mis. -> RE: Хемороиди (2.11.2009 14:55:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: nenicka незнам како да ви кажам, еве сега сум 3 ипол месеци после пораѓај но до сега немав никакви болки . еве овие десетина дена како што идам во веце ми се случило само три пати , имам тврда столица ама навистина тврда и голема толку што не сум видела поголема , имам такви болки што ме тераат до лудило а морам да одам како да се порагам да давам напон но верувале или не, немав такав болка тогаш кога се пораѓав а освен големата болка ми протекува и крв по малку , за јадење јадам и чорви и тврдо како и секогаш ме боли до плачеѓе .незнам што да правам да пијам зошто и ја дојам вемолам кажетеми а на лекар не сакам да помислам ИЗВОРНА ПОРАКА: nenicka додека на стол или да легнам немозам од болка како да ме боцка нешто само да одам и тогаш се смирува болката и ке помине ама кога ке ме фати пак ке морам тогаш да одам . сакав да ви кажам дека тврдата столица што ја имам има голем радиус т.с. малце помало од обично цд а долго колку една рака од рамо до прсти ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца леле Ненничка и мене неколку пати ова ми се случи откако се породив[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] сега секое одење во вц ми е со страв. Затоа почнав да избегнувам твдра храна, јадам секој ден супа, манџи обавезно и многу овошје, ама пак еве пред некој ден истото. НЕ знам зошто вака[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ИЗВОРНА ПОРАКА: nenicka сакав да во кажам да ви се извинам за изразиве ама иако ми беше срам морав да ви кажам тука ја имав и подршката од свекрвами ИЗВОРНА ПОРАКА: mami да ви честитам и на двете- најверојатно се работи за хемороиди...избегнувајте цврста храна, пијте мноооооогу течности, јаболки се препорачливи, по секое одење во вц убаво измијте го тој дел со млака вода и намачкајте дебел слој на јекодерм- јас мачкав и пред да одам во вц за полесно да помине...ве разбирам целосно како ви е, јас со страв одев во вц, ама после една недела ваков третман се среди ИЗВОРНА ПОРАКА: sunchips Probiotici, mnogu jogurt so aktivni bakterii, a od ovosje sum cula deka pomaga kivi, isto i pcenka. Koga e itna rabotata nekoj laksativ. Jas 2 meseca po poroduvanjeto piev omeknuvac na stolica sekoj den, duri ni toa ne pomagase. ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol Mami da ne si greska nesto jekkoderm e za izgorenici ИЗВОРНА ПОРАКА: mami не сум грешка...и не е само за изгореници, јас Лука до 9 месеци го мачкав само со јекодерм на газето бидејќи ми се вцрвува од сите витамински креми, освен онаа на Бекутан, па сега сме на неа. А до 2 месеци го мачкав цел со јекодерм, така ми кажаа од Чаир... а за хемороидите, помага, пробав... ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA nenicka ti sigurno imas hemoroidi koi duri sega se aktivirale.e sega mozes vo apteka da pobaras mast protiv hemoroidi no pobaraj mast i za vnatresno i za nadvoresni hemoroidi. ИЗВОРНА ПОРАКА: anica не сум грешка...и не е само за изгореници, јас Лука до 9 месеци го мачкав само со јекодерм на газето бидејќи ми се вцрвува од сите витамински креми, освен онаа на Бекутан, па сега сме на неа. А до 2 месеци го мачкав цел со јекодерм, така ми кажаа од Чаир... а за хемороидите, помага, пробав... мами ние до 7 месеци користеме јекодерм не само за газето туку за целото тело, после бањање, па преминавме на витаминската крема на Бекутан ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz nemora da znaci deka se hemorodi. Znam deka za tvrda stolica e dobro da se jadat suvi slivi, ili kompot od niv a isto e dobar caj od sena ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29 ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz nemora da znaci deka se hemorodi. Znam deka za tvrda stolica e dobro da se jadat suvi slivi, ili kompot od niv a isto e dobar caj od sena потпис... лелел голем проблем си имала,па ти како да се породуваш секој пат кога одиш во вц.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] јас таков проблем не сум имала..пробај со суви сливи,ке се среди ,ке видиш! ИЗВОРНА ПОРАКА: mami според она што го пишала неничка, дека ја боли кога сака да седне и тече крв, јас мислам дека се работи за хемороиди, најубаво да пробаш ти со средства за омекнување на столицата-суви сливи, компоти и незнам таму што имаше уште, и ако не се среди да одиш на лекар да те видат...а во меѓувреме мачкај јекодерм, не ти штети, може само да ти помогне ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25 Сувите сливи помагаат најдобро кога се вовид на компот. Исто така и компот од кајсии. И многу многу течности - супи, чаеви и сл. И движење, никако подолго седење. ИЗВОРНА ПОРАКА: nenicka фала ви ке ви кажам ако момине
|
|
|
|