|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
10.5.2013 8:01:52   
bubble
So srekja trust... Ajde neka bide ova zatishje pred bura od trudnici I bebinja :))) I jas ne osekjav nikakvi promeni od suprefaktot...si prodolzuvash se normalno da si pravish... I normalno izbegnuvaj nervozi :))) te pozdravuvam

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1226
10.5.2013 11:36:17   
trust
vi blagodaram na site za podrskata se trudam kolku sto mozam da bidam po relaksirana nekogas uspeva no nekogas sum katasrofa bas ni e tezok patot koj go odime no znam deka Gospod ne stava na vakvi maki za da bideme izdrzlivi I na kraj ke si dobieme nagrada user posted image user posted image

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1227
10.5.2013 17:17:39   
taci14
Dragi rr eve me i mene na raport jas do vcera primav suprefakt 0,7 i nemav nekoi simptomi bev na kontrola se e vo red i od denes pocnav so suprefakt o.3 i fostimon 3 od 150 toa bilo kako 6 fostimoni ama vo 3 ampuli mnogu golema terapijava ama ke vidime sto ke bide .Trust srekno so terapija i se nadevame na uspeh.

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 1228
12.5.2013 13:23:53   
skopjance
Здраво мои РР сакам на сите што се во процедура на ИВФ да им пожелам user posted image user posted image

Ме интересира дали некој од вас успеал или слушнал за некој кој имал непроодни канали и успеал да ги отпуши. Моментално одам кај една жена и ми вели дека со нејзина помош и со пареа ке успеам едниот канал да го отпушам затоа што би делумно и од пралада запушен а за другиот не е сигурна.

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 1229
12.5.2013 16:16:03   
kapina
Sakamda prasamdali nekoja od vas imapraveno icsi preku fondot ikolku ja cinelo sevkupno prasuvam bidejki nie kemorada praveme. Icsi

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1230
12.5.2013 16:21:58   
bubble
6000 den e participacijata I ako imash nekoja terapija plus od toa shto priznava fondot se doplakja. Posledniot pat mislam deka doplativ okolu 3000 den ne se sekjavam bash dobro. Se zavisi od pacient do pacient. Zavisi kolku ke treba stimulacija
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Sakamda prasamdali nekoja od vas imapraveno icsi preku fondot ikolku ja cinelo sevkupno prasuvam bidejki nie kemorada praveme. Icsi

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1231
12.5.2013 19:09:08   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: skopjance

Ме интересира дали некој од вас успеал или слушнал за некој кој имал непроодни канали и успеал да ги отпуши. Моментално одам кај една жена и ми вели дека со нејзина помош и со пареа ке успеам едниот канал да го отпушам затоа што би делумно и од пралада запушен а за другиот не е сигурна.

Ако со лапараскопија се утврди дека каналите не се во целост затворени при самата интервенција се интервенира доколку е возможно и со пропуштање на мастило (стручно незнам) .Кај мене се сметаше дека едниот е целосно не прооден но со лапараскопија се установи и доведе до тоа двата канали да се со проширувања и стеснувања.
Непроодни канали не стануваат проодни, а од што е настаната промената неможе никој да ти каже стручно со сигурност,причините се инфекција, голема настинка, непознати причини.
Секако ако веќе си била на лапараскопија не е на одмет да пробаш и на тие начини но после ќе треба да провериш или преку ХСГ или повторно преку лапараскопија.
Со среќа

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1232
12.5.2013 19:13:05   
trust
skopjance jas nemam iskustvo so zapuseni kanali, no idev I jas kaj edna zena dva pati isto za podignuvanje na matkata pa ito taka me utopluvase pa me masirase I mi zema mnogu pari a nemav nikakov uspeh , jas sum mnogu razorarana od site tie babi sto pecalat na nasata maka , ova e moe licno isklustvo ne mora da znaci deka sum vo pravo, no jas odluciv cvrsto da se drzam do medicinata I doktorive, I od alternativnata medicina , metodot na informdijagnostika nisto drugo ne mi pomogna mi potrosi samo vreme pari I dobiv samo razocaruvanje I nikako ne mozam da svatam kakvi se tie luge koi mozat da pecalat na makata na drugiteuser posted image pozdrav I se nadevam sto I da odlucis ke ti pomogne za bebence

Непосредна врска до пораките: 1233
12.5.2013 19:47:30   
Tajci_pp
Skopjance kako utvrdi deka kanalite ti se neproodni preku HSG ili so laparoskopija dokolku e so laparoskopija i pri toa e utvrdeno deka kanalite se neproodni nikoj nemoze da gi otpusi jas sum istiot slucaj kaj mene na HSG pokaza eden prooden eden neprooden kanal no na laparoskopija se utvrdi deka i dvata se neproodni doktorite vo tri navrati pustile tecnost no jajnicite ne se oboile a pricinata bila trite kiretazi koi sledea posle trite spontani abortusi pa sega doktorite ni predlozija IVF , taka da moj sovet ti e dokolku nemas napraveno laparo da napravis i da ne si go trosis vremeto po tie zeni i babi .

