|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето II
12.10.2012 11:30:28   
*Elena*
Me interesira dali moze da se dava dunja (vo vid na kompot ili sl.) na 10 mesecno bebe, i od koga moze da se dava brusnica i aronija?

(Одговор на членот annabela)
Непосредна врска до пораките: 376
12.10.2012 12:13:58   
Kockicka
nie imame skoro 10 meseci bez nekoj den aronija jademe sigurno od nepolni 8 a dunja pred nekoj den probavme pecena i maf maf ja napravivme nemamvme nikakvi reakcii

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 377
12.10.2012 12:16:38   
*Elena*
Kako ja jadete aronijata? Zimas od susenata ili?

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 378
12.10.2012 13:22:14   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

Me interesira dali moze da se dava dunja (vo vid na kompot ili sl.) na 10 mesecno bebe, i od koga moze da se dava brusnica i aronija?

Mozes slobodno..jas ja davam od 6m vo konsultacija so pedijatar.

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 379
12.10.2012 16:35:13   
Kockicka
Kupuvam zamrznata aronija ja ima vo super market i obicno ja davam so jogurt ( i pravam ovosen jogurt od aronija i kapini ) i li i ja svaruvam kako kompotce so kapini i jabolko.
Samo nesmees da davas mnogu jas obicno pocnav od 2 zrna pa segadavam nekade 4 za vozrasen coveke mislam deka treba da vnesuva 7 zrna

Непосредна врска до пораките: 380
13.10.2012 0:02:18   
mamicka6
Zdravo mamicki!!! Jas sum nova na forumov, pa bi ve zamolila za pomos! Imam since 4 i pol meseci i sakam da pocnam da mu davam sokcinja. Dosega bevme samo na civanje. Me interesira so sto da pocnam, vo koja kolicina mu se dava i vo koj period od denot (nautro, nvecer), dali posle cicanje ili pred? Malku sum zbuneta... falaaa

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 381
13.10.2012 9:02:54   
Pepelaska *
Добредојде на Рингераја мамичка6, се надевам ќе се дружиме и ќе најдеш добри и корисни совети тука.

Можеш да му даваш сокче од јаболко, круша, слива, морков,праска, касјија и .т.н ама по ред.Прво по едно а потоа можеш да му ги мешаш.Најдобо е секако цедено свежо помешано со малку водичка а можеш и купечки нели на Хип, фрутек и слично.
НАјдобро е наутро да даваш за ако има некоја реакција да се реагира навреме.
Околу 50 до 100 мл е доволно , па после ќе преминете и на кашички.
Мислам дека е подобро после доењето да му даваш ама не одма по поласат саат нека биде

Со среќа user posted image

< Поракaта ја уредил Pepelaska RR -- 13.10.2012 9:04:46 >

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот mamicka6)
Непосредна врска до пораките: 382
13.10.2012 9:31:45   
mamicka6
Pepelaska RR fala mnogu na odgovorot...malku sum zbuneta, mozebi ne potrebno, se plasam dali ke gi prifati novite vkusovi. Citav nekade deka nekoj i tie na hipp gi razreduvaat so malku voda (mislam deka nema potreba). Fala uste ednas

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 383
13.10.2012 10:12:37   
Pepelaska *
Тие се самите разредени со вода, цедените излегуваат густи па затоа а и да не е многу силно како за прв пат.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот mamicka6)
Непосредна врска до пораките: 384
13.10.2012 11:36:38   
kufte
Zdravo mamicki!!! Jas sum nova na forumov, pa bi ve zamolila za pomos! Imam since 4 i pol meseci i sakam da pocnam da mu davam sokcinja. Dosega bevme samo na civanje. Me interesira so sto da pocnam, vo koja kolicina mu se dava i vo koj period od denot (nautro, nvecer), dali posle cicanje ili pred? Malku sum zbuneta... falaaa

zdravo jas pred 10 dena pocnav da mu davam da probuva vkusovi na moeto since prvo jabolko,morkov,sliva banana pa denes pecena tikva ,pocni da mu davas nasabajle prvo po edna lazicka pa pocekaj 2-3 saati da ne ima alergiska reakcija t.e crvenilo okolu usteto ,najdobro e posle doenje da mu dades,inace edno ovosle mu go davas 2 dena pa posle drugo.inace jas mu davam od hip sokcinjata i ne gi razreduvam

Непосредна врска до пораките: 385
13.10.2012 16:30:43   
mamicka6
eve bas denes prv pat probav so sokce od jabolko od hipp. Prvoto lazice sto mu go dadov odma mi go povrati, pocekav malku pa probap pak i dobro go prifati. Ke prodolzam utre pak so jabolce. Se nadevam ke se navikneme

(Одговор на членот kufte)
Непосредна врска до пораките: 386
17.10.2012 10:06:54   
Ring
dali imate davano heljda na vasite bebinja ?
nie imame skoro 7 meseci i ni preporacaa da probame i heljda , da sravame vo ovosnite kasicki ?

nekoe iskustvo ????

