Еца -> RE: Кога да се пробушат ушињата за обетки? (1.10.2009 23:57:42)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elena Дали на вашите деца ушињата им се дупчени и кога е најдобро време за тоа? Вчера беше Благовец и останало од старите дека на тој ден се дупчат ушите на децата, зошто тогаш поблаги ќе биле болките Јас на Мартина сеуште и ги немам издупчено ушињата, бидејќи кога беше 5 месеци сакав, но маж ми не ми дозволи, потоа имавме проблеми со имунитетот, па докторката не дозволи, за да не дојде до некаква ингекција, а сега, јас не сакам бидејќи има 3 години разбира и знам дека многу ќе плаче па ми беше жал Ќе ја оставам кога ќе сака сама тогаш да се решиме за дупчење на ушињата. as na kerka mi i gi dupcev na tri meseci i mislam ne pogresiv zasto nitu mozese ИЗВОРНА ПОРАКА: Marta Jas na kerka mi i gi dupcev na tri meseci i mislam ne pogresiv zasto nitu mozese da pipka i da go tekne uvceto, brzo zarasna i se pomina vo najdobar red. ИЗВОРНА ПОРАКА: sweer mama nie na 6 meseci i stavivme obetki.mn lesno zaminavme zasto ne razbirase i neznaese sto se slucuva.mislam kolku pomali tolku podobro ИЗВОРНА ПОРАКА: Elena sweer mama и јас сакав додека беше помала Мартина,но мојот маж не ми дозволи,греота било,мала била,а знам дека ќе беше многу полесно,сега има 3.5 год и сеуште нема обетки ИЗВОРНА ПОРАКА: mami Еленче, земи ја Мартина и правец кај првиот златар да и ги дупне ушињата...ич да не се секираш, ке и објасниш убаво што ке и прават, ке си ја земеш цврсто во скут ( дозволено ти е плачење и тебе и на МАртина секако )а за возраста да не се секираш.Нас сите 4 не имаат во ист ден однесено и тоа сестрами како најмала имаше мислам 2 год. јас 4, едната братучетка 6, другата 8 па види сега..плачевме, да, многу, ама кратко и после тоа не сакавме да одиме веќе по таа улица а и добра награда имавме- слаткара ИЗВОРНА ПОРАКА: lide78 nie gi dupnavme sega na 5 god i super pomina,samo so grimasi.no problemot se javi potoa,koga trbase da gi izvadime i da stavime drugi.so molbi ja smenivme ednata,a za drugata ne saka da slusne i sega si odi so razlicni ИЗВОРНА ПОРАКА: niki I nie ne sme dupcele usinja, a ovde vo Grcija retko gledam tolku mali da nosat obetki, taka da voopsto ne razmisluvam na toa. Inaku imase nekolku meseci koga bese prviot Blagovec vo nejziniot zivot i site me teraa da i gi dupneme, ama jas ne sakav mi bese mnogu mala i mi bese zal. Ako saka taa sama koga ke porasne ke i gi dupneme. ИЗВОРНА ПОРАКА: lide78 zatoa i nie tolku docna gi dupnavme.isto mislevme,sama da resi za toa.I pocna da bara bidejki site devojcinja vo gradinka imale obetki a samo taa ne.znaci gi dupnavme na nejzino baranje,a mm bese dobar i i se pravda"nemoj koga ke porasnes da se lutis oti ti sama sakas da go pravime ova",kako najgolem grev da napravivme
|
|
|
|