Bethany -> RE: Опрема за новороденче (11.11.2014 14:41:52)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla Финтата е во тоа што транспортерот е за максимум 2 часа дневно како што ми кажаа. А имам огромен мерак да има се ова бебе. Има уште време до купување и фала ви женски на секој одговор, многу ми значи кога читам реални искуства. Lolla mila, a korpata za kolku vreme e? Taa isto sluzi da go preneses bebeto od mesto do mesto , ama samo vo prvite mesec dena. Potoa bebeto porasne i otezna i dolniot del na korpata ne ja drzi tezinata na bebe, se svitkuva, baska sto e neprakticno i glomazno za nosenje. Transporter e isto taka anatomski napraven za bebeto, ti kje go prenesuvas vo nego, kje go vozis kade i da patuvas, a normalno koga e doma ne e preporaclivo da spie vo nego, zatoa ima krevetce, ramna podloga da spie. Ili eventualno vo relaksator kje bide, ama ni vo relaksator ne e preporaclivo da bide povekje od ete da receme dva saati. Ama ajd drzi go bebeto povekje od dva saati na edno mesto da ne go mrdnes da te vidam [sm=smiley36.gif] Najpreporaclivo za bebeto e ramna, cvrsta podloga. Ne me razberi pogresno, jas nemam nisto protiv korpata, ako ti e merak i mozes, kupi i dvete zosto da ne, samo ti kazuvam moeto realno iskustvo. Transporter go koristev dolgo, sin mi vekje bese prooden i se uste mu bese tocen. Inaku, i jas da kazam, od oprema imam krevetce, korito so postolje i presoblekuvalna, relaksator, transporter, kolicka podariv, i mi treba nova i treba novo dusece za krevetce i toa. [sm=smiley1.gif] Za obleka sigurno nesto kje pritreba, zavisi od polot, a i toa sto bebe kje bide letno, a sin mi e zimno vreme, pa avtomatski nekoi raboti nema da mu se fakaat.
|
|
|
|