Melanija RR -> RE: Должина на грло на матка во бременост (14.1.2015 0:05:54)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 a grloto na matkata mi bilo skrateno i mi rece da napravam serklaz. Pred mesec bese 48 mm a denes 38 mm. Ja prasav da ne sum otvorena slucajno taka citam po nekoi forumi i za toa gi pregleduvale a taa mi rece ne si, a ne me pregleda vaginalno samo so vnatresno eho. Neznaev deka mozelo i taka da se gleda dali si ili ne otvorena. A za serklazot sakam kaj Ruse od Bt da odam imam slusnato ubavi raboti za nego pa ako treba ke go napravime. ИЗВОРНА ПОРАКА: Elena 29 tea 88,bas me cudis so ova serklazot.mene vo 25 n. doktorot mi go merese grloto na matkata so vaginalno eho i mi bese 34mm i mi vika super ti e,voopsto ne e kratko.a ti 38 mm i ti rekle deka ti e skrateno[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: jasmina 25 jas deneska bev na pregled ne go najdov doktorot kaj sto odam tugu drug vo drzavna no mnogu dobar doktor i ubo sto me primi...me gleda na exo mi go meri cerviksot i mi veli super ti e 37-38 ne mi se veruvase da zgresil ne mi se veruva star i dobar doktor e ne znam kako moze dvajca doktori razlicno da merat a ne e mala razlikata...znaci dva meseci zaludno si ja cukav glavata i se nervirav se e vo red i so bebeto dobro se razviva se e normalno a jas se nervirav sto se ne mi pomina niz glavata sabalje duri go cekav imase poragaj i koga go slusav bebeto kaj sto place dusata me bolese i si vikav dali ke si go fatam i jas moeto v race...ne mi se veruva zatoa se bara i vtoro i treto mislenje od doktori ... ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 epa super jasmina,gledas deka nepotrebno e sekiracii i nervozi samo si nastetuvame sami na sebe a i na bebe miruvaj si,uzivaj si ,a ti stavase utrogestan???? sto ti kaza da prodolzis ili?? jas denes vo 3.30 sum na pregled pa ke ve informiram kako sum prosla ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Jasmina 25, супер!!! [sm=bravo.gif] Затоа е добро да се оди кај повеќе доктори, сепак знаат да грешат. Ај не виделе на ехото може, ок, ама сепак, одговорност е тоа бре, не е должина на грло споредна работа па ај, реда ради да измериме... два месеци нервоза за џабе! Фала богу што е сега ок, барем да се опуштиш. Мене првиот пат матичната ми измери 37-38 и вика супер е, а во Систина ми измерија 42-43 и уште посупер. И ај сега, на кого да веруваш? ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Eve me zenski i da vi kazam se razocarav malku. Bev kaj maticnava moja, bebus e super, naprednato e odlicbo spored nedelata arno ama mi merese grlo na matka i mi vika deka mi e 32-33 mm, i kao sum imala mal otvor so drugi zborovi malku otvorena[sm=smiley19.gif] Mi dade 15 dena bolovanje pa mi zakaza preku moj termin na klinika za 7 dena kaj nekoja Katerina Madjunkova za vtoro mislenje i da idam komisiski eden mesec.da odmaram da ne krevam odnosi nikako. Utrogestan 200 da stavam sabajle i navecer i stvarno se iznervirav. Vikam dobro od vaginaletive ima li sansi da bide podobro???? Ke vidam i na klinika sto ke mi kazat.poznata vi e drr na klinika?? Mi dade upat i na transfuziologija, pojma nemam za sto e toa, ko izguben germanec sum so prvoto nisto od ova ne pravev Ete toa e zenski moi ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Tebe Mihaela barem ti go merela grloto ti kazala otvor sto kako. I jas sega si dojdov i isto kako da ne bev. Pregledot traese 2 min ama bukvalno tolku. So spekulum me vide i so prsti me pregleda i tolku. Nisto ne mi kaza ni otvorena ni ne, ni omeknato grlo ni cvrsto. Za nego toa si go pravese izgleda. Ne ni mi go izmeri kolku e dolzinata. Edinstveno me prasa koja nedela sum i dali imam bolki. I mi.vika moe mislenje ne serklaz toj ovaa nedela 16+5 ne se pravi. I koga mislev ke mi reci sega da go izmerime da zbornime primas ne primas utrogestan mi vika toa e moe mislenje ti kako sakas i prijatno. Zamina. Ne da se iznervirav skros neznam zosto bev. Plus so vrski. Nisto izgleda najubavo ke bide Plodnost da si pojdam. ИЗВОРНА ПОРАКА: jasmina 25 mihaela ne se sekiraj baraj drugo muslenje ne mi e jasno kako moze da bide malku otvoreno koga e 32-33 ne mi se veruva toa se otvata koga skros ke se skrati ,sepak odmaraj poveke nikako krevanje tesko jas od 14 nedela nisto ne krevam odnosi ne i utrogestanot ke ti pomogne mene i trudnickiot pojas mi pomaga pisuvav za toa pred nekoe vreme utrogestanot od 200 sekoja vecer i taka do 9 ti,ne se nerviraj ako znaes nekoj dobar doktor uste utre odi da ti go merat pak od mnogu mislenje mozes bolki da imas taka bese i kaj mene pa eve deneska sto mi kaza zaludno si ja cukav glavata 2 meseci,neka te pregledaat i vaginalno mene taka sekogas mi bese grloto cvrsto i zatvoreno a 32-33 mm ne e strasno mene mi vikaa ne smee da se spusti pod 25mm...poz i bez nervozi ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Pa ne se nerviram samo malku se nataziv.znaci ne mi definirase deka sum otvorena tuku videvko mal rascep, bas taka mi kaza.bolki nemam nikakvi, bebeto si e svrteno nadolu okolu 800-900 gr e. Nisto ke si sedam, odmaram, ke stava utrogestan pa za edna nedela ke idam na klinika pa ke vidam sto ke mi kazat i tamo.jas veruvam vo mojava posto e strucna ama sekoj moze da pogresi ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23 Mihaela i jas koga bev pred nova godina me vide deka mi skrateno grloto na matka ama imav i bolki.Odma pocnav so utrogestan i se smirija bolkite odma se osekav podobro.Poslusaj si go sovetot pomalku nervozi navistina nemoj tesko da krevas odmaraj i utrogestan. ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Mihaela a sto ti predlozi maticnata za toa serklaz ili miruvanje? i kako te pregleda so vaginalna sonda ili na ginekoloskiot stol? A dali znaete dali so lezenje moze da se zgolemi dolzinata ili nema vrska toa e samo za odrzuvanje? i zasto neznam velat nekoi ko ovaj sega sto bev ne se pravel vo 17 nedela demek i da imas serklaz ako se.sluci nesto i so nego ke se sluci ne bil garancija , kolku e tocno pojma nemam ne se razbiram. Bitno site doctori razlicno kazuvaat tesko na pacienti. ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Samo miruvanje, odmor da ne krevam i sabajle i navecer utrogestan.uskreno se nadevam deka ke mi pomogne seto toa Fala vi zenski na sovetite bas mi znacat ИЗВОРНА ПОРАКА: gina a pak mene uste maticniot mi go nema izmereno grloto na matkata koga mu spomnav mi rece rano e [sm=zmeden.gif] a kako sto citam skora kaj site kaj vas e izmereno
|
|
|
|