|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Полот на бебето
4.2.2013 10:11:07   
miana
Девојки
Како се викаше онаа метода ( со вадење плодова вода мислам ) за рано утврдување на полот на бебето ??? Ај ве молам кажете ми ????
И ако сакате отврете тема - ЗА или ПРОТИВ??? Ме интересираат мислењара ваши за ова...Кога бев последен пат на гинеколог ( минатата недела ) докторот ме праша дали ке родам уште едно дете..Му реков - ДА..После следеше прашањето ,дали ке правиме..... ( незнам како се викаше методата) и јас отсечно одговорив дека НЕ сум за нешто такво,дека господ ке ме казни..Во тој момент доктором ме погледна како да ми се потсмева и ми рече - ке си правам јас муабет со другарми ( мислеше на мм ) не те прашувам тебе..Што мислите ВИе? Би направиле ли нешто вакво ?? мене ми е тоа голем грев...user posted image

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 326
4.2.2013 10:33:28   
arh_diz
Eve ti sefice :) , amniocinteza http://www.ringeraja.mk/forum/m_1232/mpage_1/key_/tm.htm#1232 ke go prefrlam tvojot post tamu

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 4.2.2013 10:35:18 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 327
4.2.2013 23:50:15   
Nadia
user posted image е.. и пред да одам на контрола го сонував дека е машко user posted image

Непосредна врска до пораките: 328
5.2.2013 8:16:55   
kikicka
Не е важно, но бидејќи употребивме некои финти за машко нели де второ дете да е машко, ќе видиме дали ќе успее рецептот.user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Nadia)
Непосредна врска до пораките: 329
5.2.2013 9:02:57   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Не е важно, но бидејќи употребивме некои финти за машко нели де второ дете да е машко, ќе видиме дали ќе успее рецептот.user posted image

цела си финти ти user posted image user posted image user posted image ,ај ќе ми кажиш мене за женско некоја финта user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 330
5.2.2013 9:04:33   
kikicka
Леле ајдее :)) user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gardenia

цела си финти ти user posted image user posted image user posted image ,ај ќе ми кажиш мене за женско некоја финта user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 331
5.2.2013 9:49:19   
profesorica
демек употребувавме финти за да биде женско на крај забременив пак со истата поза како што го направивме дамјан, така што немаат врска позите, некои викаат од тоа што јадеш демек што да јадеш за да испаднеuser posted image а што да јадеш за да испадне user posted image user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

Непосредна врска до пораките: 332
5.2.2013 9:51:34   
miana

Ај па кажи рецепта......

Непосредна врска до пораките: 333
5.2.2013 10:38:23   
princessa
18ta nedela, pred nekolku dena mi rekoa deka izgleda e masko, iako jas potajno sakav zensko za cuca moja drugarka da si ima, ama i taka e super. Zivi i zdravi da se samo.user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Simona_k

Која недела си princessa ?
Браво мешани клинци супер!И ние(мажми) мислевме дека ќе биде девојче второво ама ништо за девојче ќе треба на трето да се идеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 334
5.2.2013 10:39:28   
Hunny
Имам чувство дека и 10 деца да родам ќе бидат женски. Имам ќерка, на второ не ни помислувам, а кога ќе дојде нема да се бунам ако е пак женско.user posted image

Непосредна врска до пораките: 335
5.2.2013 11:05:15   
kikicka
Миана тебе прво ќе ти ја кажам рецептата за машко ако успее. Инаку тоа со јадењето, што знам баш и нема врска многу user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Ај па кажи рецепта......

Непосредна врска до пораките: 336
5.2.2013 11:09:50   
miana

Миана тебе прво ќе ти ја кажам рецептата за машко ако успее. Инаку тоа со јадењето, што знам баш и нема врска многу user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Ај па кажи рецепта......

Те држам за збор user posted image Не зА друго,не ми се рагаат повеке од три деца user posted image а сакам и едно мажле user posted image
Јас имам една рецепта ми ја кажа докторор кога виде дека и второтои ми е женско user posted image Претходно ми викаше - кога ке решш ке дојдеш да ти кажам рецепта..И кога виде дека е женско ми вика - зошто не дојде или не ми се јави ..Јас викам - дееее докторе како да ти се јавам - ало докторе јас ке правам бебе?? И така го натерав да ми каже за да си знам за третото user posted image user posted image user posted image user posted image Море пак ке кажам живи и здрави нека се user posted image

Непосредна врска до пораките: 337
5.2.2013 13:11:29   
Snowhite RR
И јас со финта т.е. рецепт си добив женско, нема врска позата или тоа што јадеш битен е тајминготuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 338
5.2.2013 13:18:25   
miana
ТЕМПИРАЈТЕ ГО ВРЕМЕТО НА ОПЛОДУВАЊЕ

