sonc90 -> RE: Опрема за новороденче (9.5.2014 3:58:20)
|
vikce25 za tebe vazi istiot sovet sto mi go dadoa pogore na mene...jas si prasav i pedijatar i dobiv vakov odgovor:garderoba br 56 za novorodence(jas si kupiv i 56 ili potocno za 0 meseci i za 3 meseci),ti trebaat i po kratki i po dolgi zaso prvite 2 nedeli treba bebeto po dolgi da bide bidejki vo majkata e naviknato na temperatura od 36,7 c sto znaci treba da mu bide potoplo...potoa moze da pocne so kratki rakavi,ti trebaat bodinja, spikozni, corapcinja, rakavicki, kapcinja, pantoloncinja, benkici, pampers, svedski i tetra peleni (od prilika 20 tetra), kadicka, peskir, nozicki za nokti, cetka za kosa, 1-2 cucli,2 sisenca, bivacin, gazi, kozmetika za banjanje i posle banjanje...i veke ne mi teknuva... pak ke kazam ova e se od pedijatar kazano a jas licno imam sve od spisok osven benkici t.e. imam samo 1 megjutoa imam nekolku spikozni na dolgi i zatoa mislam deka ne mi trebaat tolku benkici zaso sepak e leto,da bese zima ok,ke kupev ama za leto mislam deka e dovolno samo spikozni na dolgi...nz, nekoja od poiskusnite ako moze neka me popravi zaso i jas bas u juli treba da se porodam so prvo pa ova samo od kazano go zboram... pozz i se nadevam ti bev od nekakva pomos
|
|
|
|