|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
21.5.2013 12:33:05   
taci14
Mili moi eve me i mene malku radosna malku tazna, od 6 jajce kletki se oplodila samo edna poradi losiot zamrznat materijal sega se nadevam deka barem ova embrionce ke se bori i ke me izraduva mnogu mi e tesko sto ke bide .Transverot mi e zakazan za utre vo 13 casot kazete mi sto da pravam za da se fati lezenje na grb ili nekoi vikaat na stomak sto mislite vie?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1276
21.5.2013 12:40:03   
trust
taci14 edno ali vredno bidi pozitivna, ete jas znam drugarka koja pravese vo stranstvo tamu po edno samo vrakaat I se fati si ima prekrasno bebence sega , za lezenjeto neznam iskreno mene ova na stomak mi e malku sumljivo ali moze greska sum nemam iskustvo neznam sto da te posovetuvam, citav da se jade puter od kikiriki I da kolku se mozi porelaksirano da bide so citanje kniki filmicnja , ti ja pustam cela sreka za utre I jas taka si veruvam deka Gospod za site nas ni ima odredeno kako treba da bide pa sto se vika sto e Godpod nikoj ne e ...a da te prasam dodeka primase superfact sama li se bockase I dali miruvase posle inekcijata?

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 1277
21.5.2013 14:08:29   
taci14
Trus jas celo vreme se bockav vo poliklinikata jane sandanski me bockase sestrata na mojata maticna doktorka a za miruvanje ne miruvav cela terapija od bockanje na rabota odev samo vtora smena za da mozam sega da zemam boleduvanje.Trust mila kade ke go pravis ivf i kaj koj doktor

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 1278
21.5.2013 14:32:08   
skopjance
Taci 14 so sreka neka euser posted image . Edno ama vredno celata maka ja trgame za ednouser posted image Ako saka gospod i edno ke se fati. Samo napred ne s sekiraj ke se izraduvas so user posted image za 2 nedeli

Jas koga primav terapija ne miruvav so odev na rabota i doktorot nisto ne rece a inaku sama si se bockav so suprefakt nisto strasno samo prviot pat e malku tesko.

Непосредна врска до пораките: 1279
21.5.2013 18:42:04   
babyhope
РР- јки ве читам одвреме на време ама бев ептен зафатена да седнам и да ви пратам user posted image user posted image user posted image за среќа. Сите кои сте во процесот ви посакувам наскоро да си ги видите user posted image user posted image и да цели девет месеци се радувате на стомачето а на крај user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Јас собирам документи за мое следно ин витро, се надевам дека следната недела ќе успеам да ги пуштам. user posted image

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1280
21.5.2013 20:25:55   
@bebe
taci14 so sreka, ajde daj boze se da bide uspesno, uspesen transfer i da ima uspesni user posted image iliuser posted image crti....

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1281
22.5.2013 15:24:32   
taci14
Dr rr mojot transfer pomina super eden embrion ama rekoa dobar sega za sega sum dobro pa ke vi pisam pozdrav

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1282
23.5.2013 12:39:51   
taci14
Lele dosadno ne se dolezuva grbot uzasno me boli a i stomakot go custvuvam kako celiot poduen dali e toa od transverot.Devojki mnogu mi e strav koga stanuvam, ima li sansi nekako embrionot da izleze od matkata sestrata mi rece poveke odmaranje i da nedigam tesko a ne rece celo vreme da lezam sto mislite vie

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 1283
23.5.2013 13:22:40   
Melanija RR
taci14 неможе да испадне,и добро ти рекла сестрата повеќе да одмараш и тоа е .И другите што пишуваа никоја неможе да лежи само на грб,врти си се полека ,шетни низ дома.
Сите викаат дека опуштеност и допбрата мисла помага најмногу,а не лежењето и укоченоста.
Ти праќам сила user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1284
23.5.2013 13:29:11   
Melanija RR
trust и Нивеа ккао сте?user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНО user posted image user posted image user posted image

trust
13.04. -Нивеа -почеток со терапија
24.04. -taci14 -почеток со терапија

==========================
22.05. -taci14 -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

05.06. -taci14 -ТЕСТ

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Kolachence user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image cacimuser posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1285
23.5.2013 18:44:42   
koki12
Taci14 super za tebe sega ti ostanuva uste malku do daj boze tvoeto user posted image .Ti posakuvam mnogu uspeh.Za lezenjeto gledaj da izdrzis prvite tri dena so toa sto ke si lezis kako ti e najzgodno nemoj da se napregas i da si stvaras nervoza bez potrebno.Potoa slobodno stanuvaj setaj niz doma sedi si,nemoj da lezes celo vreme ke si napravis samo da se custvuvas nervozno a toa e nesto sto najmalku ti treba vo momentov.