Јајце – клетката може да биде оплодена во текот на 36 часа, па врз основа на тоа може да се одреди полот на бебето. Сметајќи дека овулацијата настапува 14-от ден од циклусот, што е карактеристично за повеќето жени.
Ако сакате машко дете: Воздржувајте се од сексуален однос три до четири дена до моментот на зачнување и на тој начин ќе ја зголемите концентрацијата и подвижноста на сперматозоидите. Зачнувањето мора да се случи за време на овулацијата, односно 14-от ден од циклусот, или максимум ден порано.
Ако сакате девојче: Сексот се препорачува два до три дена пред овулацијата, а потоа треба да апстинирате. Издржливите и виталните женски сперматозоиди ќе го дочекаат својот момент и ќе ја оплодат јајце – клетката, додека послабите, машките сперматозоиди брзо ќе умрат во киселата средина.
Екстра совет - За прецизно да го одредите времето на овулација и во зависност од тоа да го темпирате полот на детето, секое утро, во исто време, мерете ја базалната температура во анусот. Зголемувањето за 0,2 степени на средината на циклусот укажува на овулација. Ако сакате машко дете, тоа е идеално време за секс, а доколку сакате девојче, почекајте го наредниот месец и во сексуални односи стапете три дена пред очекуваната овулација.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 339
5.2.2013 19:04:54   
Maria
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

И јас со финта т.е. рецепт си добив женско, нема врска позата или тоа што јадеш битен е тајминготuser posted image

Сноувајт кажувај рецепта тогаш.user posted image Ете јас сакам женско,па ми треба сигурна метода нешто што успеало.user posted image Еве тебе ти успеало.user posted image Јас имам две машки,и ненормално многу сакам женско.Пред се нека е живо и здраво,но...вреди да се проба, нели.user posted image Ништо не губиш,можеш само да добиеш.user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 340
5.2.2013 19:45:40   
Simona_k
Еве и јас да се надоврзам со miana
Поим немав како се прави машко а како женско дете(ако е ова точно)ама еве имам синче чекаме второ и тоа е синчеuser posted image двете се зачнати во првата недела од завршувањето на менструлниот циклус
Па мислам дека е до генот...user posted image
Ако се решам на трето за девојче ќе ве барам за рецепт обавезно!!!!

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 341
6.2.2013 3:34:47   
bucko mal
Da znam deka tretoto ke e zensko odma ke pocnam da go pram ama ako e maskouser posted image neka se zdravi i zivi ama nekako mnogu mazi ke mi dojdat po doma.Golema zelba imam za zensko koga odam vo butik za detska obleka odma odam nakaj zenskiot del i gledam gledam abe ubajni.Treba nekoj ubav recept da odberamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 342
18.2.2013 11:01:20   
ruzica84
Zdravo! Majka sum na dva sina,imam golema zelba za devojce,no pusti strav deka ke e povtorno since.Inaku dvete mi se zacnati za vreme na ovualacija i mislam deka ima nekakva vrska tempiranjeto na seksualniot odnos za masko.Prethodno ne znaev za ovaa recepta za devojce,kolku e ova vistina i moze li nekoe iskustvo koj,koga zabremenil i sto rodil...inaku imam cueno deka po odnosot da lezis pola saat na leva strana za devojce,a na desna strana za momce.Pozz.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 343
18.2.2013 11:49:31   
Mihaela 2010
ШТО НА ВАКВОТО ТЕМПИРАЊЕ НА ПОЛОТ НА ДЕТЕТО ВЕЛИ НАУКАТА?

Британските лекари тврдат дека шансите за раѓање машко дете се поголеми ако жената долго не можела да забремени. До таков заклучок тие дошле анализирајќи ги податоците на 5.000 родилки кои покажале дека 58 отсто жени на кои им требале повеќе од 12 месеци да зачнат, добиле машки деца. Секоја следна година помината во обиди да се забремени ги зголемува шансите за уште четири отсто.
Некои лекари сметаат дека колку повеќе идните родители практикуваат секс, толку им се поголеми шансите да добијат син. Доколку сексуалните односи се ретки, поголеми се изгледите жената да роди девојче.

И ХРАНАТА Е БИТНА

Утврдено е дека на полот на идното бебе влијае и исхраната на мајката воочи зачнувањето. Во зависност од тоа што жената јаде, внатрешноста на нејзината матка може да биде базна, поволна за пробивање на машките сперматозоиди, но и кисела, и во нејзе подобро да се снаоѓаат женските.
Идните мајки кои сонуваат за машки деца мора да навалат на продукти богати со калиум и натриум, додека жените кои преферираат женски деца предност треба да и дадат на храната што содржи повеќе калциум и магнезиум.

