Azzura -> RE: Должина на грло на матка во бременост (28.4.2015 10:58:12)
|
Devojki ve citam sabajlevo i nekako mi stana cudno. Na cervixot ne sum obrnala vnimanie od sto bev preokupirana so site mozni ispituvanja, no ete sega go citam naodot od Sistina, kaj d-r Petrovska koja me gledase pred edna nedela na 4D, i pisala deka cerviksot e 5cm. Toa e OK, no vcera bev na klinika kaj mojot doktor sto treba da me porodi i on me gledase na 4D i mi vika 3,6-4cm i za nego toa e dobro. Mi kaza i deka na 4D ne moze tocno da se odredi, bidejki najtocno e so vaginalno eho, no otprilika toa e. E sega, mene ne mi e jasno kako moze za edna nedela od 5cm da se namali cerviksot na 3,6-4cm?! Znam deka poveke se napnav minatata nedela, na primer nosev tesko od kola do doma kesi od pazar, pa bev po gosti i vecerta me zabole stomak...bebevo prilicno e nemirno, ripka po cel den, no osven sto gotvam nabrzina doma nisto ne fakjam i najgolem del od denot si lezam...a da, stavam i utrogestan navecer (no, izminative nekolku nedeli ne bas redovno)...i sega se cudam dali e mozno za edna nedela da se namali cerviksot 10-tina mm????
|
|
|
|