|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
18.6.2010 14:44:08   
riba79
luci,sega se vrativ od ginekolog 4 nedelu sumuser posted image ,na kontrola treba da odam za 15 dena i mi dade kako na tebe utrogestan 100,aspirin 100 i folna kiselina.koga go prasav zosto mi rece zasto imam31 g.i se vodam kako "postara" i toa trebalo za da se zadrzi plodot.kraen termin 13 fevruari

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 551
18.6.2010 14:58:27   
Luci
user posted image user posted image user posted image Cestitki uste ednas, imaj ubava i lesna bremenostuser posted image user posted image user posted image Mislam deka standard toa go prepisuva na sekoja trudnica, mene utrogestanot 200 moze mi gi dade zosto podlgo vreme probuvav da zabremenam. Samo nesto ne mi e jasno i ako mozes pisi mi, ova nema vrska so temava i se izvinuvam na site sto pisuvam tuka, Iako mi e maticen ginekolog nekako mi se cini kako privatno da mi se naplatuva pregledot, pred nekolku dena koga imav zakazano za eho(vaginalno) i koga mi potvrdi bremenost i mi naplati 600 denari, moze i jas sum greska, mozebi ne e skapo, ama si mislev deka poveke od 200 den.nema da me cini psoto mi e maticen

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 552
18.6.2010 15:02:26   
Maca25
Секој преглед се наплаќа, иако е кај матичен гинеколог и ако е тој државен гинеколог. Јас сите прегледи ги плаќав. Секое ехо ме чинеше 500 денари.

Риба79 честито!!! Имај лесна бременост!!!user posted image user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 553
18.6.2010 15:51:06   
vezilka RR
И јас си плаќам секој преглед кај матичниот, по 300..Не знам колку е исправно ама ако треба и по 1000 ќему плаќам сдамо нека ме истера до крај како што треба user posted image

riba 79, ај за утрогестанот разбирам, ама зошто аспирин 100?

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 554
18.6.2010 15:55:48   
amelbebe
pregledot go plakav,ama ne mi e jasno zosto aspirin,i jas zabremeniv na 33g a piev samo progesteron od koi mnogu mi se losese

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 555
18.6.2010 15:57:47   
arh_diz
aspirinot se dava za podobra cirkulacija i kako zastita od tromboza

Биди тоа што си

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 556
18.6.2010 17:43:59   
riba79
kolku sto razbrav za da matkata nema kontrakciiuser posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 557
18.6.2010 17:56:20   
riba79
da i mene denes mi naplatija 600 denari so kartonce,koga odev privatno plakav po 1000 den

Непосредна врска до пораките: 558
18.6.2010 19:51:27   
suzeto

ИЗВОРНА ПОРАКА: amelbebe

pregledot go plakav,ama ne mi e jasno zosto aspirin,i jas zabremeniv na 33g a piev samo progesteron od koi mnogu mi se losese

progeston podobro e vaginalno za da ne ti se losi

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 559
18.6.2010 19:54:03   
suzeto
za bremeni pregledot e poskap ..porano za rizicna bremenost ne se naplajcase sega neznam,rasprasajtese

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 560
18.6.2010 21:01:02   
denicka
CESTITKI ZA IDNITE MAMICKI!!!
me nemase nekolku dena i odma se namnozile trudnici :D neka vi e so lesno na site i da si uzivkate vo vasite mesinja polni so ljubov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 561
19.6.2010 13:35:16   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79

kolku sto razbrav za da matkata nema kontrakciiuser posted image

Za da nema matkata kontrakcii se zema magnezium ili ginepral

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 562
19.6.2010 22:48:59   
iki82
cestitki za user posted image  user posted image

Непосредна врска до пораките: 563
20.6.2010 12:55:26   
oblace
Cestitki za user posted image .....

mnogu se raduvam koga ke slusnam vakvi ubavi vesti iako licno ne ve poznavam......i jas se obiduvam veke podolgo vreme za bebe ama ne biva.....sega mi kasni i veruvam deka testot so go napraviv ne bese tocen, imase samo edna crta....heheh.....toa e, so e moe ke si dojde

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 564
20.6.2010 22:49:30   
vezilka RR
И јас за контракции на матката пијам магнезиум..