ТЕМПИРАЈТЕ ГО ВРЕМЕТО НА ОПЛОДУВАЊЕ

Јајце – клетката може да биде оплодена во текот на 36 часа, па врз основа на тоа може да се одреди полот на бебето. Сметајќи дека овулацијата настапува 14-от ден од циклусот, што е карактеристично за повеќето жени.
Ако сакате машко дете: Воздржувајте се од сексуален однос три до четири дена до моментот на зачнување и на тој начин ќе ја зголемите концентрацијата и подвижноста на сперматозоидите. Зачнувањето мора да се случи за време на овулацијата, односно 14-от ден од циклусот, или максимум ден порано.
Ако сакате девојче: Сексот се препорачува два до три дена пред овулацијата, а потоа треба да апстинирате. Издржливите и виталните женски сперматозоиди ќе го дочекаат својот момент и ќе ја оплодат јајце – клетката, додека послабите, машките сперматозоиди брзо ќе умрат во киселата средина.
Екстра совет - За прецизно да го одредите времето на овулација и во зависност од тоа да го темпирате полот на детето, секое утро, во исто време, мерете ја базалната температура во анусот. Зголемувањето за 0,2 степени на средината на циклусот укажува на овулација. Ако сакате машко дете, тоа е идеално време за секс, а доколку сакате девојче, почекајте го наредниот месец и во сексуални односи стапете три дена пред очекуваната овулација.

Eve nesto sto najdov od net

(Одговор на членот ruzica84)
Непосредна врска до пораките: 344
18.2.2013 23:02:32   
Snowhite RR
Епа еве овие методи во текстот ги применив, со мерење на базална Т неколку месеци за да утврдам кога ми е овулација и покрај тоа што 99% знаев зашто имам редовен циклус. Значи почнав да мерам ,арно ама мм рече дека е рано за второ дете и така престанав, кога една вечер се случи тоа, мм не се тргна навреме, додуша и другпат имаше згрешено, ама јас веднаш одев во ВЦ, а овој пат ме мрзеше некако и полежив и покасно отидов. Наредните неколку дена мерев Т и избегнував секс, зашто си помислив ако веќе сум забременила, барем да биде женско. Така Т беше покачена дури по 4 дена оттогаш, па си мислев дека нема шанси да сум бремена, сигурно до сега сперматозоидите се изумрени, арно ама после прочитав дека женските живееле и до 6 дена.
Значи што треба да направите за женско, мерете базална неколку месеци за да ја утврдите овулацијата, 2-3 дена откако ќе ви заврши циклусот водете љубов, а после тоа апстинирајте. Ако сакате машко водете љубов секој ден до денот на овулација. Така некако, има статија на рр за ова, прочитајте ја, постручно е објаснето

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 345
19.2.2013 14:04:33   
miana
sorry ama kako se meri bazalna T ?

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 346
19.2.2013 14:08:14   
Gardenia
Miana имаш посебна тема,каде пишува подетално како се мери http://www.ringeraja.mk/forum/m_976/mpage_4/key_/tm.htm

Непосредна врска до пораките: 347
19.2.2013 14:41:43   
talisman
Zdravo na site :) Polot na moeto bebe mi go nagovesti d-r. Petrova vo Remedika uste na skriningot vo 12-ta nedela, a sega na skriningot vo Cair go potvrdija nejzinoto mislenje so ona tipicnoto " Treta srekja " i normalno mi napravija belja user posted image Mi rekoa deka nosam user posted image a bidejkji prvite dve mi se user posted image sega kje moram da odam i na cetvrto za da ne bide sam user posted image Prilicno sum nepoverliva koga se vo prasanje sovetive za dobivanje zensko ili masko bebe ne slusav, znaejkji deka procentot za nivnata vistinitost e 50-50, znaci ili kje uspee ili nema, duri ni na tvrdenjata na doktorite im veruvam 100 % duri koga kje si gi vidam bebinjata vo svoi race user posted image

Непосредна врска до пораките: 348
19.2.2013 15:54:48   
bebuv4eto
mene ne mi bese vazno dali ke bide masko ili zensko ama pred da zabremenam bas citav negde po forumive deka ako sakate masko pred samiot odnos treba da se odmijate so soda bikarbona a za zensko so kiselina :))) i jas po patot na logikata kiselinata ja otfrliv i si rekov ova so sodava ne e loso posto za bilo koj spermatozoidi bi bilo poubavo ph sredinata da e bazicna za da preziveat i se odmiv iako potajno sakav devojce i se sluci zabremeniv ama masko e, e sega naredniot pat mnogu sakam devojce pa ,mozi i ke probam so kiselina :) inace kako saka gospod taka neka bidat samo da se zdravi i zivi , isto taka denta koga zabremeniv tocno mi bese ovulacija 14 den po mens, taka da najverojatno i toa deluvalo za da bide masko :)

(Одговор на членот talisman)
Непосредна врска до пораките: 349
23.2.2013 18:28:20   
idnata_mama
Мамички кажете ми кога најрано може да се види полот на детеот, односно кога почнуваат да му се формира половиот орган? немам читано многу на темава па еве од старт да се консултирам со вас user posted image

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?