Kleme788 -> RE: Сакаме две црти (17.10.2010 18:30:34)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Сара, можеби си ме помешала со некого, или како и да е, ама јас имам добиено овој месец и тоа на 9. Завршив со кломифен овој месец и чекам да идам на контрола, па се надевам за следниот месец. Се извинувам ако се нисам добро изразила. И јас се исто прашувам тоа за БТ, ако може неко детално да ни објасни како се тоа мери, со кој топломер? [sm=smiley1.gif] БТ се мери наутро пред било каква активност, дури додека сте уште во кревет, во исто време, најосетлив е живин термометар(обичен) и се мери ректално, вагинално или под јазик, но секогаш на ист начин. Не се мери под пазуви, бидејќи тука температурата е многу варијабилна. Температурата секој ден се запишува и се внесува во график. Јас внесуван на страната www.fertilityfriend.com каде што самиот софтвер определува овулација, кога да правите тест за бременост, и сл. според температурите и др. податоци што ќе ги внесете (изглед на цервикална слуз и сл.). Најчесто се почнува со мерење после завршување на менструација. Повеќе за БТ има на овој форум, мене ова ми е прв месец како мерам, поздрав и ајде нови вести за [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
|
|
|
|