Dr.BiljanaSpirkoska
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: miana Добар Ви ден почитувана Докторке... Јас повторно на оваа тема,повтоно на тема сипаници,но сега со едно друго прашање. Денес моето помало дете, кое за 10 тина дена ке полни 2 години, исфрли сипаници,како што и очекував после сипаниците од нејзината постара сестра. Моето прашање е следново : дали сопанициве кои ги исфрли за прв пат денес, ке бидат заразни за 10 тина дена кога на моето девојче му е роденден а и наша кукна слава. Ме интересира како да реагирам со гостите кои што треба да дојдат? Дали да кажам дека опасноста е помината или пак постои ризик некој да ги префати истите со оглед на тоа дека треба да дојдат трудници и мали деца ? Колку време се заразни сипаниците ? Ви благодарам од срце Докторке ! Поздрав и имајте убав викенд Pochituvana, Zaraznosta od Varicella e do onoj moment dodeka ne izleze i poslednata promena na teloto, kako meurche,znachi ste zarazni,no toa ne bi trebalo da e problem za malite deca,koi istotaka e dobro da gi prelezhat na pomala vozrast,no vnimavajte kaj trudnicata,kaj nea ne e dobro da se zarazi so virusot pred 3 mesec od bremenost i posledni dve do tri nedeli od bremenosta ,mislam na kraj na bremenost ,9 mesec,koga kje se rodi bebcheto so sipanica...Ako majkata ima prelezhano sipanica togash e toa drugo,imunitetot mu go prenesuva pasivno i na plodot...Znachi zakluchok: SIPANICATA E ZARAZNA DODEKA IZLEGUVAAT MEURCHINJATA PO TELOTO NA DETETO.DO TOGASH IMA MOZHNOST OD ZARAZUVANJE SO VIRUSOT NA VARICELLA ...Pozz i sekoe dobro... Почитувана докторке,малово дете многу се осипа..Ова ми е премногу чудно, до сега не сум видела вакво нешто. Премногу е нервозна, цело лице е осипано,се ја чеша,не трпи да се мачка со пудра,се повратија оние напади на бес ( тантруми ) страв ме фака. Устата и е полна со сипаници ,незнам што да правам. Еве една слика од прилика да видите како изгледа лицето на моето дете Pochituvana, Za polesno da go prebrodi infektot od Varicella,najdobro e da pojdite vo nekoja galenska laboratorija i da vi napravat techna pudra so povekje anestesin so cel da namali cheshanjeto..A besot koj go kazhuvate nekako mi odgovara so sotojbata...Inaku kaj nekoi deca e mn zastapen ovoj ispi,nema mesto od teloto koj ne e isipan.,a nekoi pak se so mn malku isip i poteshko se razgranichuvaat od alergiska reakcija ...Ili ako ste vo mozhnost kupete Cytelium sprej,koj se korsiti za pobrzo zasushuvanje na promenite...Ne se grizhete premnogu,ova e minliva i kratkotrajna situacija koja kje se sredi,samo treba malku povekje trepenie ... Pozz i sekoe dobro...
(Одговор на членот miana)
|