Ring -> RE: Проблем со црвено газе (27.4.2012 12:51:45)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: lina8 lele pomagajte na kerkiceto moe mu se potpare gazeto prvo imase mozolcinja crveni pa sega celo crveno potpareno, od pelenite so mu gi smenav............daipers..........so da mu klavam da mu pomini lele zagreota e mu prskam sprej djindjira ama eve veke 3 den nema podobruvanje, pa duri i na dundeto mu se napraj :(((((( lina8 i nie go imavme istiot problem...prvo mozolcinja , pa posle celoto crveno i se napravi i bese mnogu suvo gazeto..pedijatarot mi rece da ja mackam so kanesten, no samo mozolcinjata se povlekoa a crveniloto ostana , smeniv i drugi peleni, zemavme pampers ama nemase podobruvanje... na kraj zemav detska vitaminskla krema so peru balsam na galafarm i so nea ja mackav na sekoja promena na pelena , ja miev samo so mlaka voda posle sekoja promena na peleni, vlazni maramaci ne koristev za da ne ja iritiram dopolnitelno, navecer koga se budese za cicanje i menuvav peleni i ja miev..za dva dena ni sredi gazeto[sm=smiley14.gif] znaci , samo mienje so voda i so taa krema i menuvanje na peleni na 2 casa posle edna nedela povtorno pocnav so vlazni maramiri becutan i pak pocna da i se vcrvuvaa gazeto i gi smeniv so canbebe vlazni maramici i sega sme dobri , koristime i pavloviceva ... malku mi e dolg postot , ama ubavo da objasnam [sm=smiley14.gif][sm=smiley14.gif]... probaj so detska vitaminska krema so peru balsam ...ja ima vo zegin i evtina e okolu 60 denari [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|