Непосредна врска до пораките: 1286
24.5.2013 22:56:53   
kate..
zdravo da si ve pridruzam i jas so dve neuspesni bremenosti ednata so spontan vtorata vonmatericno mi pukan tubava i me pravea operacija.eve vcera bev na kontrola na mesec od operacijata i doktorot konecno mo kaza mora invitro.i sega za pocetok neznam od kaj da pocnam so dokomentive.dr dabeski sto me pravese operaciaj mi rece da pocnam veke so dokumentive preku zavodot ama neznam od kade i sto.ako nekoja znae kako i od kade da pocnam neka mi pise.

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 1287
25.5.2013 0:23:07   
Melanija RR
Тема за ИФВ преку фондот има ТУКА и на страната на ФЗО со сите објаснувања

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1288
25.5.2013 10:12:11   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: taci14

grbot uzasno me boli a i stomakot go custvuvam kako celiot poduen

мила, девојките веќе ти рекоа за лежењето и станувањето, да не се повторувам, само ќе ти кажам дека мене ми рекоа ако ти се подуе стомакот како да ќе експлодираш user posted image тоа е добар знак... и така беше -ги видов user posted image ... после се случи тоа што се случи., но како и да е немој да се нервираш, само позитивно и опуштено user posted image

Непосредна врска до пораките: 1289
25.5.2013 11:41:42   
taci14
Zr devojki vi blagodaram mnogu na podrskata jas sum dobro se opustiv malku stomakot ne me boli tolki i pocnav da si setkam,samo sakav da ve prasam nesto treba da primam inekcija progesteron i dr pisal sekoj 5 den dali da go brojam i denot od transverot ako znae nekoj neka mi pise.

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1290
25.5.2013 14:38:44   
kapina
jas vo ponedelnik ke odam kaj doktor tase vo bitola na pregled da videme po koja sema sto kako ke se pocne so ivfto

Непосредна врска до пораките: 1291
25.5.2013 18:05:31   
@bebe
kapina, dali dosega si pravela invitro kaj d-r tase, na momenti mnogu se mislam za nego, jas odam vo sreda da podnesam dokumenti za 2 ivf, lele koga mi pominaa 6 meseci od 1 ivf se kako da bese vcera user posted image user posted image user posted image mi se vraka custvoto, vozbudata, epten sum srekna user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1292
26.5.2013 23:40:35   
kapina
ne prv pat ke odam kaj nego jas prvo ivf ke mi bide na mene toa

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1293
27.5.2013 16:26:29   
bubble
ajde so lesno da odi procedurata...shto pobrzo da vidish dve crtki I ne edno tuku dve bebenca ti posakuvam.........koga sme kaj mene dragi ringerajki dosta mi beshe odmor I zakrepnuvanje od tretoto neuspeshno ivf. Utre odam da dogovoram histero ili laparo skopija, neznam shto I da e...posle toa sobiranje na dokumenti I daj boze so novi sili odime na chetvrta srekja, hrabro I so glavata gore...ve pozdravuvam...
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

jas vo ponedelnik ke odam kaj doktor tase vo bitola na pregled da videme po koja sema sto kako ke se pocne so ivfto

Непосредна врска до пораките: 1294
27.5.2013 16:54:10   
Axel
Sakav da ve prasam dali boli punkcijata bez anestezija i koi moze da se komplikaciite posle toa?

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1295
27.5.2013 17:02:52   
bubble
Axel do sega na site 3 ivf I plus Edna punkcija na spontan ciklus, znachi na site 4 punkcii sum bila samo so anestezija...do dusha ne mi bila ni ponudena takva opcija...?!?!?!

(Одговор на членот Axel)
Непосредна врска до пораките: 1296
27.5.2013 17:26:40   
Axel
Дека рекоа за спонтан циклус и една јајце клетка може и без анестезија?

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1297
27.5.2013 18:56:32   
beblak
Devojki mili ve sledam postojano I vi drzam sreka na site.
Taci 14 bratucetka moja ostana bremena so edna jajcekletka.
Tri I pol mes e sega.
Jas imam bliznacinja I denes bev na kontrola.
Vi posakuvam site da gi vidite vasite user posted image user posted image
Ve guskam site do edna.user posted image user posted image

(Одговор на членот Axel)
Непосредна врска до пораките: 1298
27.5.2013 19:44:13   
kapina
Jas bev denes kaj dr tase Iimam cista na desniot jajnik I mi dade mikroginon da pijam od prviot den od ciklusot ina 15den od ciklusot na kontrolasakamda prasam dali ima tema za skrien seker posto mie granicna vrednost na minimalnata granica e

(Одговор на членот beblak)
Непосредна врска до пораките: 1299
27.5.2013 19:52:40   
Melanija RR
Kapina тема за скриен шеќер има ТУКА

beblak user posted image user posted image за близначињата user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1300
Страница:   <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.