|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
9.4.2013 14:50:30   
dezdemona
Zdravo na site koi ste vo postapka za Ifv i onie koi gi cekaat user posted image ,
neznam dali e ovde mestoto da prasam dali nekoja rr bi donirala JK edna drugarka moja saka da pravi a nema Jk.
Ako nekoj od vas bi sakala da i pomogne da i se ostvari najgolemata zelba neka mi pise vo privatna poraka mnogu bi vi bila blagodarna.
pozdravce

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1101
9.4.2013 16:28:24   
beblak
Devojki dragi
Od 6 jajcekletki 5 se zreli.user posted image user posted image
Super se osekam.
Ostanuva da vidime koga ke e embriotransferot.
Do togas ke ve sledam vas.
Doma sum I lezam do pred malku spiev.
Kolachence kako pomina?
Da si gi vidis user posted image za dve nedeli!!!
Ve guskam siteuser posted image user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1102
10.4.2013 0:22:45   
Kolachence
Beblak user posted image user posted image user posted image

Mene mi prefrlija 2 embrioncinja! Ne ostanaa za zamrznuvanje, ama i onaka jas bliznaci cekam ovoj pat user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот beblak)
Непосредна врска до пораките: 1103
10.4.2013 10:15:58   
cacim
beblak odlicno user posted image user posted image so sreka na transferot...

kolachence sega odmaraj i uzivaj zaedno so tvoite bliznacinja,pa za dve nedeli da se raduvame na user posted image

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 1104
10.4.2013 10:54:27   
butterfly 00
Zdravo devojki, jas posle tri neuspesni inseminacii se prefrlam na ovaa tema. Pocnavme da gi pravime site testovi za in vitro. Utre treba da gi pravime markerite za hiv i hepatit, dali tie se pravat na gladno ili treba da imas jadeno ? Spermokultura i site ostanati testovi. Vo ponedelnik sme na pregled kaj doktorot ke pravime in vitro na spontan ciklus pa me interesira postapkata, dali e bolna, se pravi so anestezija ili bez? Ke moze li da mi pisete nesto bi sakala da znam so sto ke se soocuvame. Na site onie koi se vo proces im posakuvam uspesni in vitra, pa i na nas i se nadevam deka ova ke bide posledno, deka ke uspeeme :-)

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1105
10.4.2013 12:19:31   
koki12
Zdravo na site!Kolachense i Beblak vi posakuvam mnogu sreka i daj boze da uspeete ovoj pat.Cacim kako si ti kako se osekas,dali ti preporacaa da lezis po doma ili mozes da odis na rabota?
Baterfly 00 dobredojde.Vo vrska so markerite mozes da gi pravis i najadena toa nisto ne smeta.Vo vrska so spontaniot ciklus e isto kako normalnoto IVF ne boli voopsto ne se plasi samo opusteno i ti posakuvam uspeh!

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1106
10.4.2013 12:50:04   
Melanija RR
butterfly 00 тема за ифв во природен циклус има ТУКА но и овде може да ти пише некој совет.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 1107
10.4.2013 20:34:20   
trust
kolachence I beblak vi posakuvam mnogu sreka, eve I jas pocnav so podgotovkite od denes, prvo mi rece doktorot ke pocnam so kontraceptivni apcinja, utre ke se dogovorime podetalno a I mi spomena da zemam folna kiselina no ne mi kaza koja I od kolku miligrama? ako nekoj znae neka mi pise???

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1108
10.4.2013 20:42:35   
Lina*
Trust so sreka pocetokot na terapijata a za folnata jas pijav TIFOL od krka od 0,4mg.Aptekarkata mi gi preporaca ovie a imase mislam i od alkaloid no od krka bile podobri.
Kolachence uzivaj mila sega,opusteno i dajboze da ne izraduvas so user posted image user posted image

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 1109
10.4.2013 20:54:56   
trust
ti blagodaram Lina za odgovorot jas kupiv od Alkaloid zaso vo Zegin tie mi gi preporacaa pa odkako ke gi ispijam ovie ke kupam Tifol na krka, jas denes zavrsiv so site ispituvanja utre imam pregled I pocnuvameeeeeeee , se nadevam ke pominam so lesno I sve ke bide ok , doktorot mi rece samo pozitivno I ne misli na nisto loso pa ke se potrudam da ne mislamuser posted image

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 1110
10.4.2013 21:24:20   
Lina*
Imam zaprimeteno ili mene taka mi se cini ama vo Zegin gi forsiraat lekovite na Alkaloid,no Trust ne e nisto strasno najbitno e da se 0,4mg taa doza e za trudnici.Kontraceptivi kakvi ke pijas????obicno jasmin prepisuvaat,tebe sto ti kazaa???

Непосредна врска до пораките: 1111
10.4.2013 22:32:02   
trust
Lina seuste neznam utre ke mi kaze doktorot pa ke ti pisam

Непосредна врска до пораките: 1112
11.4.2013 8:19:33   
gina
kolachence user posted image user posted image user posted image uzivaj sega i ti posakuvam pozitiven test so user posted image user posted image

beblak i tebe duso ti posakuvam da imas uspesen transfer user posted image user posted image user posted image

trust i baterfly i na vas srekno so podgotovkite za ivf

Непосредна врска до пораките: 1113
11.4.2013 9:19:20   
bubble
Mene na poslednoto ivf mi kazaa da zemam od 5mg folna kis... Najdobro e da si go prashash doktorot... Pozdr I vi posakuvam uspeshna postapkata

Непосредна врска до пораките: 1114
11.4.2013 9:57:49   
Kolachence
Fala vi milicki na site!
Trust ti posakuvam sreka! Neka ova in vitro te dovede do bebce/bebcinja.

