temjanuska2 -> RE: Паричен надоместок II (10.9.2013 22:05:24)
|
Mamicki prvo edno[sm=bravo.gif] konecno gi dobiv platite za juni i juli,a sega edno [sm=smiley19.gif] zatoa sto veke se potroseni. Snowbool imas 'sreka' da recam zatoa sto od fondot sepak te izvestile deka ne e kompletna dokumentacijata,a sto da recam jas za kumanovskiot fond ,ako nekoja od rr e vrabotena tamu neka mi izvini ama krajno bezobrazni se i mrzlivi.I kaj mene navodno ne bile kompletirani dokumentite i gi zafrlile po fioki pa posle fateni vrski gi nasle i ustvari bile vo red,znaci kojznae kolku vreme ke bea vo fioka,i da se nekomplet javi se izvestime pa jas ke sredam natamu.Potoa ja cekav rakovoditelkata da mi izgotvi resenie bila na odmor(kako da nemoze nekoj drug da go sredi toa) otkako go dobiv resenieto cekav 15 dena zakonski vo slucaj da ne se zalam.I potoa si cekam ,cekam i cekam se dodeka pak vrskata ne im zazvoni da vidi do kaj e rabotava za na kraj da izleze deka postarot ne mi go donel na vrata pismoto i jas ne se potpisav i taka nepotpisano go vratile vo fondot i na mesto da mi se javat da me izvestat deka treba moj potpis za da pustat pari niv gi nikade nema.Togas vsusnost bese kriv postarot bidejki go mrzel da se kaci do 5 sprat za da se potpisam.Pa ajde go srediv i toa,pa utreto trebuvale pari i me stavile na spisok.Pa cekav 1 nedela i pak vrskata im se javi lom gi napravi zatoa sto doznavme deka pari od skopje i se pusteni a tie gi drzat,pa konecno posle 1 nedela da gi pustat(navodno nekoj drug sega bil na odmor i go cekale nego toj da gi pusti parite) i denes da stignat(od Avstralija pobrzo ke stignea [sm=jezicek.gif]) Toa e nasio 'brz' sistem i javna administracija ......klati vrata zimaj plata toa e toa mamicki nazalost [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|