RE: Сакаме две црти!!! - III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Заедничка надеж

Порака

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (18.1.2013 1:10:23)

Melanija Дај Боже да е тоа што го чекам веќе скоро 2 години!!

Cvekelencule, има повеќе видови на цисти. И јас имам цисти и тоа не 2 - туку еден куп се но моите се водени, имам и на двата јајника. Ми се појавуваат после секој циклус, а во текот на цуклусот ми пукаат, и така секој месец. Водените цисти не се опасни. А за другите видови навистина незнам. те [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Cvekelencule -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (18.1.2013 1:17:38)

Anne^ Е јас досега не сум имала ваков проблем ама си викам ке ми пукнат
па ќе нема потреба да примам терапија важно не е нешто страшно поздрав до тебе
и свети Јован на сите да ви даде по едно бебуле а може и две ако не сте знаеле ,тој е заштник за жените што не можат да останат бремени и за малите дечина е заштитник ,затоа молете му се него ,Мојата поголема ќерка се вика Јована и го носи неговото име долга и широка е мојата приказна ама со уба [sm=smiley32.gif]крај [sm=smiley32.gif]

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (18.1.2013 1:35:38)

Дај Боже да ти пукнат без терапија.

А за ова за св.Јован навистина не знаев[sm=bravo.gif] фалати за информацијата! Дај боже на сите да им помогне да си дочекаат [sm=duda.gif] што побрзо!! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Marionkaa -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 14:53:12)

Zdravo na site:) Jas sum nov celen na forumot kako prvo sakam da im cestitam na idnite mamicki a da im dadam podrska na site sto se obiduvat da dobijat detence.Imam edno prasanje.Mi kasni okolu 5dena pred 2 dena napraviv test za bremenost i mi izleze pozitiven ama vtorata linija bese mnogu bleda edvaj se gledase deneska pak naprraviv tast mi izleze negativen i nz sto da pravam neznam dali ima ili nema :S

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 14:58:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Marionkaa

Zdravo na site:) Jas sum nov celen na forumot kako prvo sakam da im cestitam na idnite mamicki a da im dadam podrska na site sto se obiduvat da dobijat detence.Imam edno prasanje.Mi kasni okolu 5dena pred 2 dena napraviv test za bremenost i mi izleze pozitiven ama vtorata linija bese mnogu bleda edvaj se gledase deneska pak naprraviv tast mi izleze negativen i nz sto da pravam neznam dali ima ili nema :S

po ova bledda crtka posle nema crta mi izgleda kako bebe da imas hehehe, odi preku krv proveri se beta napravi toa
100% kazuva da ili ne.

Marionkaa -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 17:43:23)

Daj boze da ima bebe :)) Mnogu e cudno sto prvo mi se pojavi pozitiven posle 2 dena negativen :S

AnnaMolly RR -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 18:16:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: zansen

Okolu edna godina se obiduvam da zabrmemenam no bezuspesno me interesira od kade treba da pocnam da pocnam so ispituvanje vasi iskustva itn inaku pred 2 god sum pravena konizacija pravam redovni kontroli i se ok ve molam za odgovor poozzzz[sm=duda.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

Najprvo ispitaj si hormoni na 3 den ( LH, FSH, Estradiol, Prolaktin, Testosteron, i dr), potoa napravi se pap test, proveri dali imas hlamidija, kandida, i dr. Soprugot neka napravi spermogram i spermokultura, ama da imate 3-4 dena apstinencija. I ako maticniot ti rece napravi si HSG da vidis dali ti se proodni kanalite. Mislam deka ovie se najosnovnite ispituvanja sto treba da se napravat.
Pozz

kikicka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 18:39:25)

Ајдее Anne и Нивеа да се пријават со точни резултатииии не не држете во неизвесност!

zansen -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 20:44:17)

Pap test pravam redovno na sekoi 4 meseci na posledniot pap ima benigni kletocni promeni hpv nema dosega imam praveno vginalen briz se e vo red a moze da odam sledniot mesec da ispitam hormoni pa posle hsg pozzzz

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 23:15:36)

Kikicka јас треба утре да добијам, се надевам дека нема дојде вештицата :-) само ме ствиа во мисла градиве, синојка имав мали болки а денес не ме болат... сепак јас би рекла како господ никој не е, никој не може против негова воља! што е наше ќе си дојде :-) ве гушкаммм

kikicka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 23:17:33)

[sm=bravo.gif]бНема вештица бреееее утре , забегала по патот таа дури догодина ќе дојде[sm=smiley1.gif] Ич не ја мисли.

Cvekelencule -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 23:25:05)

Anne
А да ми ја пратиш , мене ич нема да ти се налутам јас таква вештерка очекувам ама никако да дојди
Ајде убав ден е утре со убави вести да ни се пофалиш поздрав

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 23:27:30)

Дај боже, и онака не е пожелна госпожата [sm=smiley36.gif] :D и не само кај мене дај боже кај сите да си го утне патот :) :) :)

cvekelencule дај ми твоја адреса чим е таква работата :) веднаш ќе ти ја пратам :D хехехе

Cvekelencule -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (19.1.2013 23:49:03)

[sm=smiley36.gif] Одма само да ти се исполни најубавата желба тебе и на сите кој што очекуваат [sm=rozaCrtici.gif][sm=modriCrtici.gif]

Juki3 -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 0:32:52)

Deneska napraviv test i bese pozitiven[sm=rozacrtici.gif]
mnogu sum srekjna i im posakuvam na site sto cekaat[sm=rozacrtici.gif] da im se ispolni zelbata
Mene deneska mi se ispolni po tret pat[sm=bravo.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 1:40:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Juki3

mnogu sum srekjna i im posakuvam na site sto cekaat[sm=rozacrtici.gif] da im se ispolni zelbata

so srekja neka ti e daj boze
zivo zdravo da go iznosis i rodis i gospod da ti go cuva:):) a prirodno zatrudne ili? ako ne e tajna

kikicka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 9:10:12)

Честитки Јуки13 на новата бременост [sm=bravo.gif][sm=nosecka.gif]
Трета среќичка како викаат:)
ИЗВОРНА ПОРАКА: Juki3

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 14:25:21)

Честитки и од мене, имај си убава и лесна бременост :-*

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 14:42:57)

anne ima nesto novo kaj tebe ???

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 16:35:04)

Не срце, уште ништо нема :-)

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 16:39:22)

ajde daj boze da ima kaj site
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anne^

Не срце, уште ништо нема :-)

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 16:53:20)

Амин Боже!

Juki3 -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.1.2013 23:51:17)

Blagodaram od srce i daj boze site sto cekaat da se izraduvaat kako mene
inaku da prirodno zatrudnev

gina -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.1.2013 0:54:53)

Juki3 cestitki imaj ubava i lesna bremenost[sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif]

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.1.2013 11:35:21)

Ах,девојки јас длабоко се извинувам што вака закаснив со информациите!
Ептен заглавив,требаше во средата да проверам преку крв,но Вторникот вечерта ме фати некој вирус,повраќање,кашлање,главоболки,вртоглавици,право в болница,таму бев до вчера и прокрварев и така се се заврши [sm=zmeden.gif] и денес си имам [sm=hudicek1.gif] и нормално пишете ме за нареден месец за 20 фебруари . Просто не било мое!Не ми било судено!Да сме живи и здрави сите...
јуки3 честитки за бременоста,со лесно да ти е!

Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>