< Поракaта ја уредил vezilka -- 20.6.2010 22:56:10 >

(Одговор на членот oblace)
Непосредна врска до пораките: 565
21.6.2010 0:31:54   
Bitolcanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: oblace

Cestitki za user posted image .....

heheh.....toa e, so e moe ke si dojde

Така е облаче, само позитивно, оптимистички да гледаме, со надеж и верба - се ќе си дојде на свое место user posted image user posted image user posted image user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот oblace)
Непосредна врска до пораките: 566
21.6.2010 9:50:02   
prvenka
Dobiv,posle histeroskopijata...prviov obid zauser posted image posle intervencijata mi bese neuspesenuser posted image
Moze li nekoj da mi preporaca dobar maticen ginekolog vo Skopje,sto raboti so plavi kartoniuser posted image

(Одговор на членот Bitolcanka)
Непосредна врска до пораките: 567
21.6.2010 10:09:14   
Bogdancanka
Првенка мила не се разочарувај,опушти се и само позитивно ќе биде ќе си ги дочекаш и ти посакуваните user posted image нема одкажување ќе се бориме и ќе направиме се за посакуваниотuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image за тебе мила

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот prvenka)
Непосредна врска до пораките: 568
21.6.2010 10:27:20   
iviv
Devojki ve molam za sto po skor odgovor bidejki se mrdnav veke
Posledna menstruacija imav na 14 maj sto znaci mi kazni dosta vreme pa na 15-ti. sega ovoj mesec bev na genekolog kade na zidot na matkata imav nesto 5mm mi rece da dojdam vo sabota na 19.07.2010 i povtorno bese 5 mm rece deka ne e porasnota pa zatoa mi rece povtorno da dojdam za edna nedela odnosno vo petok nemozev da izdrzam i otidov vo re medika kade beta hcg mi izleze pozitiven no visinata bese 6.9.Neznam veke sto da mislam ako nekoj znae nesto ve molam neka mi kaze sto poskoro zosto mn se sekiram.
i uste ova e bitno jas do 3 juni imav odnosi so zastita no od 3 navaka ne koristime.Dali e mozno da bilo se ova rano pa zatoa da dava takvi rezultati hcg ili ultra zvuk ili testovo od apteka :(

P.S ve molam za nekakov odgovor nekoe iskustvo

Pozdrav

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 569
21.6.2010 10:33:09   
Viktori
ивив тоа е тест за хормон кој се излачува во рана бременост, така да мислам дека нема грешка тука.
Ако си купиш тест од аптека мислам дека исто ќе покаже.

еве го линкот од друката тема само нескриен овој пат user posted image
http://www.obfocus.com/questions/qanda7.htm

< Поракaта ја уредил виктори -- 21.6.2010 10:34:53 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 570
21.6.2010 11:22:46   
arh_diz
No jas mislam ako b-hcg e pozitiven bremena si . No mozebi e rana faza na pocetok 1-2 nedela

Биди тоа што си

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 571
21.6.2010 11:49:25   
iviv
stavrno taka mislite deka rana bremenost user posted image lele nemam pamet veke vo glavava mnogu se sekiram i nerviram :(

Непосредна врска до пораките: 572
21.6.2010 13:22:18   
britania
iviv sega najpotrebno e da se opustis bidejki toa koe go kazuvas veruvaj mila, toa se pozitivni vesti i ke se raduvas, site sme so tebe, znaeme deka tie se teski denovi vo koi mislime postojano sto ke se sluci i toa ne pravi nervozni, zatoa najdi sila i opusti se, pa nie sme borci koi se borime za edna mala, no golema nasmevka user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 573
21.6.2010 15:18:28   
iviv
bev do kaj doktorot koj mi kazuvase deka imam tocka no ne moze da se definira i mu vikam imam blagi grcevi vo dolniot del na stomakot i ona na toa mi rece e pa moze ke dobies mnogu se iznervirav od takvata neodgovornost.se javiv povtorno vo remedika da prasam dali e rezultat 6.9 pozitiven ili negativen mi rekoa da pozitiven no mn nizok ali deka se zavisi od koga e zacnato barem taka mi kazaa.I sega nemam pamet vo glava veke.Pa ustavri nie bez zastita sme od 3.07 pa navaka mozebi se fatilo bas pred menzis pa ako e taka do sega samo dve nedeli se pominati pa jas si se tesam deka e rano .trebase da dobijam do 14 juni go cekav istot datum kako prethodniot.Mislite da si cekam jas uste dve nedeli kako sto treba neli 4 nedeli od zacnuvanje pa togas da si kupam test za bremenost od apteka.izvinete sto ve opteretuvam no samo da znaete kako mi e i niz sto pominav cela godina so trista problemi ne samo za bremenosta.
ali me utesivte so ovie nekolku kometari i malce mi e podobro user posted image
da se nadevane deka sum user posted image i ke imame user posted image

(Одговор на членот britania)
Непосредна врска до пораките: 574
21.6.2010 15:29:23   
arh_diz
iviv blagite grcevi vo dolniot del od stomakot mozat da znacat i deka si bremena. Zatoa mila samo pozitivno uzivaj si. Pokasno si ostanala bremena ke vidis naredniot pat pogolema tocka

Биди тоа што си

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?