toa , pa ke mora koga ke potporasnat niz istoto da pominat
Ne mi e jasno koja e celta da se probusat usite na taka malo bebe sto dobivate

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 146
21.4.2012 17:31:00   
temjana

Еве Ј не ни сака како тетка да била. Мене искрено ич не ми се допаѓаат деца со менѓуши, ланчиња, алки, ко од некоја индиска серија излезни да се. user posted image Па то со злато наредени, бре бре бре user posted image

Мој став.

Ххахаххахахаuser posted image user posted image user posted image user posted image Виктории да си жива и здрава ме уби од смеење, како од индиска серија бе хаххаххаххаха ахххх ќе умрам колку си шлакната. Инаку дефинитивно се согласувам со тебе, мислам што е муабетов со наушниците? Кога ќе порасне ако сака нека си го издупи целото тело нејзин/негов проблем, но додека е малечко е жално да го малтретираш а и не ми е јасно зошто не им оставате право на избор на децата а се лутите кога свекрвите, мајките ви се мешаат и ви кажуваат што да правите. Кругот е малечок и ние постојано го вртиме и ги правиме истите грешки кои не иритираат кога друг на нас ни ги правиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 147
8.5.2012 12:18:18   
ivanaborjan
Na mojot sin mu stavivme obetka na 7 meseci....I odlicno pominavme !!!! E sega moze zgresivme sto ne mu stavivme na Blagovec,ama toa e......

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 148
8.5.2012 15:30:23   
Annet
ние ставивме обетчиња пред 2 недели,онака се шетавме поминавме пред специјализираната златара кај што бушат уши,влеговме,прашавме,седнавме,плачевме,вриштевме 15 минути,еве сега нити ги фаќа ушите,не беше на Благовец од проста причина што несакав детето да има уплав од деца што плачат и така натака.......ете бидна спонтано..е сега дали е од индиска серија незнам ама мене ми е многу слатка.....секој според својата логика нека си прави што си сака

(Одговор на членот ivanaborjan)
Непосредна врска до пораките: 149
8.5.2012 15:46:13   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana RR

Мој став.

Ххахаххахахаuser posted image user posted image user posted image user posted image Виктории да си жива и здрава ме уби од смеење, како од индиска серија бе хаххаххаххаха ахххх ќе умрам колку си шлакната. Инаку дефинитивно се согласувам со тебе, мислам што е муабетов со наушниците? Кога ќе порасне ако сака нека си го издупи целото тело нејзин/негов проблем, но додека е малечко е жално да го малтретираш а и не ми е јасно зошто не им оставате право на избор на децата а се лутите кога свекрвите, мајките ви се мешаат и ви кажуваат што да правите. Кругот е малечок и ние постојано го вртиме и ги правиме истите грешки кои не иритираат кога друг на нас ни ги правиuser posted image

Bravo be temjana user posted image
svekrvata da gi dupnese usite kje se bese krsenje kicmi user posted image user posted image

ama aj sekoj so svoe nAli user posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 150
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Цртани филмови.
пеперутка16

Дали вашите деца гледаа цртани филмови како Тинејџерски мутант нинџа желки, Ју Ги О, Покемон... и станаа насилни поради нив?