dostickage -> RE: Ручек/мезе за гости (12.10.2012 12:50:42)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Аман бе луѓе, кај наоѓате време??? Па за ова спремање луѓето во кафана ќе ги носам. Кај нас доаѓаат само блиски луѓе, што има тоа, не се замарам, даска маска нешто ќе се стаи ако има, ако не кафенце ова она... Па битно ми е луѓето да ги видам не да се најадам. И не сакам кога одам да ми спремаат незнам што, после некако ко да очекуваат исто кога ќе дојдат. А ја богами време и желба да се затварам во кујна немам. Битно ми е детето да ми е средено, најадено, за неа готвам да, за друго... ама ич не ми чуе I jas isto. Mi doagjaat isklucivo bliski luge i odam kaj isklucivo bliski lugje. Taka sto nitu se sekiram sto kje pravam a nitu sakam nesto da mi pravat koga odam. Sakam i pravam odlicno kafe.Imam doma masina za espreso sto znaci sekogas specijalitet na kukja imam top kafe,esresso,makijato,nes,turkish dobar, ice coffee , so likeri i sl. Vo princip od keif si podnapravuvam nesto za gosti ama daleku od gezminja i ruceci. Onaka nekoe dobro blago ili nekoja pita interesna,pijacka i meze sto kje ima i ako ima. I tolku. A isto tolku i mi pravat. Gotvam i sakam da gotvam ama pa ne i da se zatvaram specijalno vo kujna za gosti. Se zatvaram samo ako sin mi mi pobara nesto, a vekj pocnuva da bara pita,pica,kifli i sl.
|
|
|
|