Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Прва нова храна на бебето II 18.10.2012 15:50:15
Beatris
Ако му е малку млекото земај АД, каква оризова вода... Затоа и прашав од кај ти текнало баш оризова вода, мислев и јас нешто за пролив како што кажа Достич.
RE: Прва нова храна на бебето II 18.10.2012 16:04:37
annabela
Jas sakam da prasam nesto. Od kolku meseci pocnavte da zamenuvate cicanje so obrok neli ovosen zelencukov, neli rucek dorucek. Imeno kolku vreme probuvavte samo vkusovi i posle kolku vreme zamenuvavte cicanje so cel obrok.
RE: Прва нова храна на бебето II 18.10.2012 16:17:00
elenak
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
А како ја цадиш калинката? Испаѓа нешто мнг сок или?
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak
Завчера прв пат пробавме цеден сок од калинка, мачно е малку ама штом ми го бендиса денес пак Пред некој ден пробавме костени, а сега си печеме тиква. Што убава била есента, ептен си го збогативме менито
Ќе ги изронам зрната да нема од тоа што горчи па во чиста газа ставам од зрната го правам како торбиче и го вртам ( сега ти објаснив ). Излегува целиот сок остануваат само семките. А иначе од една голема калинка вадам 200 мл сок. Толку е
RE: Прва нова храна на бебето II 18.10.2012 16:23:23
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
А како ја цадиш калинката? Испаѓа нешто мнг сок или?
Завчера прв пат пробавме цеден сок од калинка, мачно е малку ама штом ми го бендиса денес пак Пред некој ден пробавме костени, а сега си печеме тиква. Што убава била есента, ептен си го збогативме менито
Ќе ги изронам зрната да нема од тоа што горчи па во чиста газа ставам од зрната го правам како торбиче и го вртам ( сега ти објаснив ). Излегува целиот сок остануваат само семките. А иначе од една голема калинка вадам 200 мл сок. Толку е
lele a jas se cudev kako da i dadam na A kalinka imame mnogu ubavi vo dvorot bas ke probam i ke vi pisam
RE: Прва нова храна на бебето II 18.10.2012 16:44:14
Kockicka
Samo sto se odnesuva do sokot od kalinka kolku sto znam jas e mnogu jak taka da za pomalite moze i malku razreden. A nie pred nekoj den probavme pecena dunja maf maf ja snema za sekunda a kako mirisase na prava esen
RE: Прва нова храна на бебето II 18.10.2012 18:00:48
elenak
Samo sto se odnesuva do sokot od kalinka kolku sto znam jas e mnogu jak taka da za pomalite moze i malku razreden. A nie pred nekoj den probavme pecena dunja maf maf ja snema za sekunda a kako mirisase na prava esen
Јак е да, јас на 100 мл сок и ставам уште 50 мл вода (мислам дека е доста).
RE: Прва нова храна на бебето II 18.10.2012 18:05:55
Pepelaska *
ИЗВОРНА ПОРАКА: annabela
Jas sakam da prasam nesto. Od kolku meseci pocnavte da zamenuvate cicanje so obrok neli ovosen zelencukov, neli rucek dorucek. Imeno kolku vreme probuvavte samo vkusovi i posle kolku vreme zamenuvavte cicanje so cel obrok.
Од 4 месеца може да пробува постепено ке и зголемуваш.Околу месец нека пробува вкусови .Јас лично сменив млеко со оброк негде околу 5 и пол , прво сабајле ( овошен), па ручек зеленчук со месо и вечерата ( или житарици или млечен оброк) , секако постепено
RE: Прва нова храна на бебето II 1.11.2012 14:27:03
elenak
Мамички денес сакам на Ј да и дадам да проба гравче за прв пат. При варењето му ставам маслиново масло, една главица кромид, 1-2 моркови, пиперка и томатело или патлиџан (ова за ручек за нас). И кога е при крај зеленчукот го пасирам и пак го враќам во тенџере. Значи од истово ќе и одвојам нејзе 3-4 зрна само и од зеленчукот, ама некако ми е малку тоа, не знам со што друго би можело да го искомбинирам? Стварно не ми текнува со што може да оди грав( освен со леб )?
RE: Прва нова храна на бебето II 1.11.2012 14:35:06
AnnaMolly RR
а бе стави и повеќе зрна, нормално колку за еден оброк. Плус лепче. А можеш и да не го пасирш зеленчукот, туку цел да оставиш да се вари па после да извадиш повеќе моркови и кромид и да и ги испасираш со гравот. Или ослич плус направи (ако има пробано) и тоа дај и.
RE: Прва нова храна на бебето II 1.11.2012 14:54:58
elenak
Па страв ми е да не ја боли мешко А инаку така цели ги варам морковите и кромидот па после ги пасирам со вилушка. И да бе, за риба не ми текна, баш имам едно парче ослич за неа во замрзнувач. Грасиас Ана Моли
RE: Прва нова храна на бебето II 4.11.2012 22:09:12
Ring
Heljda e zitarica slicna na pcenicata po vkus, mnogu hranliva bogata so proteini , a se kupuva vo prodavnici za zdrava hrana , ja ima i vo marketite kaj standovite za zdrava hrana inaku imam drugarka vo rusija i tamu se dava megu prvite vkusovi na bebinjata, uste na pocetok na dohrana
se vari 30 minuti , se ostava 1-2 casa da otstoi za da ubavo se razvijat nikulcite i se mesa so ovosje
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bilence2
Sto e toa heljda? Kade se kupuva?
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring
Nie denska prv pat probavme heljda i ni se bendisa mnogu...ja mesavme so banana i bese epten vkusno
si go zbogativme utrinskoto meni so uste edna zitarica ...ke pravime interesni kombinacii
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring
dali imate davano heljda na vasite bebinja ? nie imame skoro 7 meseci i ni preporacaa da probame i heljda , da sravame vo ovosnite kasicki ?
RE: Прва нова храна на бебето II 5.11.2012 16:51:13
anaana
ne znam dali e za ovde, prefrlete me kaj sto treba. ama od koga pocnavte da im stavate malku neskvik vo mlekoto? nie uste edna nedela ke pravime 8 meseci. pieme kravjo mleko. toa i taka go pie so slast ama onaka nekoja vecer da ne e cisto mleko sakav malku da probam neskvik. ama ne znam da ne e mala??