Fiao
|
Ахаааа, не, ја разбрав дека мислиш дека не е од Скопје, некако така го разбрав твојот пост, а како и да е форум е сепак не е некој официјален говор, мене апсолутно воопшто не ми смета што некој се изразува на каков и да е дијалект, чак што кикичка ми е особено слатка и симпатична поради тоа, а андрианче бидејќи ја познавам и лично мислам дека зборува прилично литературно, ама кога сака, а тие изрази и се онака повеќе како на шала. И околу дијалектите, не мислам дека скопскиот е литературен и дека нема дијалект, но сметам дека е многу близок до литературниот. ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao RR Андрианче е од Скопје и не зборува на дијалект, а и не сум приметила кај неа некои граматички грешки... За капина се согласувам, а и кикичка сирота „одпадот“ коа пишува и зборовите имаат различно значење ахахахах ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak Најнелитературен пишувач форумџија: Андрианче, Сноувајт, кикичка Се надевам ќе нема лутење Толку од мене ако ми текне уште некој/нешто ќе допишам. Не се лутам, ама најнелитературен или најлитературен мислеше? Зашто мислам дека и јас и Андрианче сме литературни, јас по стопати го препрочитувам постот пред да го испратам, а и кај Андрианче немам забележано некои граматички или литературни грешки Не се приметува баш ама ете мене ми боде очи Мислев на пишување на дијалект (значи не литературно). И да не знае некој од кај сте постовите ве откриваат Ама нема врска интересно ми е тоа и симпатично Еве и капина би ја вброила во оваа категорија, претходно ја немав приметено ама еден нејзин збор ме насмеа денес ,,таптисала,, А зошто помисли дека не знам од каде е Андрианче? Или можеби скопски = литературно? Има во нејзините постови зборови како ,,муж ми,, или ,,искачање,, ете затоа ја спомнав,а ако не сум во право слободно уредете го мојот прв пост на оваа тема и избришете ја Андрианче.
|