Zivka* -> RE: детето и миленичето (27.10.2011 0:25:54)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana дефинитивно куче е голема обврска, и на секого му советувам пред да земе најпрво доообро да размисли. Ние имаме куче и нормално кога ќе имаме бебе нема шанси да го дадеме, бидејќи Април е дел од нас и нашата фамилија. Убавото кај малтешките пудли е што не мирисаат и не оставаат влакна, меѓутоа нашата госпожа неможеме ни 5 мин. да ја оставиме сама дома бидејќи цвили цела зграда ја дига, па затоа како ретардирани ја носиме насекаде со нас. Кога одиме некаде кај што неможе да ја носиме ја оставаме кај моите или кај неговите Ужасссс. Буквално како мало бебе да имаме. Како и да е и колку и маќи да си имаме понекогаш со неа, ниту јас ниту мм неможеме без говедцето наше бело[sm=smiley36.gif] Но сепак советувам пред да земете особено мало кутре добро да размислите, обврските се огромни а нерви треба челични, воопшто не е лесно Epten e golema obvrska kuce, nie pred godina dena si zemavme Yorkshire terrier ,samo zatoa sto nemaat kuceski vlakna,tuku imaat kosa ,koja VOOPSTO ne im paga dodeka trcaat niz doma,antialergicni se za deca i se mnogu pametni kucinja.... uste malku bebceto ke ni se rodi,i ne mislam da si go dadam kuceto nikade,ke si ostane so nas,mnogu e mirno kuceto koga ostanuva doma si legnuva vo nejzinoto krevetce i ne mrda od tamu dodeka ne se vratime doma,ako spieme site i ona odma si legnuva da spie,vakcinirana e,si ima i vgradeno cip i pasos ,(ja nosevme i na patuvanje so nas) ja banjame nonstop ,ja ceslame sekoj den repcinja i vrzuvame , na frizer ja nosime i sekogas posle setanje i gi mieme nozete ...sakam da kazam deka e mnogu golema obvrska da gi pravis site ovie raboti .....no epten si ja sakame [sm=kuza.gif] ke vidime kako ke se odnesuva koga ke go doneseme bebceto doma ,sega sum veke vo 38ma nedela pa naskoro ke moze da vi kazam kako sme pominale prvite denovi zaedno so bebceto i kuceto :))))
|
|
|
|