RE: Спиење во топла или ладна соба? (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Nadezna -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (6.1.2011 12:52:11)

Otkako nacekav nekoi videa za SIDS ( Sudden infant death syndrom ) resiv da mi bide Damjan pootskrien, i sekako , poneoblecen, za da ne mi se pregree.
Pred nekoj den sveki go pokrila i vecerta go najdov butnat pod kebe...nikkao racete da ne mu gi stavate na vaseto bebe pod kebe !

opasna -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (24.1.2011 8:58:08)

Ke ve molam stavrno mi treba pomos.Moeto bebuvce e staro 9 meseci i po celi noki ne spieme ke klam da spie i po 2 sati pocnuva da placi ama spie i placi more so ubo mama e tuka itn ama nisto taa placi ke mu ja dam cuclata i po 15 min pak pocnuva so placenej ova n se slucva samo navecer a denski ubajna spie VE MOLAM ZA POMOS

Pepelaska * -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (24.1.2011 9:34:01)

опасна повели прочитај ТУКА

arh_diz -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (24.1.2011 9:49:42)

Opasna jas mislam deka ste smenile den za nok
Probaj preku den da spie pomalku
Kaj nas e premnogu toplo, jas go pokrivam [sm=duda.gif] samo do polovina nagore ne

opasna -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (24.1.2011 13:19:51)

PEPELASKA fala mnogu stavrno mi pomogna

Pepelaska * -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (24.1.2011 13:33:03)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Felly RR -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (26.1.2011 9:30:26)

Ние до крајот на декември спиевме во ладно, ама еднаш, сабајлето кога се разбуди Матеа, рацете и беа отечени и вцрвени од ладното, и другиот ден одма се преместивме на топло.

tnade -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (18.4.2011 1:07:30)

nie odrzuvame nekoja temeratura 20-25 stepeni i preku nok, se uste sme mali dva meseca treba da se presobleceme, da cicame, a ziveeme vo kuka, sto za razlika odstan e poladno

heba -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (1.5.2011 17:55:53)

dechki a sega koga kje dojde toploto sho kje se prai smee klima uklkjucena za novorodenche, znam deka i toplo mnogu ne chini ama kukjava e pekol edvaj so klimana malku se ladi ni nokje ni denje ne se dishe pa ushte sega si mislam kade kje go smestam bebeto kogakje dojdeme od bolnica toplo e sekade ama spalnite se tavanski i se pekoool neviden 

mama26 -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (2.5.2011 9:16:10)

heba klimata da e podaleku od bebeto,,vo druga soba bebeto i slabo obleceno da e..nie sme po maicka i gakicki vo gorestinite,taka spieme.

Snowhite RR -> RE: Спиење во топла или ладна соба? (2.5.2011 16:57:27)

Најдобро да ја изладиш собата до 21 степен, а потоа да го носиш бебето во таа соба, не е убаво да дува климата додека е бебето во соба

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]