Cacim i Lina* moze li da mi kazete do koga go pievte estrofemot (estradiol)? Se pie samo do 14 den ili i potoa, ako se potvrdi bremenost? Falaaa :)

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1115
11.4.2013 10:43:20   
cacim
Kolachence jas go pief estrofemot i odkako se potvrdi bremenost preku krv, mislam deka uste skoro 2nedeli ama so konsultacija so d-r,a aspirinot i Crinone gelot gi koristam seuste,kako ke kaze d-r taka, slusaj go on najdobro znae....

Koki12 jas se uste sum doma, na bolovanje sum, d-r mi rece poveke da odmaram, a jas da ti kazam ne osekam nisto, samo sto gradite me bolat i mi se podueni,pa zdravje ke vidime na narednata kontrola...

na site sto ste vo postapka vi posakuvam uspeh.

Непосредна врска до пораките: 1116
11.4.2013 14:07:33   
Lina*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kolachence

Cacim i Lina* moze li da mi kazete do koga go pievte estrofemot (estradiol)? Se pie samo do 14 den ili i potoa, ako se potvrdi bremenost? Falaaa :)

Jas za estradiolot pijav cyclo proginova samo belite tabletki,po 3 pati na den,znaci vkupno 6mg dnevno.Gi pijav se do 9 nedela a mislam deka edna prijatelka gi pijase do 12 nedela isto taka i utrogestanot do 12 nedela.

Непосредна врска до пораките: 1117
11.4.2013 14:40:40   
Kolachence
Ok. Fala vi srcki na odgovorite! user posted image

Непосредна врска до пораките: 1118
11.4.2013 14:49:31   
Melanija RR
beblak како си ,кога трансвер?user posted image
Kolachence user posted image до тебе и кога ќе правиш тестuser posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНО user posted image user posted image user posted image

13.03. -Kolachence -почеток со терапија
beblak

==========================
04.04. Kolachence -пункција
09.04. beblak -пункција

09.04. Kolachence -ЕТ
12.04. beblak -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

23.04. -Kolachence -тест
26.04. -beblak -тест

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Nivea user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image cacimuser posted image bebus1 user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 13.4.2013 15:06:16 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1119
11.4.2013 18:10:28   
beblak
Gina fala ti mnogu fala vi na site za bezrezervnoto zalaganje
I zelbite da uspeeme user posted image
Utre e transferot od 5 jajcekletki 4 se oplodeni do vcera bea 3 denes 4.
Mnogu sum vozbudena nemozam da vi opisam.
Kolachence uzivaj I odmaraj.
Ve guskam site I tie sto se postapka srekno a tie sto ocekuvaat da si gi vidat
user posted image
Neka e plodna ovaa godina.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1120
11.4.2013 18:34:42   
Kolachence
Beblak user posted image user posted image user posted image so lesno utre na ET!

Inaku test za dve nedeli od ET, na 23 treba da napravam. Tik-tak user posted image

Непосредна врска до пораките: 1121
11.4.2013 22:37:51   
trust
ajde devojki mnogu sreka sve neka bide so ubavo I za kolachence I za beblak za site nas koi go odime ovoj tezok I macen pat, eve jas od vecerva pocnuvam so Jasmin kontraceptivnite , dolg e patot koj sto ke go odam ali za edno ili dve user posted image user posted image user posted image user posted image sve vredi da se napraviuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1122
12.4.2013 22:37:13   
beblak
Devojki kako ste?
Kolachence ubavo pominav na ET fala ti za zelbata I na site sto mi posakavte.
Samo so ubavo da vi se vrakauser posted image
Mi vratija 3 .
Sega lezam uzivam I ke go pominam vremeto so citanje knigi.
Kazete sto jadete dajte nekoj sovet dobredojden ke e
user posted image
I za dve nedeli da gi vidam user posted image
I site vie sto cekateuser posted image user posted image user posted image
Ve guskam site imajte ubav vikend.
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1123
12.4.2013 22:57:11   
trust
beblak ti posakuvam mnoguuuuuuuuuuu sreka daj boze site tri embrioncinja da bidat tri user posted image user posted image user posted image sega uzivaj citaj relaksiraj se kolku sto ke uspees a za ishranata ne sum mnogu zapoznaena samo procitav skoru deka kafeto I cigarite ne bilo dobro da se konsumiraat za vreme na invitroto, gospod neka e so tebe da ne izraduvas za 14 dena

Непосредна врска до пораките: 1124
13.4.2013 14:44:26   
bubble
Ishranata normalna... Samo ke vnimavash da ne jadesh mnogu mrsno I przeno...povekje variva I lesna hrana...toa e za da ne te fati zapek bidejki povekje vreme ke si odmarash...a mrsnata hrana se izbegnuva za estradiolot da Ima podobra rezorbcija od organizmot...ve pozdravuvam I vi posakuvam uspeshna postapka

Непосредна врска до пораките: 1125
Страница:   <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali mislite deka brzata hrana e stetna?

Da (50%)

Ne (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!