Imam edno prasanje dali nekoj od vas ima praveno IVF preku fondot kaj Tase vo Plodnost i kolku ve kostase imam slusnato deka toj bara povtorni analizi od negovata bolnica dali e visitina ili ne.

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 1234
12.5.2013 20:22:28   
bubble
Ne e vistina, Jas dve ivf pravev kaj dr tashe preku fond I niednash ne mi pobara dopolnitelni ispituvanja od tie shto vekje gi imav pri davanjeto na dokumentite vo fondot.pozdr

(Одговор на членот Tajci_pp)
Непосредна врска до пораките: 1235
13.5.2013 10:27:23   
kate18
Zdravo RR, dali nekoj ovie denovi primal Fostimon,ne mozam da gi najdam, kade gi ima? Taci14 gledam deka ti imas ovie denovi primano,ako mozes da mi odgovoris ili bilo koj drug sto ima info.? Fala vi

Непосредна врска до пораките: 1236
13.5.2013 16:32:09   
bubble
Da proverish vo aptekite VIOLA vo Skopje.pred 2 god koga pravev ivf privatno od tamu gi zedov...pozdr
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate18

Zdravo RR, dali nekoj ovie denovi primal Fostimon,ne mozam da gi najdam, kade gi ima? Taci14 gledam deka ti imas ovie denovi primano,ako mozes da mi odgovoris ili bilo koj drug sto ima info.? Fala vi

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 1237
13.5.2013 17:07:58   
mesecina83
zdravo dragi rr eve nekoj period se otrgnav od forumov ali sekoj den ve sledam i i ve citam ,e vaka jas sum pak vo praga kaj mojot soprug i najgolema i najradosna novost e sto na 27 ovoj mesec ke pocnam so pregledi za ivf ovde vo ceska i toa kaj makedonski doktor koj zivee i raboti ovde gi dadovme site dokumenti i ispituvanja od ivf i zdravje ke pocneme so analizite i mozno i najverojatno ke pravam ovde ivf,sakav so vas da ja spodelam ovaa ubava vest ,ve pozdravuvam mnogu i posakauvam site konecno da uspeeme da imame bebe konecno da ni se ispolni najposakuvanata zelbauser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1238
13.5.2013 20:01:12   
ole2004

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate18

Jas Fostimon pred nesto poveke od edna godina kupuvav vo aptekata vo Sistina.Ti posakuvam uspehuser posted image

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 1239
13.5.2013 20:21:39   
Melanija RR
mesecina83 за убавите вест user posted image
Сигурна сум дека се ќе помине во ред и ќе ги видите вашите user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 1240
13.5.2013 20:24:50   
butterfly 00
Devojki jas ovaa nedela pravam in vitro na spontan siklus pa mi interesira mi dadoa cepcinja indometacin, moze li da mi pisete kako ste gi koristele, mene mi rekoa deka treba da gi stavam pred spienje, tie ne se vaginalni taka ? Koj gi koristel ve molam da mi pisete, golemo thanks.

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 1241
13.5.2013 22:57:46   
taci14
Kate 18 i jas gi barav fostimonot vo site apteki ama nema samo vo aptekata vo sistina

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1242
14.5.2013 8:27:38   
bubble
se stavaat analno.ke go stavish kolku mozesh podlaboko svrtena na strana I ke se stegnesh malku, nekoja minutka,duri da se rastopi vnatre 3-4 minutki. Pozdr :-)

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki jas ovaa nedela pravam in vitro na spontan siklus pa mi interesira mi dadoa cepcinja indometacin, moze li da mi pisete kako ste gi koristele, mene mi rekoa deka treba da gi stavam pred spienje, tie ne se vaginalni taka ? Koj gi koristel ve molam da mi pisete, golemo thanks.

Непосредна врска до пораките: 1243
14.5.2013 20:33:04   
skopjance
Јас открив дека едниот канал ми е запушен со ХЦГ а двтат преку лапараскопија. Сега моментално една година ке паузирам со ИВФ после неколку неуспешни решив да видам дали нешто ке се случи со отпушување. И јас знаев дека ако се запушени е неповратно али се изненадив кога ми рече дека можело да се отпушат. исто така една д-рка од Ремедика за ИВФ ме изненади кога ми кажа дека нејзина пациентка пред неколку месеци се породиа која се премало да добие за да почнат со терапија а она останала бремена меѓувреме со запушени канали.
Моментално не можам ништо да изгубам затоа што се одмарам од болници и доктори и во фаза сум на барање на работа малку да се опуштам од сите стресови и да собееме пари затоа што ги искористивме сите ваучери и сега мора приватно.