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 387
18.10.2012 12:52:49   
miana
Nie imame 10 meseci ( denes ) i vcera probavme palacinka so eurokrem...MMMmmmm,mnogu bilo vkusno...user posted image
Pola palacika si ja izede ( za vecera - meraci ) moze ke si recete deka sum luda sto sum i dala,ama pa greotka e ,jas da jadam a ona da me gleda.. user posted image

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 388
18.10.2012 12:53:23   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring

nie imame skoro 7 meseci i ni preporacaa da probame i heljda , da sravame vo ovosnite kasicki ?

nekoe iskustvo ????

A sto e toa Heljda?

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 389
18.10.2012 12:54:36   
Pepelaska *

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Nie imame 10 meseci ( denes ) i vcera probavme palacinka so eurokrem...MMMmmmm,mnogu bilo vkusno...user posted image
Pola palacika si ja izede ( za vecera - meraci ) moze ke si recete deka sum luda sto sum i dala,ama pa greotka e ,jas da jadam a ona da me gleda.. user posted image

Ништо не и е не и се мислиuser posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 390
18.10.2012 12:57:14   
miana
Ne i se milslam znam deka ne e strasno..Jajce veke probala ( zolcka ) pa i belka vo nekoi kiflicinja,brasno sekako deka probala a drugite raboti ne se strasni neli...Takada - super i dojde palacinkata user posted image

Непосредна врска до пораките: 391
18.10.2012 14:35:34   
Ring
heljda e eden vid zitarica, mnogu hranliva , bogata so aminokiselini , bez gleten ...mnogu js koristat vo rusija , duri im ja davaat i na bebinja kako prva hrana
kaj nas ja ima vo prodavnici za zdrava hrana , pa prodavackata mi ja preporaca kako dobra za bebinja ????

zatoa prasav dali nekoj ima probano da mu dade na bebusot ?

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring

nekoe iskustvo ????

A sto e toa Heljda?

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 392
18.10.2012 15:26:27   
elenak
Завчера прв пат пробавме цеден сок од калинка, мачно е малку ама штом ми го бендиса денес пак Пред некој ден пробавме костени, а сега си печеме тиква.
Што убава била есента, ептен си го збогативме менито 

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 393
18.10.2012 15:31:17   
kikicka
А како ја цадиш калинката? Испаѓа нешто мнг сок или?
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Завчера прв пат пробавме цеден сок од калинка, мачно е малку ама штом ми го бендиса денес пак Пред некој ден пробавме костени, а сега си печеме тиква.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 394
18.10.2012 15:39:48   
deluxe
mamicki koga prv pat mu vovedivte na user posted image orizova voda??koga mozam da mu dadam na moetouser posted image toa ima 2 meseci,sakam malku a go dohranam,moze sega ili a pocekam??

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 395
18.10.2012 15:42:23   
Ikana
Според мене, мали сте уште, почекај уште 2 месеца, барем 4 месеци да имате.

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 396
18.10.2012 15:42:31   
Beatris
Зошто би му давала оризова вода? Мислам знам дека е хранлива, ама веројатно цица или е на АД па би требало да му е доволно

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 397
18.10.2012 15:43:56   
Beatris

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

А како ја цадиш калинката? Испаѓа нешто мнг сок или?
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Кико од калинка сок леле мајко, за нашиве да се напијат дрво едно треба да исцедиш user posted image Јас еднаш се малтретирав и ептен малку ми излезе а се утепав од требење. Сега А си ги лапка сама топченцата, ги обожава, и ги чистам во тањирче и си крка како мезе user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 398
18.10.2012 15:44:51   
deluxe
cica ama e lakomo a mleko imame malku ,zatoa sakam a probam so ovauser posted image samo da ne e rano??

< Поракaта ја уредил deluxe -- 18.10.2012 15:46:43 >

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 399
18.10.2012 15:46:55   
dostickage
ako mu e malku togas AD mleko otkako kje gi iscica dvete gradi a saka uste.
orizovata voda apsolutno ne e hrana za bebe,se dava po nekolku lazicki ako bebeto ima proliv.
orizovata voda nikako ne e zamena za mleko.
za za druga rana u najmala raka da ima polni 4 meseci,jas bi rekla po moe barem 5

Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ime za since
BARBARITA

koe ime da go izbereme za since

kevin (13%)

andrea (21%)

dario (49%)

alberto (5%)

simone (3%)

valerio (8%)

Број на сите гласови: 165

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!