elenak
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak Почитувана докторке, ги следам вашите совети и се восхитувам на вашата стручност. Па во недостаток на квалитетен педијатар во нашиов град морам да побарам Ваше мислење и да Ви одземам малку време. Ќерка ми во четвртокот поручек стана од спиење со температура. Беше околу 38 (не многу) но бидејќи ни беше прв пат во овие 11,5 месеци не можев да ја гледам така малаксана и зацрвенета во обравчињата и и дадов Далерон сирупче. Т не се симна па ја однесовме кај матичната, која не можеше убаво да и го види грлото ама рече дека демек видела гној Без да биде сигурна во тоа ни препиша сируп Оспен и ми рече да ја однесам утредента. Мислам дека ни даде многу јак антибиотик ама јас како неискусна мајка потрчав да го купам и одма почнав да и давам. Утредента се испостави дека нема гној, само многу црвено грло. Тоа што ме загрижи е дека детево ми се смени 100% после ова. Три дена мака мачиме со заспивање, не шета по 3 саати во раните утрински часови и секој мој обид за заспивање е кошмар и за неа и за мене. Дури и откако ќе заспие се буди со плачење и тоа трае цела ноќ, кенкање,плачење, лулање, шетање. Помислив дека можеби се работи за вадење заби, но имаме комплет единици и двојки и ваква мака немавме со нивното излегување. Гледам дека четворките и се познаваат ама забче на излегување има набрекнато,тврдо непце, па пред да пукне проѕирно а ова не изгледа така. Единствено што ми преостанува да мислам е дека има некаква реакција на антибиотикот, дали е тоа можно? Да напоменам и дека има намален апетит, не знам на што се должи и тоа. Ви благодарам. Поздрав Pochituvana, 1.toa shto mi kazhuvate deka deteto kemka,plache i gledate deka chetvorkite se poznavaat ,a ne se izlezeni nemora da chekate da se nabreknat ( mozhe ushte sega da chuvstvuva bolka)..Jas bi vi rekla da zemete Sol.Dentinox so koj kje go premachkuvate nepceto,tamu kaj shto se ochekuva izlez na zapche i do 4 pati dnevno.... 2.Bidejkji se raboti za mnogu crveno grlo,deteto sekako deka prvite dva tri dena kje odbiva da jade ( osobeno cvrsta hrana),znachi ima mnogu bolka, a okolu sirupcheto vashiot pedijatar voopshto ne zgreshil ( Vi dal prekrasen bezazlen preparat koj go davame kaj takvo crveno grlo) Znachi bez zagrizhuvanje i ochajuvanje sirupot e najmalku toksichen od bilo koj drug na pazarot i slobodno da go davate minimum 7 dena..Sostojbata kje se reshi,bez grizhi...Tochno,deteto e smeneto,ima infekt i ne mozhe da ima ista aktvinost kako dosega i ist apetit...Ama toa kje trae dodeka ne se sredi sostojbata so grloto...Posle toa vie kje go imate istoto dete...Znachi bez paniki i grizhi....Golem pozz do vas i sekoe dobro ... Vi blagodaram mnogu doktorke,pomisliv deka mozebi antibiotikot i predizvikuva voznemirenost zosto nekako se poklopuvaa rabotite.Samo sto ke I dadev sirup pocnuvaa epizodite na placenje I nesonica.Ako ne Vi e problem samo uste da mi kazete kolkava e preporacanata doza od sirupot,bidejki d-r ni rece 4 ml,vo apteka se zacudija i ni rekoa deka e dovolno 2,5 ml a na upatstvoto pisuva 1,25 ml.Znaci imame 11,5eseci,8 kg i pieme na 8 casa normalno po 4 ml kako sto ni kaza d-rkata ama zbuneta sum.Blagodaram uste ednas.
< Поракaта ја уредил elenak -- 10.12.2012 12:10:46 >