Непосредна врска до пораките: 1244
15.5.2013 15:22:35   
bubble
Skopjanche...od srce ti posakuvam se da se sredi I da si ostanesh prirodno Bremena...vo medicinata nikogash 2+2 ne se 4...koga najmalku ochekuvame moze da ni se nasmee srekjata. Te pozdravuvam

Непосредна врска до пораките: 1245
15.5.2013 16:15:34   
taci14
Devojki jas bev denes na folekulometrija i imam 5 folekuli eden so 14mm eden so 10 eden so 11a drugite 2 pomali endometriumot pocnal da se zadebeluva inaku e 7 terapija primav 5 dena sega uste 2 dena vo petok na ispituvanje estradiol pa ke vidime sto mislite kakvi mi se rezultatite za ovie 5 dena.Baterfay srekno so terapijata i da imas mnogu folekulcinja

Непосредна врска до пораките: 1246
15.5.2013 16:19:00   
taci14
Nivea mila neli zaedno pocnavme so terapija kako si pisi nesto do kade si so inekciite

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 1247
15.5.2013 16:50:35   
mommy_angels RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: skopjance

Јас открив дека едниот канал ми е запушен со ХЦГ а двтат преку лапараскопија. Сега моментално една година ке паузирам со ИВФ после неколку неуспешни решив да видам дали нешто ке се случи со отпушување. И јас знаев дека ако се запушени е неповратно али се изненадив кога ми рече дека можело да се отпушат. исто така една д-рка од Ремедика за ИВФ ме изненади кога ми кажа дека нејзина пациентка пред неколку месеци се породиа која се премало да добие за да почнат со терапија а она останала бремена меѓувреме со запушени канали.
Моментално не можам ништо да изгубам затоа што се одмарам од болници и доктори и во фаза сум на барање на работа малку да се опуштам од сите стресови и да собееме пари затоа што ги искористивме сите ваучери и сега мора приватно.

Јас сум новичка на форумов,ама за жал со гооолемо инф искуство,па еве иако постојано велам не зборувам за ова повеќе,секогаш кога ќе прочитам ваков пост сакам да кажам како поминав јас.Осум години стерилитет,терапии,инсаминизации и на крај едно инф кое заврши со близначка бременост.И сега тука некој би рекол happy end ама заблуда.Во 26 недела добив конракции и се породив ,така да знаете како заврши тоа.Да не даде Горниов на никој вакво нешто ама ете нашата среќа беше таква.Тоа е нешто кое треба да се ПРЕЖИВЕЕ и после подолг периот научивме како да продолжиме понатаму.Прво не бев свесна што всушност ми се случи,па период на негирање,па мразење и немање верба во ништо и на крај прифаќање на реалноста.Е откако тоа се случи јас си викам бев во период на детоксикација.После години и години терапии јас одлучив да паузирам.Тука завршува темниот дел од мојата приказна и следува убавиот кој сакав да го прочиташ Скопјанче ти и другите што се во ситуација како тебе.Шест месеци се немав испиено ниту аналгин ,а не па нешто друго.Бидејќи знаете дека инф кошта многу,бевме прилично исцедени,ама ние решивме последните пари од заштедата да ги дадеме за одмор и отидовме на море.Верувале или не отаму се вратив бремена,истерав прекрасна бременост и еве сега сум мајка на најслаткото девојче user posted image ,принцезичката моја.Мојава приказна ниту е измислена ,ниту нешто додадов,само сакав да ви кажам се се случува кога најмалку очекуваш и верувајте дека вашите мали сонценца ве чекаат.

Непосредна врска до пораките: 1248
15.5.2013 17:05:59   
mili_vanili
Zdravo nova sum na forumot, neodamna pocnav da ve citam i sledam....

Butterfly, rece ke odis na ivf vo spontan, i jas slednot mesec planiram da odma. Ako ne e tajna kade ke pravis i dali voopsto ke primas nesto ili 100% priroden? Kolku ke te cini cela postapka?

Ti posakuvam uspeh i za 2 nedeli da ja slavime tvojata user posted image

Непосредна врска до пораките: 1249
15.5.2013 18:02:30   
butterfly 00
Mili denes mi pravea punkcija vo Sistina kaj d-r Lazarevski no mojata postapka ne zavrsi uspesno. Mi napravija punkcija izvadija eden folikul koj koga mi kazaa deka bil prazen kako noz vo srce da mi zabodea, d-r me utesi nekako deka bil bez stimulacija i deka sledniot pak ke bide. Pravev bez anestezija, imav samo eden folikul koj ispadna prazen bez stimulacija, prvo se izvadiv od pamet zosto pomisliv deka takvi mi se folikulite pa d-r mi kaza deka se slucuva dva pati vo godinata kaj zena t a ke se pojavat takvi folikuli i deka so stimulacija ke bide se vo red. Ja plativ samo punkcijata 10 000 den zosto ponatamu ne prodolzivme. Ve molam pisete mi nesto mnogu sum isplasena :-(

(Одговор на членот mili_vanili)
Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.