Dr.BiljanaSpirkoska
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Happy mummy ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: Happy mummy ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: Happy mummy ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: Happy mummy Pocituvana Doktorke, Sin mi(18 meseci) veke nekolku denovi ima cudna boja na stolicata,bledo zolta,nekogas i malku potecna,a inaku redovna stolica kako i sekogas od 2 do 3 pati dnevno.Bev na lekar,mi dadoa Darmaflora probiotik za reguliranje na crevnata flora,no veke cetvrti den nema podobruvanje.Dali da baram ispituvanje na mikrobiologija?Koj e Vasiot sovet? Odnapred Vi blagodaram, Pozdrav Pochituvana, Pokraj kesichka darmflora plus,koja kazhuvate deka ne pomognala vekje 4 den,treba pred da se pravi mikrobioloshko ispituvanje,da napravite edna krvna slika,za da vidime dali e vo prashanje virusen infekt,koj se lechi ne za 4 dena,tuku malku podolgo so probiotici,antiinfektivi ili mozhebi duri i antibiotik za da sprechime superinfekcija od bakteriska priroda ,na respiratoren sistem...Dali pokraj bojata na stolicata ima nekojh drug simptom,kako plach,pokachena temperatura,poslab apetit..Ako iskluchime virusen ili bakteriski infekt mozhe da se pravi mikrobioloshka analiza kako davanje na primerok od stolica vo mikrobiologija kon odredeni paraziti i celofanski bris ...Sakam odgovoro po odnos na vrednostite od krvnata slika ... Pocituvana Doktorke, Krvna slika imame napraveno pred edna nedela,tokmu tie denovi koga pocna da se pojavuva ovaa promena na boja na izmetot,no na krvnata slika nemase nisto simptomaticno.Vcera bev da pobaram mikrobiolosko ispituvanje,pa se dogovorivme utre da odnesam primerok od izmetot kaj nea,a potoa da odluci sto da se pravi ponatamu.Inaku deteto nema nikakvi promeni vo odnesuvanjeto,nema zacestena stolica,nema znaci na nekakva bolka vo stomakot,nema temperatura,vesel si e....Ke ve izvestam za site idni cekori za da dobijam sovet od Vas. Blagodaram, Pozdrav Pochituvana, Bash bi sakala da go znam rezultatot ,ako i toj e negativen, sakam da se napravat ispituvanja za mozhna zholtica iako Vie kazhuvate deka si e vesel,sepak mislam deka podolgo vreme treba da e so nekoj pro i prebiotik ..pozz i se chitkame ... Pocituvana Doktorke, Krvnata slika nema nisto simtomaticno,leukocitite se dosta mirni(kako sto mi kaza pedijatarot),a rezultatite se kaj nea i zatoa nemozam da vi gi prosledam detalno.Taa istotaka pomisli na zoltica,no koga go vide deteto so bistri oci,crveno vo liceto,ja otfrli taa moznost.Sega veke bojata na izmetot se promeni,no dosta vlijae na toa sirupot FLORADIKS za reguliranje na zelezoto,no i po izvrsen uvid na stolicata od strana na doktorkata,taa smeta deka se e vo red,samo sto rece deka moze da popie DARMAFLORA uste nekoj den.Sto mislite vie,dali treba da prodolzam seuste so DARMAFLORA koj mislam deka e probiotik i koj prebiotik mi go preporacuvate?Momentalno go prekinav i probiotikot,no neznam dali trebase.Jas sakav mikrobiolosko ispituvanje za sigurnost,no taa rece deka ne treba.Vase mislenje? Pozdrav i Vi blagodaram za sovetite Pochituvana, Shtom se mirni leukocitite koi sepak ni ukazhuvaat na nekoj infekt, a i po razgleduvanjeto na stolicata od Vashiot Pedijatar ,jas se slozhuvam pijte slobodno kesichki darmflora ,da recheme ushte edna sedmica , i videte kako kje se odnesuva...Dali ima podobruvanje ,ako nema podobruvanje slobodno mozheme da premineme na kesichki NORMIA koi istotaka se probiotik za reguliranje na crevna flora ednash dnevno ....A ,ako ima podobruvanje ,darmflorata e odlichen probiotik ...Kompletno se slozhuvam so Vashiot Pedijatar ...Samo izvesteteme za stolicata od sincheto ... .pozz i sekoe dobro ... Pocituvana Doktorke, Uste ednas Vi blagodaram za sovetot i da Vi kazam deka stolicata se normalizira so Darmaflorata i sega se e vo red. Pozdrav i blagodaram uste ednas Pochituvana, Mnogu mi e milo koga chitam vakvi odgovori ... Jas se gordeam so uspehot na moite roditeli ...
|