mila mama -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (30.11.2010 12:42:42)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: darfil Често се прашувам која температура е идеална за моето бебе,зошто мене секогаш ми е ладно ,а на мм жешко.Колку степени би требало да е преку ден,а колку за ноќ.А дали термометарот покажува точно?? За спиење мислам дека најдобра е околу 17-19, затоа што искуството кажува дека на поладно подобро се спие и не се поти бебето. А онака за играње откриени, преку ден, јас не би загревала повеќе од 20-22. Инаку кај мене беше нормалнно до 20. Никогаш повеќе. И кај нас е обратно, јас сум климактерична мене секогаш ми е жешко, па јас ја контролирав температурата а маж ми викаше дека е смрзнат и дека ќе ги заковал прозоритеuser posted image ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори За спиење мислам дека најдобра е околу 17-19, затоа што искуството кажува дека на поладно подобро се спие и не се поти бебето. А онака за играње откриени, преку ден, јас не би загревала повеќе од 20-22. Инаку кај мене беше нормалнно до 20. Никогаш повеќе. И кај нас е обратно, јас сум климактерична мене секогаш ми е жешко, па јас ја контролирав температурата а маж ми викаше дека е смрзнат и дека ќе ги заковал прозорите ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska### Za bebe da ne e poveke od 22 stepeni, a za spienje moze i pomalku okolu 19 20, da e normalno obleceno i pokrieno so lesno kebence. Neli naucno e dokazano deka prekumerna toplina predizvikuva nenadejna smrt kaj novorodencinjata. ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska### Za bebe da ne e poveke od 22 stepeni, a za spienje moze i pomalku okolu 19 20, da e normalno obleceno i pokrieno so lesno kebence. Neli naucno e dokazano deka prekumerna toplina predizvikuva nenadejna smrt kaj novorodencinjata. Се сложувам некаде до 25 степени е иделана температура...ама иди излези на крај со маж ми ИЗВОРНА ПОРАКА: *miki mami* Роден е во февруари и од првиот ден се прилагодивме на 18степени и јас сум склетчика и синми исто,а и машките не трпат толку топло,а за бањање 22степени нормално облечени покриени со плишано кебе ИЗВОРНА ПОРАКА: *miki mami* И кај нас е обратно, јас сум климактерична мене секогаш ми е жешко, па јас ја контролирав температурата а маж ми викаше дека е смрзнат и дека ќе ги заковал прозоритеuser posted image исто и кај нас ИЗВОРНА ПОРАКА: darfil Се сложувам со вашите мислења,само што имам 2 термометри и разликата помеѓу нив е 2-3 степени ,па си наоѓам некоја средина.За преку ден го покривам со ќебенце или плишана пелена,а за навечер го ставам во плишана вреќа за спиење и го покривам со истото од преку ден. ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26 okolu 20 c preku den.koga se spie doaga do ladenje na teloto + prostorot ,pogotovo ako e malo ke se otskrie = bez kebence? znaci navecer poveke od preku den.barem kaj mene taka pravev ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25 Кај нас дома е многу топло и додека Нина беше бебнце ја облекував само по боди и блузичка и доле пантолончиња и додека таа спиеше во креветче во соба обавезно остварав прозор во дневна за да не се поти. Кај нас е повеќе од 25 степени и морав да разладувам. Навечер ја проветрував собата пред да ја легнам за да спие во поладно. Ја покривав само со тенко кебенце. 22 степени е идеална топлина за едно бебе, според мене. За навечер може и поладно, но да е поубаво покриено, посебно ноџињата. КАј моите во куќата е поладно од кај нас и мислам дека нина најубаво спие таму - дури по 3 саати, додека дома само 1 саат и се буди цела препотена. Инаку на ваква тема веќе имаме раговарано па ве молам разговорите продолжете ги овде http://www.ringeraja.mk/forum/spienje-vo-topla-ili-ladna-soba/m_25979/mpage_2/tm.htm# (ако може некој да го среди мојов линк ) Postovite se prefrleni poradi istata sodrzina vo temite.
|
|
|
|